Żele do kąpieli dla dzieci

Babydream Extra Sensitive Washgel & Shampoo Delikatny żel do mycia i szampon

• 23 listopada 2023 o 22:02
    Niezły, ale sporo do zmiany.
    Używam od lat. Zużyłam dużą ilość opakowań. Zalety: – dość fajny skład Wady: – niewydajny – drogi w porównaniu do wydajności Mimo wad kupuję. Niezły.
  • 31 lipca 2023 o 12:23
    Wydajny, tani, dobrze oczyszczający płyno-szampon, jednak niestety nie pielęgnuje czupryny małego człowieka.
    Delikatny żel do mycia ciała i szampon w jednym marki Babydream kupiłam dla mojego synka w drogerii Rossmann. Zapłaciłam około 13 złotych bez promocji, choć na produkt ten dość często występują rabaty. Specyfik zamknięty jest w butelce o typowo dziecięcej, przyjaznej szacie graficznej i z niezwykle higienicznym i komfortowym dozownikiem w formie pompki. Konsystencja jest niezbyt gęsta, żelowa. Dzięki pojemności aż 500ml produkt starcza na długi czas, w naszym przypadku to okres około 2 miesięcy stosowania. Kosmetyk wystarczająco dobrze się pieni, by wytworzyć sporą ilość pianki w wannie, która niezmiennie cieszy mojego syna :D Za walor uważam również brak zapachu - produkty naperfumowane mogą wywoływać podrażnienie czy alergię. Poza tym płyn jest łagodny dla oczu. Co do właściwości myjących, jeśli chodzi o oczyszczanie ciała, jest w porządku. Jeżeli zaś mowa o myciu włosków, w tym aspekcie jest gorzej. Kosmetyk po umyciu nie pozostawia takiej mięciutkiej czupryny, jaką kocham u mojego berbecia dotykać. Włosy są bardziej toporne i lekko napuszone, mimo że porządnie są z nich usunięte wszelkie zabrudzenia. Z tego tytułu odejmuję jedną gwiazdkę z oceny ogólnej. Na koniec, nim przejdę do podsumowania, omówię krótko skład. Mamy tutaj same łagodne detergenty, co w przypadku preparatów myjących dla skóry dziecka dedykowanych jest w mojej opinii niezmiernie ważne. Nie zabrakło i pielęgnacji w postaci takich składników jak: kojące alantoina czy pantenol, a także nawilżająca gliceryna. Podsumowując, jest to kosmetyk delikatny dla skóry, który nie wywołuje podrażnień i dokładnie ją oczyszcza. Przy tym jest wydajny, tani i dostępny w Rossmannie, gdzie często robię zakupy. Szkoda tylko, że nie wykazuje właściwości pielęgnujących w przypadku włosów, poza tym nie mam się do czego przyczepić.
    Zalety:
    • delikatny dla skóry
    • dokładnie oczyszcza
    • skład bez zarzutu
    • nie uczula
    • nie drażni oczu
    • estetyczne opakowanie z wygodną pompką
    • dostępny stacjonarnie (Rossmann)
    • cena adekwatna do jakości
    • brak zapachu - dla jednych zaleta, gdyż ograniczamy tym samym ryzyko alergii, dla drugich wada, bo jednak po kąpieli dziecko nie pachnie niczym szczególnym
    Wady:
    • brak właściwości pielęgnujących w przypadku włosków, które po umyciu trochę się puszą
  • 21 czerwca 2023 o 9:24
    Bardzo dobry aż szkoda, że trafiłam na niego dopiero teraz
    Lubię od czasu do czasu wracać do kosmetyków Babydream w pielęgnacji Małego, bo nigdy te kosmetyki nie podrażniały jego wrażliwej i delikatnej skóry i mam do nich po prostu sentyment, używaliśmy ich jeszcze jak był maluchem. Skusiłam się na ten żel, był w jakiejś promocji, zapłaciłam w okolicy 10zł. Za butelkę o pojemności 500ml, uważam, że nawet cena regularna tego żelu jest atrakcyjna. Żel zapakowany w wysoką, plastikowa butelkę z pompką. Miałam ten żel w nowej odsłonie graficznej z 2 koalkami na etykiecie, bardzo spoko, że jakiś tam element który zainteresuje dziecko mają. Żel był bezbarwny, miał łagodny ale nie mdły zapach. Był delikatny ale świeży, naprawdę spoko bo kosmetyki dla dzieci potrafią pachnieć pieluchą albo być zbyt mocno perfumowane. Także tutaj strzał w 10 pod względem zapachu. Żel jak na tak delikatny skład dobrze się pienił, czasem nawet dodawałam kilka pompek do kąpieli i też powodował fajną pianę, choć po jakiś kilkunastu minutach piana znikała. Jeśli chodzi o efekty, mój synek od urodzenia ma bardzo suchą skórę. Jednak skład tego żelu jest naprawdę godny uwagi bo oprócz delikatnych środków myjących ma też wysoko w składzie pantenol, alantoinę i glicerynę. Jeśli chodzi o mycie, to spisał się, delikatnie oczyszczał jego skórę, może nie pienił się na skórze jakoś mocno ale na tyle by go umyć wystarczająco. Delikatnie odświeżał, jego skóra była świeża i czysta. Żel nie podrażniał jego skóry, nie powodował, że była nieprzyjemna w dotyku. Stosując ten żel do końca nie pojawiły się epiody swędzawek, ani żadnych zaczerwienień, czy przesuszeń. Jestem naprawdę miło zaskoczona. Nie stosowaliśmy tego żelu w formie szamponu do włosów, używaliśmy go jedynie jako żel pod prysznic lub do kąpieli i tutaj jak najbardziej mogę polecić. Podsumowując fajny drogeryjny, delikatny i naprawdę niezły cenowo żel dla nie tylko dla kilkulatków, ale myślę że dla młodszych dzieci też jak najbardziej. Delikatnie ale skutecznie oczyszczał, odświeżał nie powodował żadnych przesuszeń a mam wrażenie, że delikatnie i wstępnie pielęgnował jego wrażliwą skórę. Polecam.
    Zalety:
    • super skład (oprócz delikatnych środków myjących, zawiera składniki pielęgnujące)
    • dodany do kąpieli dobrze się pieni, naniesiony na ciało choć nie pieni się jakoś mocno to wystarczająco dobrze by umyć delikatną skórę dziecka
    • wygodna pompka
    • ładny delikatny, ale nie mdły zapach
    • nie powodował żadnych zaczerwienień, przesuszeń
    • cena, nawet w cenie regularnej warto go kupić
    • pojemność
    Wady:
  • 17 stycznia 2023 o 9:10
    Rzeczywiście delikatny
    Duża butla z dozownikiem co jest bardzo wygodne. Lubię produkty Babydream i choć dzieci mam już większe (13 i 10) to często kupuję ich produkty głównie ze względu na to , że są delikatne i mają proste składy. Tutaj jako żel do mycia ciała sprawdza się bardzo dobrze. To przezroczysty, bezzapachowy żel , który na skórze dobrze się rozprowadza i pieni. Nie podrażnia ani nie wysusza skóry. Natomiast jeśli chodzi o zastosowanie tego żelu jako szamponu to niestety to trochę kłopotliwe gdyż słabo bardzo się pieni na włosach. Mam wrażenie że przy pierwszym użyciu pomimo dużej ilości tego szamponu nic się nie pieni na włosach. Moim chłopakom włosy się trochę przetłuszczają i muszą czynność powtarzać przynajmniej dwa razy żeby czuć że włosy są umyte. Włosy jednak po umyciu wyglądają ładnie i i świeżo . Łatwo się rozczesują ( jeden z chłopców ma dłuższe włosy). Szampon nie podrażnia skóry głowy, nic po myciu nie swędzi. U mnie trochę kuleje wydajność z racji ilości jaką jeden z synów zużywa na włosy:) Także polecam jak najbardziej , szczególni dla młodszych dzieci i dla siebie jak wolicie coś nieinwazyjnego i bez zbędnej chemii . Dla całej rodziny.
  • 26 maja 2022 o 23:16
    Jest okej
    Żel jest dobry dla skóry wrażliwej, nie ma zbędnych substancji, jest niezwykle delikatny, łatwo rozprowadza się go po skórze i delikatnie się pieni. Opakowanie ma pompkę więc łatwo się wydobywa produkt. Jest wydajny, starcza na dosyć długo. Warto spróbować jeśli szuka się czegoś delikatnego.

Zobacz także inne Żele do kąpieli dla dzieci