Kremy uniwersalne

topestetic
Sesderma Retises 0,25% Regenerujący krem przeciwzmarszczkowy 30 ml

• 23 listopada 2020 o 15:17
    Początki z retinolem
    Ten krem jest moim pierwszym z retinolem. Mam cerę mieszaną ze strefą T. Krem ma idealna konsystencję, nie jest za rzadka, łatwo się wsmarowuje, aczkolwiek staram się oszczędzać. Stosuję co drugi dzień. Na początku skóra była lekko podrazniona, np.odczuwalam pieczenie przy mocniejszym potarciu twarzy ręcznikiem. Nie miałam zauważalnego łuszczenia. Skóra wygląda na "nową", mocno złuszczona. Jest zaróżowiona i jakby świetlista. Strefa T jak była tak jest, krem w żaden sposób nie wysuszył mojej skóry. Na pewno widać działanie kremu poprzez odnowiona skórę, ale to dopiero pierwsza tubka. Zamierzam kupić wyższe stężenie, które jest w tej samej cenie, bo jednak 0.5 będę stosować rzadziej, a krem nie należy do wydajnych.
    • Działanie
    Lily_94
    5 listopada 2020 o 13:06
    Dobry na start
    Retises 0.25% jest dobrym kremem na rozpoczęcie kuracji retinolem. Nie wyrządził mojej naczynkowej cerze krzywdy - nie podrażnił, nie wysuszył. Oczywiście w trakcie jego stosowania szczególnie dbam o odpowiednie nawilżenie oraz filtry UVA. Mimo małej, niepozornej tubki jest bardzo wydajny. Używam go codziennie wieczorem od dwóch miesięcy i krem jeszcze się nie skończył. Ma bardzo fajną, gęstą konsystencję, która szybko się wchłania. Zapach jest bardzo delikatny. Mam wrażenie, że poprawił stan mojej skóry, ale nie widzę spektakularnych efektów. Po skończeniu tubki planuję rozpocząć aplikację Retises 0.5%, ale na pewno będę do niego wracać w kolejnych sezonach.
    Zalety:
    • poprawia ogólny stan skóry
    • przygotowuje skórę do mocniejszej wersji
    • nie podrażnia
    • jest wydajny
    • ma przyjemną, gęstą konsystencję
    Wady:
    • nie spłyca zmarszczek
    • nie rozjaśnia przebarwień
  • 2 stycznia 2020 o 19:29
    Świetny
    Retinol w wersji light- tak bym w skrócie zrecenzowała ten produkt. Dlaczego? Otóż działa w sposób widoczny, ale nie spowodował u mnie zupełnie żadnych podrażnień na etapie początkowym (co dosyć często się zdarza gdy zaczynamy zabawę z retinolem). Zapakowany w poręczną tubkę, żółtawy krem o tolerowanym przeze mnie delikatnym zapachu. Bardzo wydajny, doskonale się wchłania. Dość szybko daje zauważalne efekty- wyrównuje koloryt, wygładza, skóra wydaje się być jędrniejsza. Co do spłycania zmarszczek- nie jestem pewna. Być może faktycznie te drobniejsze spłycił, nie jestem chyba w stanie tego ocenić. Natomiast stan ogólny cery owszem i nie tylko ja zauważyłam poprawę na plus :)
    Zalety:
    • efekty w postaci wyrownania kolorytu, poprawy ogolnego stanu skóry
    • szybko się wchłania, używam go także pod makijaż
    Lune_
    13 lutego 2019 o 15:08
    Pierwszy krem z retinolem
    Używam i recenzuję wersję w kremie (jak w opisie, nie na zdjęciu). Mam najwyraźniej wrażliwą cerę, dlatego cieszę się, że zdecydowałam się zacząć od 0,25%. Komfort użycia - super. Po użyciu skóra odpowiednio nawilżona. Krem jest dość gęsty o lekko żółtym zabarwieniu i delikatnym, przyjemnym (choć zbędnym) zapachu. Używam codziennie na noc. Nakładam równomierną warstwę i nie szczędzę kremu. Na to już nic więcej. Skóra faktycznie na początku z każdym użyciem coraz bardziej przesuszona a jednocześnie jędrna i gładka w dotyku (dziwny efekt). Nie zrażałam się przesuszeniem i twardo stosowałam wieczór w wieczór. Po ok tygodniu do dwóch zaczęła się "przyzywczajać" i przesuszenia jest coraz mniej, a efekt gładkiej i sprężystej skóry się potęguję. Zmiana jak na razie jest delikatna, ale zauważalna i satysfakcjonująca. Efekty zachęciły mnie do stosowania retinolu i w przyszłym sezonie na pewno wrócę do tego kremu i mam nadzieję wtedy przejść na "wyższą" wersję.
    Zalety:
    • widać działanie retinolu
    • komfort użycia
    Wady:
    • średnia wydajność
  • 10 maja 2018 o 7:54
    Nie dla mezoterapii - bo i po co..mam Retinol Sesdermy
    Mam 34 lata i uzywam tego kremu od 3 tyg. co trzeci dzien...czesciej nie bo wysusza.. jestem zadowolona z dzialania, stosuje tez witamine c sesdermy i Mama ostatnio powiedziala ze moja twarz promienieje i ze jakos lepiej wygladam. Widac poprawe stanu skory, nawilzenie, sprezystosc sie poprawily, nie trzeba mezoterapii czy mikrodebrazji...lepiej zainwestowac w dobre kosmetyki. Nie zamierzam kupowac wyzszego stezenia, bo to chwilowo mi wystarcza , oby jak najdluzej.
    Zalety:
    • Efekty i tubka do wyciskania
    Wady:
    • Wysusza