Wody toaletowe damskie

Christian Dior Miss Dior Chérie Eau de Printemps EDT

Twitter
    23 września 2015 o 13:37
    Ot, przyzwoity, ale da się nosić
    Klasyczna Miss Dior Cherie nie spodobała mi się. Być może dlatego, że, jeśli statystyczna Polka sięgnie już po perfumy, to z dużym prawdopodobieństwem właśnie po te. Nie lubię pachnieć jak statystyka a do tego mam własne \'lubieje\'. Miss Dior Cherie eau de Printemps są łagodniejsze, lżejsze, radośniejsze niż pierwowzór i to mi się spodobało. Dalej czuć tu karmelową słodycz, ale całość jest bardziej przystępna dzięki odrobinę owocowym nutom i delikatnej ozonowości (nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło). Rezultat jest taki, że zapach wprawia mnie w dobry nastrój i chce mi się uśmiechać! Trwałość ma bardzo dobrą, utrzymuje się na skórze cały dzień. Flakonik ładny, najbardziej podoba mi się \'kurza stopka\' na dole flakonu. Zapach nosiłam z przyjemnością, ale nie wrócę do niego, bo zamiast cieszyć- zanudziłby mnie. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: 50 ml
  • 3 października 2011 o 22:39
    Delikatna pani wiosna.
    Są zapachy uwielbiane przez świat, a dla mnie po prostu nudne i tak też jest z nową, odświeżoną wersją Miss Dior Cherie (swoją drogą, żadna dla mojego nosa), a wersja Printemps jest kolejnym nudnym kwiatkiem. Nic nie poradzę, że tak mam i już ;-) Jaśmin i róża, a do tego słodycz połączona z gorzkim akcentem, ale to nie jest ten zapach, na który można wydać każde pieniądze. Taki bezpieczny, nijaki zapach na wiosnę, ale żeby za nim szaleć? Oj nie. Buteleczka ładna, jak zresztą wszystkie Miss Dior. Na plus jest to, że po pewnym czasie wychodzi sama słodycz, wprawdzie z różą, ale zawsze słodycz - a do słodziaków mam słabość. To taki zapach dla delikatnej kobiety, w jasnym przewiewnym ubraniu i długich, jasnych rozpuszczonych włosach. Zapach delikatny, ale nie taki, który potrafi uwodzić. Ode mnie za całokształt 3* Używam tego produktu od: parę miesięcy temu Ilość zużytych opakowań: próbki
    khy
    4 lipca 2011 o 12:12
    Ladniutki
    Ladniutki zapach, chociaz nie w moim stylu. Nie pamietam, czym wersja Eau de Printemps rozni sie od klasyka (tzn. klasyka juz dokladnie nie pamietam ;-)) ), ale jest lekko, truskawkowo, uroczo i dziewczeco. Wydaje mi sie, ze klasyk byl o wiele ciezszy i bardziej meczacy. Calosc Eau de Printemps jest bardzo ok i testowalam ja z przyjemnoscia (i moze nawet sobie kiedys sprawie, mimo, ze jest tak calkiem nie w moich klimatach? ;-)) ). Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: probki
    Vanilla
    27 września 2010 o 9:41
    rozczarowanie roku
    Nie dam rady dłużej z tym dziwnym zapachem wytrzymać. Nie ulega wątpliwości, że obiektywnie jest piękny - mieni sie tysiącem nut, jak rzadko które perfumy - i to jest niewątpliwie plus i klasa tego zapachu. Po prostu Dior. Ale na mojej skórze tak słonieje, że aż słabo mi się robi. W tle majaczy moja ukochana Coco Mademoiselle, ale jest to to tak przyćmione i dalekie, że aż prawie nieistniejące. A szkoda. Ja czuję przede wszystkim sól - posolone wszystko co zostało skomponowane. Aż niedobrze mi sie robi:( Flakon słodki i romantyczny, ale co z tego... Używam tego produktu od: - Ilość zużytych opakowań: odlewka
  • 15 września 2010 o 19:11
    Śliczne
    Za zapach i uroczą flaszkę 4. :) Podpiszę się pod recenzją Małgosi. :) Printemps to siostra Coco Mademoiselle edt. Lekki, kobiecy, słodkawy ale też musujący, radosny, rześki. Na lato, na jesień, zapach dość uniwersalny. Kupiłam w ciemno po przeczytaniu porównań do Coco M i nie zawiodłam się. Strzał w dziesiątkę. Nie widzę podobieństw ani do klasycznej edt, ani do edp. Nie ma w nim nic mdłego, ani plastikowo truskawkowego. Printemps do klasyków ma się nijak. Na szczęście. :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 50 ml