Maseczki klasyczne

Mokosh Liftingująca Maska do Twarzy Owies i Bambus 15ml
Mokosh

• 21 czerwca 2024 o 14:27
    Przyjemna maska
    Stosowałam maskę w mini pojemności (15ml) ponieważ zakupiłam ją jako dodatek do gazety. Nie miałam pewności co do jej wydajności lecz starczyła mi na dobre kilka użyć, gdzie nie oszczędzałam jej gdy nakładałam grubą warstwę produktu na noc. Maseczka co najważniejsze nie zapchała mi porów, skóra była miękka i nawilżona. Makijaż na tak przygotowanej skórze wyglądał o niebo lepiej. Na pewno do niej wrócę, lecz już w pełnowymiarowym opakowaniu :)
    Zalety:
    • działanie
    • delikatny zapach
    Wady:
    • mało higieniczny sposób aplikacji
  • 24 maja 2024 o 13:13
    Dobra maska
    Maskę dostałam w prezencie. Używałam już wcześniej kosmetyków firmy Mokosh i bardzo je polubiłam. Maski używam na noc. Nakładam grubszą warstwę i idę spać. O poranku moja skóra wygląda naprawdę dobrze. Jest promienną, gładka, miła w dotyku. Kosmetyk spełnia swoje zadanie . Wygładza skórę twarzy, przywraca jej zdrowy wygląd. Zmarszczki są mniej widoczne . Maska nie powoduje żadnych podrażnień, uczuleń. Jest bezpieczna i komfortowa w stosowaniu.
  • 5 maja 2024 o 11:20
    Otrzymałam tę maskę w pojemności 15 ml. Był to przyjemny maluch
    Maskę otrzymałam w boxie urodzinowym jednej z internetowych drogerii. Zupełnie nie wiedziałam, co się w nim znajdzie. Gdy dojrzałam to maleństwo wśród innych kosmetyków, to moje oczy zabłysły. Słyszałam dużo dobrego o marce Mokosh, dlatego w kilka sekund byłam zwarta i gotowa do pierwszego użycia tej maski. Opakowanie Maskę otrzymałam w pojemności 15 ml, było to maleństwo, ale wystarczyło mi na dobrych kilka użyć. Zawsze kładłam grubą warstwę produktu na twarz, uważam, że jej wydajność jest świetna. Maska jest zamknięta w szklanym, pociemnianym słoiczku z piękną, brązową etykietą. Generalnie bardzo lubię estetykę tej marki, taka w moim stylu. Garść najważniejszych informacji o produkcie spisana na etykiecie, do tego wszystko kolorystycznie dopasowane pod rodzaj produktu/ jego skład. Całość została zamknięta czarną zakrętką. No nie powiem, elegancja i wygoda jest. Nie mam tutaj do czego się doczepić. Konsystencja i zapach maski Maska miała bardzo kremową konsystencję, pachniała delikatnie, lekko orzechowo. Nie był to duszący zapach, a raczej taki subtelny i kobiecy. Bardzo umilał mi mój spa dzień. Produkt wygodnie nabierało się ze słoiczka, choć otwór nie należał do największych. Robiłam to zawsze dwoma palcami. Nałożenie jej na twarz należało do przyjemności - wsmarowywało się ją w chwilę. Miałam wrażenie, że moja skóra ją chłonęła, bo już po kilku chwilach było jej o wiele mniej na buzi. Działanie / skład Oj, jaki tutaj mamy piękny skład. Taki z moich ulubionych. Uznałam, że opiszę to, jak działała na mojej skórze już przy konkretnym składniku: a) wyciągi z drzewa Tara oraz czerwone algi -> według producenta mają działanie liftingujące i opóźniające procesy starzenia się skóry. Po zmyciu maski, skóra była widocznie miękka i naprężona. Rzeczywiście pozostawiała delikatny film, który nie irytował, ale który lekko rozjaśniał skórę. Przez to wydawała się być napięta i zdrowa, młodzieńcza. Świetny efekt. Dzięki temu maskę śmiało można stosować przed jakimiś większymi wyjściami, gdy chcemy wyglądać bosko i świeżo :) b) mączka owsiana -> lubię wszystko, co związane z owsem. Odczuwam, że to samo naturalne dobro. Dzięki ceramidom i lipidom moja skóra po użyciu tej maski była miękka i gładka. Oj zdecydowanie wyglądem ubyło jej kilka lat. Dodam tylko, że czasami ceramidy wywołują u mnie wysyp kaszki, z tą maseczką tego nie było. c) bogata w krzemionkę woda bambusowa, dodająca nawilżenia skórze -> w zasadzie opisałam to już wyżej. Skóra ewidentnie sprawiała wrażenie wypoczętej i gładkiej. Wszelkiego rodzaju przesuszenia poszły w zapomnienie po zmyciu tej maski. W mojej ocenie jest to dobry produkt do stosowania podczas kuracji retinoidami. Może świetnie wspomagać barierę hydrolipidową. d) biofermenty, naturalny bisabolol -> pierwszy raz słyszę o takich składnikach, mają one bardzo dobry wpływ na mikroflorę skóry. Jak wyżej - idealne zastosowanie przy retinalu. Mojej cerze ewidentnie służyły. e) pozostałe dobroci, takie jak: masło shea i jojoba, witamina E, skwalen oraz beta-sitosterol pochodzenia naturalnego wspierające młodzieńczy i zdrowy wygląd skóry -> tak, potwierdzam. Ta maska wszystko mi dostarczyła. Absolutnie fantastyczny produkt. Kosztuje około 50 zł za 15 ml, co może trochę straszyć, ale działanie jest warte każdej złotówki. Co najbardziej w niej polubiłam? To, że przede wszystkim zapewnia świetny lifting skóry, jest ideałem przed wielkim wyjściem, nadaje zdrowy wygląd skórze i genialnie nawilża. Na pewno jeszcze kiedyś do niej wrócę.
    Zalety:
    • dostarcza dobry lifting twarzy, który utrzymuje się cały dzień
    • po zmyciu zostawia lekki film, ale nie jest on tłusty i irytujący, raczej dodający blasku skóry
    • skóra po użyciu jest miękka i gładka
    • świetnie nawilża skórę, dając jej młodzieńczego i zdrowszego wyglądu
    • przepiękne opakowanie, pociemniany słoiczek z bardzo przejrzystą etykietą
    • bogaty, naturalny i wegański skład
    • w ogóle nie podrażnia
    • wchłania się w kilka chwil
    • świetnie regeneruje
    • łagodzi, niweluje uczucie ściągnięcia skóry
    • bardzo wydajna
    • delikatny, przyjemny zapach
    • dość wysoka cena, bo 50 zł za 15 ml, ale według mnie maska jest warta każdej złotówki przez efekty, jakie daje
    Wady:
    • nie znalazłam żadnych
  • 17 kwietnia 2024 o 22:42
    lubię
    Maseczki do twarzy to etap pielęgnacji, który niesamowicie lubię i działa na mnie relaksująco. Liftingująca maska do twarzy z owsem i bambusem od marki Mokosh, której zużyłam dobre kilka opakowań. ●Nadaje skórze ładnego, zdrowego wyglądu. Bardzo dobrze nawilża oraz wygładza skórę. I twarzy jest jakby bardziej wypoczęta i ogólnie mówiąc ładniejsza. ●Ma fajne działanie łagodzące dla skóry oraz daje jej ukojenie. Super dla mocno przesuszonej skóry, z którą świetnie sobie radzi w krótkim czasie. ●W składzie znajdziemy: ●wyciąg z czerwonych alg ●wodę bambusową ●biofermenty ●masło shea ●olej jojoba ●witaminą E ●mączkę owsianą
  • 9 września 2023 o 18:53
    Konkretnie wygładza cerę oraz ją wysusza....:)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Maska ma kremową konsystencję i delikatny, aczkolwiek całkiem przyjemny, choć trudny dla mnie do sprecyzowania aromat . Nakładam jej cienką warstwę na twarz, a ta po chwili wchłania się w skórę do tępego wręcz matu. Czuję nawet lekkie ściągnięcie skóry podczas noszenia jej na twarzy. Z tego też względu nie położyłabym się z nią spać, jak to proponuje jej Producent, gdyż ma ona raczej znikome właściwości nawilżające, a moja cera lubi konkretną dawkę 'wody'podczas snu. Ponadto czuję lekki dyskomfort gdy mam ją na twarzy, coś w stylu jej unieruchomienia nawet,więc ten efekt liftingu faktycznie ma miejsce:) Mazidło trzymam na twarzy jak napisano na instrukcji obsługi- 30 minut:) Po tym czasie zmywam je ciepłą wodą i osuszam twarz ręcznikiem. Skóra po jego zastosowaniu jest mocno napięta, rozjaśniona, mega gładka...i sucha:) Tonik oraz mazidło nawilżające po jego użyciu to zatem must have. Recenzowana moim zadaniem dobrze sprawdzi się przed jakimś większym wyjściem gdy chcemy konkretnie wygładzić , a nawet lekko 'wyprasować' strukturę naszej skóry. Ona trochę taki własnie efekt na niej zostawia. Coś więc w tym liftingu, o którym mówi Producent faktycznie jest w jej wypadku, na dodatek stan taki dość długo utrzymuje się na skórze po zmyciu z niej maseczki od Mokosh. Produkt prócz wcześniej wspomnianego delikatnego dyskomfortu związanego z lekkim ściągnięciem skóry oraz tendencją do jej wysuszenia, nie podrażnia jej ,nie uczula ani nie zapycha. Po przetestowaniu kilku jego próbek rozważam zakup pełnowymiarowego słoiczka, z którego będę korzystać , gdy zapragnę doraźnego liftingu oraz konkretnego wygładzenia mojej cery:)