Maseczki klasyczne

Bioderma Sensibio, Soothing Mask Nawilżająco - łagodząca maseczka dla skóry wrażliwej

Bioderma Sensibio Mask Maseczka Łagodząco-nawilżająca 75ml
notino.pl
Bioderma Sensibio maska 75ml 3401346673564

xiyaa
    30 lipca 2024 o 15:36
    Na chłodniejszą pogodę idealna
    Jeśli ktoś boryka się z suchą lub przesuszoną skórą - ten produkt jak najbardziej będzie dla nich. Maska jest wręcz idealna na zimną pogodę lub też suche powietrze - przywraca idealne nawilżenie skóry twarzy. Produkt jest dobrze zaprojektowany - można wycisnąć ostatnią kroplę produktu, bez potrzeby przecinania lub bawienia się z opróżnianiem resztek z opakowania. Jeśli chodzi o samą konsystencję przypomina ona prędzej bardzo mocno nawilżający krem - dość gruby, w żadnych wypadku nie wodnisty. Dobrze rozprowadza się po twarzy i też dobrze się go zmywa. Pozostawia po sobie dobrze nawilżoną twarz, która się nie naciąga oraz nie jest podrażniona po całym tym "zabiegu". Minusem jednak jest to, że no maseczka jest "do zrobienia" - trzeba ją samemu rozprowadzać i zmyć. Więc tutaj leży kwestia czy woli się jednak tego typu maseczki czy też w płachcie.
    Gata88
    13 października 2023 o 9:33
    cudowne ukojenie dla przesuszonej skóry
    Maseczka bardzo dobrze sprawdza się w przypadku przesuszonej i wrażliwej skóry. Przynosi ukojenie, nawilża i odżywia. Skóra jest po niej gładka i promienna. Przy regularnym stosowaniu zaczerwienienia stają się mniej widoczne.
    Zalety:
    • konsystencja, działanie, zapach
    Wady:
    • nie ma
  • 15 stycznia 2023 o 23:42
    Nie podrażnia wrażliwej skóry
    Maseczkę nawilżająco - łagodząca Bioderma Sensibio Soothing Mask dostałam w prezencie od przyjaciółki. Do tej pory uzżywałam jedynie produktów sensibio ar, z których jestem bardzo zadowolona, więc byłam ciekawa maseczki. Dzisiaj pierwszy raz jej użyłam. Mam skórę wrażliwą, skłonna do zaczerwienia i szybko reagująca na kosmetyki... Jak coś jest nie tak, skóra od razu robi się mocno czerwona. Wypróbowałam maseczki zgodnie z opisem na opakowaniu. Moja skóra dostała porządną dawkę nawilżenia a co najważniejsze bez żadnych podrażnień. Maseczka jest idealna dla mojej bardzo wrażliwej skóry. Polecam :) P.S. póki co ciężko mi jest ocenić wydajność po jednym zastosowaniu.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • brak podrażnień
    • łagodna dla wrażliwej skóry
    AKA10
    11 czerwca 2022 o 7:58
    Jeden ze słabszych produktów Biodermy
    Lubię markę ale ta maseczka im nie wyszła. Zdecydowanie bardziej polecam wypróbować Hydrabio Masque. Tu nie ma ani działania ani przyjemności ze stosowania. Lubimy rytuały rozpieszczania: domowe spa, maseczka na buzię, odzywka na włosy, ciepłe kakao… Tu nie ma przyjemności. Papierowy zapach. Ciastkująca konsystencja – prędzej kremu, niż maseczki. Wydajność na słabym poziomie. Nazbyt twarda tubka, która nie pozawala w pełni wykorzystać produktu (trzeba rozciąć, żeby wydostać większość zalegającej maseczki). Efekt zastosowania nijaki. Bardziej bym podciągnęła produkt pod krem, niż pod maseczkę.
    Drogeria Super-Pharm
  • 26 listopada 2021 o 22:14
    Jeszcze do niej wrócę
    Maskę z biodermy dorwałam kiedyś na jakiejś promocji w superpharmie poniżej 30 zł. To była dobra inwestycja. Mam cerę raczej tłustą, wyregulowaną, wrażliwą, skłonną do trądziku, ale raczej bez zmian zapalnych, mam 27 lat. Maska miała mi posłużyć do łagodzenia efektu mrozu, zabiegów kosmetycznych i kuracji retinoidowej. Maska nie doczekała mrozów, bo z przyjemnością ją zużyłam do tego czasu. Świetnie sprawdza się jako otulenie skóry w wannie, aby ograniczyć uciekanie wody z twarzy. Dodatkowo doskonale łagodzi podrażnienia, koi i wycisza skórę. Cera nabiera po niej jednolitego kolorytu, bo wszystkie rozognienia są łagodzone. Kiedy byłam chora, dobrze sobie też poradziła z chorobowymi podrażnieniami: obdartym nosem, przesuszoną, pękającą skórą, odwodnieniem i poszarzeniem. Myślę, że ta maska będzie wybawieniem podczas sezonu alergicznego i wtedy z przyjemnością do niej wrócę. To jest maska, która zrobi efekt wow, jeśli go potrzebujesz. Jeśli Twoja cera jest w dobrej formie i bez podrażnień, to ta maska zrobi kompletnie nic. Wiele osób może więc sobie ją darować, bo nie będzie ona potrzebna. Jednak osoby, które szukają czegoś szybkiego do załagodzenia sytuacji, jakby szybszą wersję w działaniu do la roche posay cicaplastu: to to jest to. Ta maska na pewno znajdzie grono wiernych fanów i wielkie grono odbiorców "meh", jeśli ktoś dokona niepotrzebnego zakupu :).
    Zalety:
    • całkiem wydajna
    • używa się jej z przyjemnością
    • bardzo sprawne łagodzenie podrażnień i wyciszanie zaczerwienień (może makijażystki by to wykorzystały w swojej pracy?)
    • tradycyjna konsystencja bogatego kremu (bardzo lubię takie maski!)
    • dobrze sobie radzi z podrażnieniem po kosmetykach i podrażnieniem wynikłym z choroby, myślę że będzie świetna przy alergii
    Wady:
    • nie zobaczysz wielkich efektów jej działania, jeśli nie masz podrażnionej cery ;)
    • cena regularna jest moim zdaniem odrobinę zbyt wysoka jak na maskę, ja będę polować na promki.