Wody perfumowane damskie

Halloween Mia Me Mine EDP

mm2991
    14 maja 2023 o 8:07
    Albo się kocha albo nie znosi
    Zapach halloween znajduje się w ładnej z prostą szatą graficzną butelce. Zapach jest zdecydowanie kwiatowy ja bym powiedział że dla pewnej siebie kobiety. Nie jest to lekki dziewczęcy zapach. Zdecydowanie róża i naparstnica dodają mocnego charakteru tej odsłonie. Dla mnie osobiście jest cudny, tajemniczy i zmysłowy - wyczuwalny przez otoczenie. Dla mnie zdecydowanie na wieczór i jesień -zima. Zapach trwały - długo się utrzymuje, nie ulatnia się szybko.
    W perfumerii
  • 14 listopada 2021 o 23:36
    Zaskakująco komplementogenny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Nie rozumiem, dlaczego ten zapach wzbudza takie zainteresowanie otoczenia! To już kolejny zapach, który dla mnie jest po prostu okej, ale powoduje nieoczekiwany wysyp komplenetów. Chyba sprawię sobie własną flaszkę, bo naprawdę, przeszłam wieeele zapachów, również tych za znacznie większą cenę i nie wzbudziły żadnych emocji. Co więcej, nawet osławione killery (np. LVEB) okazały się słabo wyczuwalne dla innych. Ja wiem, że pachniemy dla siebie, a nie dla innych, ale czasami miło jest usłyszeć pochwałę, albo jakikolwiek komentarz. Tymczasem 90% posiadanych przeze mnie perfum, które chociaż mają miano mocarnych, na mojej skórze wcale takie nie są. A ta stosunkowo tania propozycja od Halloween robi furorę. Zapach jest BARDZO zbliżony do Si (za którym nie przepadam), ale mam wrażenie, że na mnie jest zdecydowanie lepiej wyczuwalny. Różano-paczulowo-porzeczkowy, chociaż o dziwo porzeczka nie występuje wśród podanych nut zapachowych. Jest to zapach trwały, ciężki, ogoniasty, wieczorowy, chociaż moja skóra tak słabo trzyma zapachy, że ja bym go używała na co dzień. Ale na mnie naprawdę mało co czuć. Nie czuję się komfortowo ubrana w Mia Me Mine, są zbyt duszne i za mało przestrzenne. Wiem, że do mnie pasują, ale czuję się w nich staro. Wolałabym, żeby inne perfumy do mnie pasowały, ale wydaje mi się, że dużo osób z mojego otoczenia powiedziałoby, że to perfect match. To jest naprawdę duszący zapach. Ciężki, przytłaczający, nie ma w sobie żadnej orzeźwiacej, przełamującej tą ciężkość nuty. Bardziej pasuje mi do kobiety dojrzałej (chociaż ja taką zdecydowanie nie jestem) niż do bardzo młodej osoby. Kojarzy mi się z seksowną brunetką, z mocnym, ale nieprzesadzonym makijażem, w kuszącym, ale gustownym stroju. Zwraca uwagę, kusi, jest zdecydowana, ale nie ma w tym krzty wulgarności. Bardzo ciekawe perfumy zwłaszcza w tak korzystnej cenie. Polecam choćby testy nadgarstkowe w Hebe.
    Miroku
    25 października 2021 o 16:41
    Leśna Czarodziejka
    Dostałam w prezencie, bo Ktoś stwierdził, że ten zapach dla mnie jest idealny-bardzo specyficzny i nieobliczalny co wybitnie pasuje do osoby, która nosi ciężkie męskie buty razem z brokatowo-różowymi paznokciami i puszcza na cały dom ostry metal piekąc różowe muffinki(ubrana w koci fartuszek). I jest kocią mamą czterech czarnych kotów. Nie jest to idealnie do końca mój zapach, ale i tak dla mnie piękny, bardzo dobrze się w nim czuję i mogę stwierdzić, że leżą na mnie niczym druga skóra, a nie chmura orbitująca obok. Bez wahania kupię ponownie co zdarza mi się rzadko w przypadku zapachów. Musiałam do niego dojrzeć i zrozumieć, że nigdy go do końca nie zrozumiem. Zresztą za to właśnie sobie cenię klasyczne Halloween. Mia Me Mine to zapach, który łączy w sobie wiele stylów. Mogę powiedzieć, że są. Kwiatowe. Dymne. Drzewne. Słodkie. Różane. Mroczne. Zielone. Leśne. Zimne. Ale nie mogę nigdy powiedzieć, że któreś z tych określeń dominuje i definiuje całość do jednego określonego rodzaju. Te fazy przenikają się wzajemnie, raz prowadzi jedna, raz druga. Są bardzo nieprzewidywalne. Raz pachną bukietem francuskich róż, za drugim razem październikowym popołudniem-kiedy mgła i ostatnie promienie słońca zachodzą na leżące na ziemi opadnięte i wilgotne liście. Dla mnie mocno tajemnicze, jesienne i mgliste. To słodycz i seksapil, ale nie szpilek i obcisłej sukienki, a czarnego gorsetu i magicznych eliksirów prawdziwej wiedźmy. Mi dobitnie przywodzą na myśl jesień, tą głęboką, przenikającą zimnem, wilgocią i mgłą, kiedy wszystko powoli się usypia i nastaje ten melancholijny nastrój między pożegnaniem lata, a pojawieniem się bożonarodzeniowych dekoracji w sklepach :) Uwielbiam jesień, im bardziej ponura tym dla mnie lepiej. Mia Me Mine idealnie wpisuje się dla mnie w ten klimat. Pachnie deszczem, wilgocią, mgłą, bladym słońcem, lasem, liśćmi, całym październikiem i listopadem. Pasuje mi do moich ciężkich męskich butów oraz moich brokatowo-różowych paznokci. Są niesamowicie trwałe i wyczuwalne, cały dzień są przy mnie. Flakon prześliczny dla mnie, prosty, ale z deliakntym akcentem. Wszystkie swoje perfumy trzymam schowane w szafce, ale Mia Me Mine to aż musiałam sobie na półce na widoku postawić, bo wybitnie głaszcze mój zmysł estetyczny :)
  • 14 września 2021 o 13:10
    Jak ja kocham ten zapach
    Zapach jest ciężki, mocny, dla zdecydowanie babeczki. Utrzymuje się średnio długo, ale daje radę. Nie potrafię oceniać nut zapachowych, ale jest mocno kwiatowy, pachnie cudownie i zebralam dużo komplementów mając go na sobie.
    W perfumerii
  • 1 grudnia 2020 o 22:52
    Zapach który pięknie się rozwija.
    Perfumy dostałam w prezencie. Na początku nie byłam do nich zbytnio przekonana bo marka nie była mi znana. Bardzo spodobał mi się flakon. Jest duży ale poręczny (miałam wersję 100ml)Jednak szybko polubiłam ten zapach. Na początku jest intensywny i bardzo przypomina mi CK Euphoria. Prawie identyczną w zapachu Euphorie ale troszkę mniej uciążliwa. W kontakcie z moją skórą zapach rozwija się na zapach kwiatowy. Najmocniej wyczuwalna jest róża. Zapach jest elegancki, urzekający, tajemniczy i zmysłowy. Jak dla mnie jest to zapach uniwersalny - na codzień i na większe wyjście. Co do trwałości nie mam zastrzeżeń - utrzymuje się na skórze kilka godzin a na ubraniach cały dzień.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie