Maseczki klasyczne

Ziaja PRO maska zwężająca pory 270ml
Bodyland.pl
Ziaja PRO maska zwężająca pory 270ml

• 2 maja 2023 o 16:35
    Bardzo dobra maska nawilżająca do tłustej cery
    To moje drugiej opakowanie i nadal jestem zadowona. Maska jest dość tania jak na tą pojemność, ma dobry skład i wygodne opakowanie. Maska jest żelowa, leciutka, wchłania się ale nie w pełni, należy ją zmyć albo zostawić na noc ale nadal rano mycie obowiązkowe bo będzie się rolować. Maska super odświeża, wygładza, troszeczkę może i zwęża pory ale bez przesady. Jest dla mnie taką delikatną ulgą bez obciążania mojej tłustej skóry. zdarzało mi się ją mieszać z glinkami lub innymi maskami które mi się nie sprawdziły i zawszę mimo unikatowej konsystencji nic złego się nie działo, łączyła się super. Jeśli ktoś liczy na nie wiadomo jakie zwężenie porów to raczej tego nie zapewni. Ale jeśli szukacie delikatnej, nawilżającej i wyglądającej maski z dużą zawartością łagodzącego oczaru to polecam. Ja pewnie kupię ponownie póki skład się nie zmieni.
    Ewix01
    18 grudnia 2020 o 14:31
    Krótkotrwały efekt!
    Maska łatwa i przyjemna w użyciu w formie żelu o dziwnym zabarwieniu! Ja stosowałam tylko jako maseczkę na twarzy trzymałam ją maksymalnie 30 minut potem zmywałam wodą! Tylko w ten sposób bo maska nie wchłania się do końca tylko zostawia taką jakby mokrą warstwę l. Zaraz po "zabiegu" buzia jest ładna wygładzona miła w dotyku i faktycznie pory jak by nie widoczne mówię wow! Niestety po godzonie było już po radości bo po tym efekcie nie zostały nawet ślady no ale dobra może to wymaga czasu i systematycznego stosowania. Nie nie wymaga nawet po długim stosowaniu pory jak były tak są. Fakt stan buzi się poprawił miała lepsze ukrwienie była nawilżona nie wyskakiwały mi niespodzianki. Ale nie tego oczekiwałam niestety! Maska jest dobra nie mówię że nie ale mogli by zdecydowanie zmienić jej nazwę.
    Zalety:
    • nawilża
    • mega wydajna
    • poprawia stan cery
    • nie podrażnia
    • nie szczypie w oczy
    Wady:
    • zwęża pory na godzinę max dwie
    • dziwnie pachnie
  • 25 marca 2020 o 11:04
    Średnia
    Maska ma jakieś właściwości gdzie nie ze podrażnia ale powoduje zaczerwienienie na skórze przez około godzinę. Muszę o tym pamiętać i stosuje tylko wieczorem aby się nie zapomnieć i nie wyjść gdzieś czerwona jak po intensywnym opalaniu. Niestety maska nie działa cudów przynajmniej na mnie.
    • Opakowanie sterylne przez pompkę
  • 11 września 2019 o 21:25
    Super wygładza
    Z profesjonalnej serii Ziaja Pro miałam już całkiem sporo produktów. Chętnie sięgałam po nie na studiach. Nie były wygórowane cenowo, a ich duże opakowania starczały na długi czas. Pro, Maska zwężająca pory znajduje się w poręcznej, białej plastikowej buteleczce, zakończonej wygodnym w użyciu dozownikiem z pompką z funkcją "stop-open". Opakowanie 270ml wykonane jest z białego plastiku. Całość utrzymana jest w przyjemnej dla oka, mimalistycznym stylu, nawiązującej do pozostałych kosmetyków z serii Pro, natomiast szata graficzna jest charakterystyczna dla produktów marki Ziaja. Z tylu sa umieszczone informacje o produkcie, jak i opis uzycia i sklad. Produkt jest Polski. Z założenia maska ma nawilżać i ściągać pory. Ma postać dość gęstego, herbacianego żelu o bardzo przyjemny, delikatny zapachu. Zdecydowanie pomaga się zrelaksować. Konsystencja, chociaż żelowa, nie spływa z buzi, a rozprowadza się idealnie. Maska bazuje na ekstrakcie z oczaru wirginijskiego, który działa cuda przy cerze trądzikowej. Oprócz oczaru bardzo wysoko w składzie znajduje się ekstrakt z lukrecji i białej herbaty, a także prowitaminę B5, czyli D-panthenol Dzięki swojemu nawilżającemu składowi nieźle sprawdza się też w okolicach oczu, redukując opuchnięcia i zasinienia. Najefektywniej działa schłodzona jeszcze dodatkowo w lodówce . Zauważalne są także łagodzące właściwości maski, po której użyciu skóra staje się wyciszona, a zaczerwienienia ukojone. Po zastosowaniu skóra jest miękka gładka i matowa. Regularne stosowanie maseczki znacznie poprawia stan cery z niedoskonałościami lecz maska nie wyciąga na wierzch żadnych podskórnych niedoskonałości. Idealnie sprawdzi się jako ostatni krok podczas kompleksowego zabiegu pielęgnacji twarzy w domowym zaciszu.
    Zalety:
    • łagodzi zaczerwienienia
    • opakowanie z pompką
    • niska cena
    • nawilża
    • odświeża
    • jest wydajna
    • nie zawiera parafiny i parabenów
    Wady:
    • nie wyciąga na wierzch żadnych podskórnych niedoskonałości
  • 2 kwietnia 2019 o 9:27
    Cudo
    W końcu znalazłam coś co widocznie zwęża moje rozszerzone pory. I nie tylko moje bo po moim poleceniu kupiły tą maseczkę jeszcze 2 inne osoby i są w niej równie bardzo zakochane jak ja. Maska ma dużą pojemność za dosłownie grosze. Zapłaciłam 21 zł za 270 ml. Może trochę podrażniać delikatną skórę ale wystarczy ją krócej trzymać i powinno być wszystko ok. Ma żelową konsystencję, która nie zasycha do końca, ładnie wygładza skórę, delikatnie nawilża i widocznie zwęża pory.
    • Opakowanie z pompką
    • Działanie
    Wady:
    • Możliwość lekkiego podrażnienia delikatnej skóry np. szyi