Wody toaletowe męskie

Chanel Allure Homme Edition Blanche EDT

Chanel Allure Homme Edition Blanche woda toaletowa 50ml spray

Lothris
    24 maja 2024 o 14:51
    Pijąc limoncello, jedząc cytrynowy sorbet i chłodząc stopy w fontannie.
    Tak, to mocna i cierpka sycylijska cytryna. Na mężczyźnie pachnie zupełnie inaczej niż zmieszane z kobiecymi hormonami. Przede wszystkim bardziej trwale i czuć wyraźnie biały pieprz. W pierwszym kontakcie byłam zdziwiona, że to męski zapach. Jest tak inny od tych dotychczasowo spotykanych. Przełamuje konwenanse! Zdecydowanie jest to woda na sezon wiosna-lato z naciskiem na lato. Zapach jest trwały i zostawia średnio długi ogon. Stymuluje receptory węchowe i w momencie ma się ochotę na limoncello lub cytrynowy sorbet. Bardzo dobrze współpracuje z naturalnymi materiałami (ubraniami) i długo się na nich trzyma. Na grubszych koszulach nawet po praniu :) Jedynym minusem dla mnie to słabe rozwijanie się w inne (dalsze)nuty. Ten zapach nie zaskoczy nas już niczym, jest taki sam przez cały czas trwania. Nie jest płaski, ale jednak stały. Niektórzy mogą odnaleźć w tym zaletę. Idealny nosiciel? Najbardziej pasuje do mężczyzny, który ma radosne usposobienie, luźne podejście do życia, który lubi czasem zaszaleć, z drugiej strony mającego szeroką wiedzę, zainteresowania i dużą inteligencję. Oraz takim, który dla zabawy wejdzie do fontanny, by się ochłodzić. On doda Allure Blanche większego kolorytu i nada im brakującej głębi :) Flakon w kolorze szampańskim, lakierowany, zdecydowany bardziej poręczny w męskich dłoniach. Pasuje do zawartości. Ze względu na to, jak bardzo Allure Blanche odchodzą od stereotypowego męskiego zapachu, sprawdzi się on również jako unisex. Na mnie zapach szybko się ulatniał. Na moim mężczyźnie zostaje na długo i w niezmienionej formie (może ciut wygładzonej) trwa na skórze. Wizażanka Modna_lala w swojej recenzji niżej idealnie zobrazowała ducha tego zapachu! <3
    Zalety:
    • Trwały z ogonem
    • Nieoczywisty, przełamujący stereotypy typowego męskiego zapachu.
    Wady:
    • Nie zmienia się/nie rozwija się, jest taki sam przez cały czas noszenia.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 7 listopada 2017 o 19:18
    lepszy brat allure
    Pierwsze wrażenie - strasznie gryzący i szczypiący. Aż za bardzo drażliwy. Oceniane są jako trwałe i świeże, z ogonem. Jak dla mnie to ogon skorpiona, co na końcu ma żądło i kłuje nim, wpuszczając jad. Szczypiący, gryzący jad. Po jakimś czasie jak się wytrąca i są naprawde ciekawe. Ale pierwsze godziny są katorgą i potrzeba odtrutki. Są niebanalne, ale niestety, aż za bardzo. Cytrusy wychodzą z każdego otworu ciała.
    • Flakon
    nowy48
    25 czerwca 2013 o 10:34
    droga cytrynka
    Jeden z lepszych zapachów z rodziny Allure. Ciężko mi jednak jednoznacznie stwierdzić, czy chciałbym pachniec elegancką cytrynkową nieco damską odmianą męskiego Allure. Początkowo wyczuwam tylko cytryne, którą wysładza wanilia a charakteru dodaje papryka. To własnie główne składniki, które zdominowały zapach-ze swojego starszego brata mają bób tonka. Trwałosc do max 4-5 godzin. Za to butelka najładniejszy ze wszystkich &quot;allurowców&quot;. Przez chwilę myslałem o posiadaniu całego flakonika, ale odpuszczam poniewaz za taka cenę oczekiwałbym raczej czegoś bardziej wyrazistego i niec bardziej odmiennego niz tylko cytrynowa warjacja na temat klasyka. W moim osobistym rankingu wciąz liderem pozostaje Eau Fraichissante Pour l\'Ete i tuż za nim klasyczne Allure. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2ml
  • 27 maja 2013 o 21:54
    No niestety, rozczarowanie.
    Po dłuższym czasie testowania Edition Blanche w końcu wyrobiłem sobie o nim opnię. Szkoda, że nie jest ona pozytywna, ale nic na to nie poradzę. Nie lubię tego zapachu. Przede wszystkim za damski wydźwięk i nienaturalny rozwój - być może tylko na mojej skórze. Swoją drogą, jest całkiem liniowy, najpierw cytryna przypominająca mi detergent (znam wiele perfum z piękną, naturalną cytryną, Blanche niestety nie są jednymi z &quot;tych&quot;), potem landrynkowa cytryna. Cały czas cytryna. Brak jakiegokolwiek pazura, chociażby deklarowanego w składzie pieprzu, jedyną wyczuwalną przeze mnie przyprawą jest tu wanilia. To o wiele za mało, by nazwać te perfumy orientalnymi... Trwałość - 8-9 h, projekcja - marna. Używam tego produktu od: Cztery lata testów Ilość zużytych opakowań: Nigdy w życiu
  • 28 czerwca 2012 o 22:10
    Och i Ach!!!!!
    Po czym poznaję, że przyszło lato?????Mój maż zaczyna pachnieć tą wodą. Odstawia klasyczne Allure i momentalnie przechodzi na Edition Blanche. Jest to zapach bardzo radosny. Świeży i baaaardzo cytrusowy. Ale, ale to nie jest tak, że może nim pachnieć szalony, pełen seksu i mięśni 18\'latek z dyskoteki w Czarnocinie... o nie nie. Zapach jest nadal bardzo elegancki, powiedziałabym nawet że klasyczny. Idealny dla mężczyzny w dobrze skrojonej marynarce, eleganckich szortach i butach loferkach. Taki typ młodego Włocha pijącego cappucino w rzymskiej knajpce. Jest upalnie, słonecznie, rześko...obok przejeżdża biały skuter, w oddali słychać szum wody z fontanny Di Trevi....itd :-) Używam tego produktu od: wielu lat Ilość zużytych opakowań: kolejna 50 ml