Pomadki i szminki

Joko Moisturizing Lipstick Pomadka nawilżająca

Joko

• 18 marca 2023 o 15:03
    Strzał w…trójkę!
    Z wiekiem przestałam używać matowych pomadek, choć dłuższą chwilę zajęło mi zrozumienie, że już nie są dla mnie. Mimo że dbam o usta. Wybieram więc pomadki nawilżające. Tym razem bez sukcesu… Pomadka Moisturizing Lipstick Joko trafiła do mnie po długim zastanowieniu nad wyborem koloru przez Internet. Udało mi się jednak wybrać dobrze. Przynajmniej pod względem kolorystycznym. Mój numer to 44 – Pink Suprise. To dość wyrazisty róż w lekko chłodnym odcieniu, ale nie tandetny. Letni kolor, który przyciąga uwagę. Pomadkę otrzymujemy w czarnym, prostokątnym opakowaniu. U dołu ma przezroczyste „okienko” dzięki, któremu widać kolor produktu. Jej zaletą jest brak zapachu, przynajmniej ja go nie czuję. Recenzowany produkt ma przyjemną, aksamitną, kremowo-masełkową konsystencję. Łatwo się rozprowadza na ustach. Wystarczy jedna warstwa, by uzyskać wyrazisty kolor. Nie jest matowa, ma lekki połysk, ale bez tandetnych drobinek. Pomadka na ustach wygląda nie na nawilżającą mimo połysku, ale jakby je matowiła i nieco ściągała. Podkreśla suche skórki, jak nie pomadka nawilżająca. Używam tego typu produktów i żaden nawilżający się tak nie zachowuje. Co do trwałości – bez jedzenia i picia wytrzymuje z dwie godziny. Potem zaczyna schodzić, na szczęście w miarę równomiernie. Kolor się po prostu powoli rozmywa, wychodząc poza kontur ust. Spodziewałam się jednak zupełnie innego efektu po szmince anonsowanej jako nawilżająca. Ponadto cały czas czuje ją na ustach, co jest dla mnie niezbyt komfortowe. Trzy gwiazdki to maksimum, które mogę zaznaczyć przy jej recenzji.
    • Bezzapachowa
    • Ładny kolor
    • Konsystencja
    Wady:
    • Podkreśla suche skórki
    • Lekko ściąga usta
    • Czuć ją na ustach
    • Trwałość bez jedzenia i picia – dwie godziny
    • Nie nawilża, nie poprawia kondycji ust
  • 17 sierpnia 2021 o 20:29
    Bez rewelacji
    ???? Konsystencja pomadki dość tłusta - "masełkowata", ???? Czy nawilża? - Tak, ???? Niewyczuwalny żaden zapach, ???? Bardzo dobrze napigmentowana, ???? Niska cena, ???? Aby się utrzymała 10h musiałabym nic nie jeść, ???? Nie zastyga, zostawia ślady na szklance itd, ???? Podkreśla suche skorki. Niestety, ale nie kupiłabym drugi raz.
  • 26 maja 2021 o 10:31
    Całkiem niezła pomadka
    Swoją pomadkę otrzymałam w pudełku BeGlossy. Dostałam odcień 45 Pink Glow. Jest to ładny róż z drobinkami, które ładnie się mienią na ustach. Kolor jest dosyć dobrze napigmentowany jak na taką pomadkę nawilżającą. Pomadka bardzo dobrze nawilża usta, ale jedyny problem to mam z migrowaniem jej poza kontur ust, co po pewnym czasie jest widoczne i nieestetyczne. A tak ogólnie to taka pomadka na co dzień do pracy. Jak dla mnie na plus.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • ładny kolor
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • migruje poza kontur ust
  • 1 maja 2021 o 9:19
    Wazelina z kolorem
    Dostalam ta pomadke w pudełku BeGlossy, sama na pewno bym się na nią nie skusiła głównie ze względu na kolor. Mam odcień 45 Pink Glow i absolutnie nie jest w moim stylu. Testowałam pomimo tego ale już mam jej dość bo ona nawet nie nawilża. Rozprowadza się i ma konsystencję wazeliny tyle że z kolorem. Nie utrzymuje się długo, praktycznie max godzinę. No ale gdyby chociaż miała to nawilżenie... Nie dla mnie
  • 3 kwietnia 2021 o 19:33
    Idealna dla mnie
    Według mnie jest to fenomenalny produkt, wprost stworzony pod moje potrzeby. Jest to delikatna pomadka z półkryjącym kolorem. Mój numer to 45 Pink Glow - naturalny róż z drobinkami złota. Wygląda na ustach niesamowicie naturalnie. Nawilża oraz pielęgnuje wargi. nie jest trwała ale dla mnie to nie jest problem. Można jej używać bez pomocy lusterka, nie zrobimy sobie nią krzywdy. Co istotne jest tania i wydajna. Dla mnie ideał.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • kolor
    • delikatny efekt