Wody perfumowane damskie

Giorgio Armani Sensi EDP

Giorgio Armani Sensi Woda perfumowana 50 ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 91 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisja
    1 marca 2022 o 0:47
    Li tylko wyraz hołdu i wielkiej tęsknoty za swoim "signature scent", gdyż tych perfum już nie ma
    Odbywa mi się tu właśnie coś, czego zazwyczaj bardzo nie lubię – strasznie wieśniackie "a-la-corpo" nagromadzenie słów w mowie zza wielkiej wody, ale dobrze ("OK"), użyję jeszcze dwóch, aby oddać ducha recenzji. Uwielbiam wszelkie "tribute to". Począwszy od coverów utworów muzycznych, przez biblioteki, galerie sztuki i muzea, po pomniki oraz cmentarze. W zakresie pielęgnacji kultu przeszłości jestem niczym słoń, masochistycznie acz godnie drepczący przez sawannę czcić pamięć przodków. I mnie aż skręca z żalu za perfumami, które były tak bardzo – "moje", jak żadne inne ani wcześniej, ani później, i po spożyciu lata wstecz 3 lub 4 dużych flakoników, honorowa recenzja-tren się im należy. Delikatne i eleganckie, choć w bardzo wdzięczny, nie "usztywniony" lub onieśmielający sposób, a do tego nienachalne, bliskoskórne, zmysłowe, dzięki czemu te perfumy o złocistych, promiennych akordach białych kwiatów (akacja, jaśmin), słodkich (lima, pszenica), migdałowych (wiadomo), ambrowych (benzoes), orzechowych i drzewnych (brazylijskie drzewo różane), mogły podobać się i pasować zarówno Nastolatkom, jak i Damom-W-Pewnym-Wieku, a właściwie to Bez-Wieku, i to pasować na wiele okazji. Zarówno do ultraszykownej wieczorowej sukni, jak i do swobodnych dżinsów z koszulką. Ta niezwykła uniwersalność perfum bywała im zresztą wytykana przez oponentów. Że niby nazbyt zachowawcze, za spokojne, nijakie... Taki "zwyklak-nude" (skłamałam wcześniej, i obcy wyraz jeszcze raz się przydarzył). Tylko, że ja... też jestem zwyczajna, w tych swoich ulubionych spódniczkach do kolan (przyznaję – czasem w "kocie" printy (jeszcze jeden wyraz...), najwyraźniej z powodu których, ku mojemu zdumieniu, niedawno usłyszałam, że ubieram się "odważnie"), i nie czuję się predestynowana do mocnych aromatów, które do tego nieładnie na mnie pachną. Sensi – sensualne były ogromnie, i bardzo trwałe, choć pozbawione zbędnej mocy w brutalnym rozumieniu tego pojęcia. Perfumy były piękne, pojęcia nie mam, dlaczego rozpłynęły się w niebycie, natomiast w przypadku ewentualnej reformulacji – rzucę się z pewnością niecierpliwie do przetestowania, co Wszystkim na wypadek takowej (oby :-) ), gorąco polecam.
    Zalety:
    • kompozycja – przepiękny, elegancki i wdzięcznie sexy klasyk o akordach białych kwiatów, słodkich, migdałowych, ambrowych, orzechowych i drzewnych – dla Dziewcząt i Pań w każdym wieku, i na różne okazje - uniwersalny, choć nie nużący – wbrew pozorom to rzadkość,
    • trwałość – bardzo dobra – to dość delikatne, ale niezwykle trwałe perfumy,
    • projekcja – doskonała – wszystkie akordy ciekawie się w perfumach łączyły i przeplatały sprawiając, że nie męczyły w dzień i latem, a wieczorami lub zimą – subtelnie otulały złocistym ciepłem,
    • flakonik – piękny – udane połączenie klasyki (masywne, ciężkie szkło, złoty koreczek i litery) z nowoczesną formą (wygięty kształt buteleczki, zmatowienie jej ścianek i korka, bardzo prosta czcionka)
    Wady:
    • cena – wysoka – kiedy ich używałam, zaczynałam karierę zawodową i kosztowały 1/6 mojej pensji, ale miesiącami dzielnie na nie oszczędzałam, bo było warto
    W perfumerii
  • 21 sierpnia 2019 o 22:10
    Średniak
    Sam zapach jest piękny, ale czegoś mu jednak w moim odczuciu brakuje. No i trwałość niestety nie powala, mogły by być trwalsze. Na pewno nie są to perfumy na upalne dni. Wiecej nie kupię ;)
    NeskaSX
    17 marca 2019 o 20:13
    Cudownie orientalne
    Pełne, ciepłe, otulające, intensywne - obłędne. Chce się w nich być. Pięknie się rozwijają i towarzyszą mi cały dzień. To w nich zdarza mi się, że kobiety których nie znam mówią mi, że pięknie pachnę. Upajające.
    Zalety:
    • Piękny orientalny zapach
    • Trwałe
    • Estetyczny flakon
    Wady:
    • Już nie do zdobycia ;(
  • 3 grudnia 2013 o 21:43
    Zmysłowe
    Jak różne są gusty i jak różnie jedne i te same perfumy mogą pachnieć widać po opiniach- ktoś pisze, że wanilię czuje na początku, ktoś inny, że na końcu. Ja ją czuję na końcu. Na początku zapach jest bardzo zmysłowy, otulający, ciepły, ale nie duszący, taki delikatny, choć troszkę zadziorny. Po paru godzinach niestety na mnie zostaje tylko sama wanilia. Lubię wanilię, ale w tym wypadku jest ona troszkę mdła i nudnawa. Jednak ogólnie zapach bardzo lubię, głównie ze względu na przepiękny początek. Mi się kojarzy z taką zmysłową elegancją. Był czas, że musiałam się nim psiknąć przed zaśnięciem :) Utulał mnie do snu. Dla mnie jest wyjątkowy, bardziej ekskluzywny niż inne zapachy. Ale jak zwykle- kwestia gustu :) Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: jedno
    Katefit
    30 października 2013 o 16:33
    z powodu trwałości tylko 3 gwiazdki
    Nie kupie ponownie bo jest dawno już wycofany. Na mojej skórze słabnie po 2godz. Czuje zaledwie delikatnie migdały. Pięknie skomponowany. Ciepły w nienachalny sposób. Mam 5ml edp. Zdobyłam na allegro. Nie ma podobnego na rynku......choc belle en rykiel też daje ciepło, może stać na jednej półce. Poematu nie napisze ,bo to tylko jednorazowa przygoda. Kwc nie zostanie. Nie do kupienia w sklepie sephory czy douglasie. Fajnie ze wogóle udało się go poznać, upolować okazyjnie. Sensi...... że niby zmysły,no powiedzmy ze trafiona nazwa. Lekko naciągana. Armani zrobił niedawno Si ,ale to nie to.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie