Oszalałam i kupiłam naraz 6 kolorów:
46 Fruit Desert
47 Coral Kiss
48 Orange Sorbet
51 Red Hot
Starałam się uchwycić na swatchach jak najlepszy efekt, dodam, że Orange Sorbet, czyli przedostatni na zdjęciu, jest w rzeczywistości bardziej intensywny i ma więcej koralu. Jak sprawdzają się te pomadki?
PLUSY:
+Opakowanie:Czarne, plastikowe, zamykane na 'klik'. Od spodu przezroczyste, co znacznie ułatwia lokalizację koloru. Sztyft osadzony solidnie, wysuwa się płynnie.
+Zapach:neutralny.
+Paleta kolorów (jest ich łącznie 12, 40 i 41 są bardziej beżowe, czekoladowe, są róże, czerwienie, korale).
+Konsystencja: Pomadki są nawilżające, dosyć kremowe, ale nie rozpuszczają się. Są nieco wyczuwalne na ustach w trakcie noszenia, ale nie jest to męczące.
+Wykończenie kremowe - choć na zdjęciach mogłoby się wydawać, że posiadają drobinki, w rzeczywistości nie mają ich wcale.
+Intensywny kolor już po jednym pociągnięciu, i to dotyczy zarówno jasnych, jak i ciemnych kolorów.
+Dobrze nawilżają, może nie spektakularnie, ale na pewno pomagają utrzymać dobrą kondycję ust.
+Trwałe. Szok, bo trzymają się : jasne odcienie - 6-7 h, ciemne cały dzień. Nawet gdy zetrze się pierwsza warstwa, to kolor pozostaje nadal, wnika w usta.
+Nie zostawiają śladów na szklankach, a jeśli już, to niewielkie.
+Nie migrują poza kontur ust, nawet czerwień oraz koral nie wymagały użycia konturówki.
+Wydajne.
+Niedrogie (płaciłam 19 zł/sztukę).
+Łatwo dostępne(drogerie sieciowe/niesieciowe, stoiska JOKO).
+Polska firma.
MINUSY: BRAK!
Jestem naprawdę zadowolona z tych szminek, dorównują moim ulubieńcom, wielokrotnie droższym.
Polecam, warto wypróbować!
***Swatche w takiej kolejności, jak pomadki na zdjęciach: 41, 43, 46, 47, 48, 51.***
- Trwałość