Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Go Fresh Energise Antyperspirant w kulce o zapachu grejpfruta i trawy cytrynowej

Dove Go Fresh Energize dezodorant roll-on grejpfrut i trawa cytrynowa 48h 50ml

• 3 grudnia 2021 o 9:15
    Średniak
    Antyperspirant jest delikatny i nie podrażnia. Może budzić nieco ubrania kiedy np zakładamy bluzkę zaraz po aplikacji. Podczas zakupu, zapach wydawał mi się świeży i przyjemny, jednak po zetknięciu ze skórą strasznie mnie drażni. Jeśli chodzi o ochronę przed potem to jest taka sobie. Kulka raczej nie sprawdzi się podczas upałów, u osób bardzo aktywnych lub u tych którzy mają większe problemy z potliwością. W tak zwane leniwe dni antyperspirant był w porządku. No może poza tym zapachem...
    mm2991
    9 sierpnia 2021 o 21:07
    Skuteczny
    Antyperspirant w kulce w plastikowym opakowaniu. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem takim cytrusowym - orzeźwiajacym. Antyperspirant nie brudzi, nie zostawia śladów. Jedt skuteczny, dobrze chroni przed potem zarówno na codzień jak i podczas wysiłku fizycznego. Nie jest to mój faworyt ale daje rady to trzeba mu przyznać.
  • 22 maja 2021 o 15:07
    Energiczny zapach
    Lubię produkty Dove, więc z chęcią próbuję różnych ich wariantów. Antyperspiranty w kulce tej marki dobrze się u mnie spisują. Z chęcią więc sięgam po różne zapachy Ich niewątpliwą zaletą jest długotrwała ochrona przed potem. Po aplikacji wystarczy odczekać kilka minut aż produkt się wchłonie i można cieszyć się świeżością przez cały dzień. Zapach Fresh Energise jest przyjemnie owocowy. Lubię używać go przed treningiem.
    Zalety:
    • owocowy zapach
    • dobra ochrona
    • wygodne dozowanie
    Wady:
  • 29 czerwca 2020 o 15:33
    Nie, dziękuję.
    Ja: Do antyperspirantów i dezodorantów nie przywiązuje się zbytnio. Nie mam swojego ulubionego kosmetyku w tej kategorii. Dużo testuje i sprawdzam. Nie pocę się dużo, więc nie jestem zbyt wymagająca jeżeli chodzi o dobór antyperspirantu/dezodorantu. Oczekiwania: Dobra ochrona przed potem, ładny zapach, brak białych śladów na czarnych ubraniach. Opakowanie: Plastikowe, solidne. Odwrócone, by móc wydobyć jak najwięcej produktu. W środku aplikator typu kula, czasem się zacina. Opakowanie się nie niszczy i nie psuje wrzucone luzem do torebki. Z zewnątrz charakterystyczna dla marki szata graficzna. Minimalistyczna, przyjemna dla oka. Wrażenia: Antyperspirant ma ciekawy zapach, delikatny, ale dość długo utrzymuje się na skórze po użyciu. Jest odświeżający, idealny na lato. Kulka dozuje idealną ilość kosmetyku, dobrze się nakłada i rozprowadza. Nie brudzi czarnych ubrań na biało, niestety nie jest tak dobry by nie zostawiać żółtych plam na białych ubraniach. Nie jestem osobą która poci się mocno, a ten antyperspirant niestety nie działa zbyt dobrze. Nie hamuje wydzielania potu, maskuje tylko nieprzyjemny zapach zatem działa bardziej jak dezodorant. W zwykły dzień działa jakiś czas, ale trzeba powtórzyć aplikację kosmetyku. W dzień upalny czy aktywny kompletnie sobie nie radzi. Zatem obietnice o 48 godzinnej ochronie można sobie wsadzić między bajki. Podczas stosowania mnie nie podrażniał, ale niestety gdzieś po ponad połowie opakowania zaczął uczulać. Skóra była zaczerwieniona i swędząca. Odstawiłam go, wróciłam po jakimś czasie i historia się powtórzyła. Niestety jest to dość powszechne w przypadku antyperspirantów Dove. Na pewno plusem tego produktu jest zapach, dostępność i niewygórowana cena kosmetyku. Ja na pewno nie wrócę do tego kosmetyku.
  • 21 maja 2020 o 21:29
    Lubię
    Po przejściu przez różne dezodoranty (w spreju, sztyfcie, różnych firm) uważam, że Dove najlepiej mi pasuje. Jest łagodny dla skóry, nie podrażnia jej, nie uczula, pozostawia lekko nawilża, ale po chwili wchłania się i nie pozostawia na ubraniu mokrych plam. Nie wywołuje zżółknienia białych podkoszulków, i wybielania czarnych. Pot w codziennych warunkach maskuje całkiem ok, przy dużym wysiłku już niekoniecznie. Seria Go Fresh ma świetną gamę zapachową, idealną na lato. Cytrynowa jest świeża, ożywcza, ale nie utrzymuje się zbyt długo. Jednak ciężko go znaleźć w lokalnych drogeriach.... Lubię Dove także za różnorodność zapachów, dzięki czemu nie nudzą mi się ich dezodoranty. Nie za bardzo mogę się przyczepić do tego produktu, bo moje oczekiwania i wymagania spełnia, aczkolwiek wiem, że są jeszcze bardziej skuteczne dezodoranty, tylko w wyższych cenach.
    Zalety:
    • Nie uczula
    • Łagodny dla skóry
    • Nie pozostawia białych/żółtych plam
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Kulka czasami się zacina
    • Na większy wysiłek nie jest az tak skuteczny i trzeba nakładac go częściej.
    • Dostępność