Wody toaletowe męskie

Chanel Allure Homme EDT

Chanel Allure Homme Woda toaletowa 100ml
Sephora
Chanel - Allure Homme - Woda Toaletowa W Sprayu - Atomizer 100 Ml - Dla Mężczyzn

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 września 2021 o 23:37
    Ładny
    Perfum jest dość drogi, opakowanie super praktyczne, zapach utrzymuje się nawet długo, super wydajny, jest wart ceny, zapach nie jest mocny intensywny
  • 22 lutego 2021 o 14:20
    utrzymany w klasie i elegancji
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Legenda wśród męskich zapachów. Ten zapach mimo, że powstał w 1999 roku nie starzeje się. Otula przy każdym ruchu... Uwielbiam Bardzo zmysłowy i dobrze wyważony Idealnie zbalansowany. Testowałam także na swojej skórze i jest to jeden z moich ulubionych męskich zapachów.
    Zalety:
    • idealna kompozycja
    Wady:
    • nie ma
    Kaisja
    12 lutego 2021 o 22:13
    Wszelkim reformulacjom mówię "nie"
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pamiętam, że w czasie studiów, razem z Koleżankami planowałyśmy, jak to będziemy ciułać na te nasze ulubione męskie perfumy, w prezencie dla Bliskich nam Ludzi. Z realizacją planów w życiu różnie bywa, i dopiero niedawno sięgnęłam po ten zapach ponownie. I czar prysł. Przed dość poważna reformulacją, która dotknęła wiele słynnych perfumeryjnych klasyków, "Allure Homme" pachniało bezsprzecznie męsko – korzenno-drzewnie, ale zmysłowo, z wielką elegancją i klasą, natomiast w obecnej formie perfumy są w odbiorze bardziej cytrusowe, które to zapachowe "przeszkadzacze" mocno – jak na mój gust, po prostu nieprzyjemnie – ingerują jakimiś agresywnie ostro-słodkimi akordami w poprzedni korzenny wdzięk kompozycji. Ale nie można perfum skreślać, bo – mogą się podobać, a zapachy zawsze warto testować na Sobie. Świat perfumeryjny przeszedł zdumiewającą metamorfozę społeczną – o ile bowiem dąży się do upraszczania perfum damskich do 3-4 komponentów, o tyle aromaty męskie rozrastają się w stylu, imitującym wręcz bogactwo pudrowych, damskich kompozycji z lat 80tych, a perfumeryjne "Nosy" od Chanel najwyraźniej uległy tym metroseksualnym trendom. Mi nowe "Allure Homme" złamały serce. Szkoda.
    Zalety:
    • kompozycja – może się podobać – ciekawa, korzenno-drzewna, ale z wyraźnymi, dość ostrymi akordami cytrusowymi nuty głowy,
    • flakonik – niezmiennie ładny - prosty i elegancki
    Wady:
    • trwałość – nietrwałe perfumy – max. 2-3 godziny,
    • projekcja – perfumy to... tygielek cytrusów, ostro odcinających się na korzenno-drzewnej bazie,
    • cena – bardzo wysoka – nie całkiem uzasadniona walorami perfum
    aegon
    17 sierpnia 2015 o 0:27
    Zgodny z wewnętrznym kodem
    Z zapachem musimy się dobrze czuć. Musi współgrać z naszą osobowością, upodobaniami, uzależnieniami ;). Gdyby psikać się tylko po to, aby podobać się komuś, cała ta „zabawa” nie miała by najmniejszego sensu. Jest jednak pewien aromat, który łączy dwa żywioły: moje wspaniałe samopoczucie z uwielbieniem otoczenia: Chanel Allure Pour Homme. To zapach być może oklepany, niemodny, ale dla mnie ponadczasowo przepiękny. Gdy pierwszy raz go poczułem, wiedziałem, że jesteśmy sobie przeznaczeni. On wyraża wszystkie moje pragnienia, potrzeby i oczekiwania (w sferze olfaktorycznej rzecz jasna). Jest jakby na moją miarę. Gdy wąchamy nowe perfumy, muszą one zgadzać się z naszym wewnętrznym kodem. Muszą spełniać nasze wysublimowane kryteria i przemawiać do naszej podświadomości. Muszą kojarzyć się z miejscami, w których czuliśmy się pewnie i bezpiecznie. Muszą odzwierciedlać nasze dziecięce zachwyty nad nowo poznanymi zapachami świata. I żeby ktoś nam mówił jaki to piękny zapach, żeby fora pękały pod ciężarem zachwytów - to nie ma takiej siły, która by nas popchnęła do polubienia zapachu spoza ram naszego schematu. Dla mnie wszystkie kryteria spełnia właśnie Allure. Jest pin-kodem dla mojego zmysłu powonienia i wszystkim tym czego oczekuję od męskiego pachnidła. Nie jest porywający, ale gdybym drugi raz się narodził, to moja skóra mogłaby pachnieć zestawem Allure (tak, już na zawsze ;)). Powiem krótko: jest to zapach, który podoba się kobietom, kolegom i mnie osobiście. Idealny. Więc, czego chcieć więcej...? Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    Koontz
    25 sierpnia 2013 o 12:32
    zasłużone 5 gwiazdek,jak dla mnie numer jeden.
    Trafiłem na ten zapach dość przypadkowo,przechodziłem wraz z kuzynem obok perfumerii i kuzyn mówi chodź wejdziemy,może pani zaproponuje nam coś fajnego ...owa pani bez zastanowienia sięgnęła po Chanel Allure Homme i to było właśnie to!! cały pozostały dzień wymienialiśmy się popsikanym papierkiem.Miałem wtedy 19 lat i zajęło mi trochę czasu uciułanie pieniędzy na pierwszą butelczynę,ale w końcu się udało i dumnym krokiem poszedłem zakupic to cudo,wydałem wszystko co miałem ale co tam 50ml było moje !! później było 100ml i długa chyba 10 letnia przerwa...Będąc niedawno w markecie postanowiłem wstąpić do perfumerii i przywitać się z "dawnym kumplem" i cóż odnowilismy starą znajomość...100ml znowu zagościło w moim domu:-)