Kremy uniwersalne

Cerkoderm 10 Krem 10% mocznika 75ml skóra sucha

Yunxi
    8 lutego 2020 o 15:47
    Taki średni.
    Krem stosuję bardzo długo, ale ze względu na moją problematyczną skórę uszu - tak, uszu. Mam problem z łuszczycą na całym obszarze uszu, oprócz miejsc "za uszami", których problemy same zniknęły. Całe małżowiny, a nawet okolice bębenków się łuszczą tak bardzo, że żaden krem na nie nie działa. Mam też problem ze skórą głowy, na której zrobiła mi się duża łuska i do pewnego czasu stosowałam "Cerkogel" do skóry głowy o podobnej zawartości mocznika, też się nie sprawdził. Oba te kosmetyki stosowałam na polecenie dermatolog, ale nie podziałały. Kermuren10 Krem jest biały i muszę naprawdę rozsmarowywać z takimi kombinacjami po moich uszach, jakbym jakieś ćwiczenia palców wykonywała, żeby pozbyć się tej smugi. Kermuren sprawdza się dobrze na cały dzień, ale obszar musi się, że tak powiem stale "wietrzyć". Kiedyś posmarowałam na wieczór i poszłam spać na boku (jedno ucho przy poduszce, więc się nie "wentyluje") , budzę się rano, podchodzę do lustra, a tu całe łuszczące się ucho, masakra jakaś. Krem radzi sobie przez kilka godzin z suchością ucha i zaczerwienieniem, ale później u niektórych części ucha widać odpadający naskórek i od nowa to samo. Zapach jest znośny. Opakowanie w porządku i długo starcza. Cena przystępna, ale chyba przerzucę się na mocniejszy tej samej firmy, bo żadnej poprawy nie uzyskam.
    • Nawilżenie na kilka godzin
    • Łagodzi zaczerwienienia
    • Kolor
    • Pozostawia białą smugę
    • Słaba skuteczność
    • Siła nawilżenia
  • 30 grudnia 2018 o 11:25
    Zwykły krem do stóp robi więcej niż ten produkt
    Kupiłam ten krem z polecenia Pani farmaceutki, która zarzekała się, że lepszego produktu na "zimowe" spierzchnięcia nie znajdę. Kupiłam z przekonaniem, że krem ukoi szorstką i lekko zrogowaciałą skórę stóp i byłam w sumie pewna, że 10% zawartość mocznika będzie gwarancją, że moje stopy będą miękkie i gładkie w dotyku a skóra zregenerowana. Niestety nic bardziej mylnego. Jeśli chodzi o sam produkt krem ma fajną konsystencję, krem szybko się wchłania ma jednak jedno ale - pozostawia lekko lepkie uczucie. Zdarzyło mi się używać go kilkukrotnie do rąk i musiałam po aplikacji uważać by niczego nie dotknąć i nie zostawić na czymś lepkiej warstwy. Jeśli chodzi o działanie i efekty, to w moim przekonaniu jest dość przeciętne. Nawilżać - nawilżał, koił skórę jednak mimo regularnego i skrupulatnego wsmarowywania go w suche miejsca, nie przyniósł 100% ulgi spierzchniętej skórze. Wiele produktów, które stosowałam by nawilżyć suche stopy czy dłonie mimo gorszego składu produktu robiły to zdecydowanie lepiej. W moim przekonaniu produkt bez rewelacji, nie wyróżniający się szczególnym działaniem.
    Zalety:
    • dość szybko się wchłania
    Wady:
    • brak szczególnych i zadowalających efektów
    • pozostawia lepką warstwę
    • jak na brak zadowalającego działania wysoka cena, nie współmierna do efektów
    Ulka_95
    2 września 2018 o 21:51
    Świetny!
    Stosuję jako krem do twarzy z polcenia. Mam skórę ze skłonnością do przesuszania i żaden krem z niższej półki cenowej nie nawilżał mojej skóry. Ten radzi sobie doskonale. Stpsuje tylko na noc bo krem ma bardzo tłustą formułę. Już po jednej aplikacji czułam różnicę. A co najważniejsze nie zapycha skóry, a zdarzają mi się nieprzyjaciele przy stosowaniu tłustych kremów. Przy okazji wmasowuje też w ręcę, są super gładkie.
    Zalety:
    • mocno nawilża
    • nie zapycha
    • nie podrażania
  • 23 sierpnia 2014 o 14:23
    Świetny i tani
    Jako, że moja skóra z AZS wymaga szczególnej pielęgnacji przetestowałam już chyba milion kremów nawilżających i natłuszczających i nadal zostaje przy lipikarze la roche posay to jednak kuszę się na testowanie nowych kosmetyków i ten szczególnie przypadł mi do gustu. Ogromny plus za działanie, rewelacyjnie nawilża i lekko natłuszcza skórę, super skład, super cena, czego chcieć więcej. Polecam Używam tego produktu od: trzy miesiace Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 5 maja 2014 o 15:35
    Moje koło ratunkowe
    Mam bardzo suchą skórę na policzkach. Nieraz pojawia mi się na nich "skorupa". Po używaniu codziennie podkładu ( mimo używania kremu nawilżającego przed) skóra się wysusza i pojawiają mi się suche skórki, policzki mnie swędzą, i wtedy sięgam po niego :) + bardzo dobrze nawilża + konsystencja jest odpowiednia + zapach + cena + wydajność Jedyne co mi przeszkadza, ale to niestety taki urok mocznika, że jak skóra jest silnie przesuszona po nałożeniu kremu strasznie piecze. Ale rano, po umyciu buźki z pozostałości, cera jest delikatna, nawilżona i szczęśliwsza ;)