Olejki do włosów

Esent Olej rycynowy 100%

ilo88
    20 maja 2020 o 18:39
    Cudo!!!!!
    Na włosy, paznokcie, skórki, dłonie, na zmarszczki jest rewelacyjny!!! Odkąd używam na noc na twarz pozbyłam się kurzych łapek a zmarszczki mimiczne się wygładziły. Brwi zrobiły się ciemniejsze i grubsze. Twarz zrobiła się gładka. Super nie do pomyślenia, że preparat za 10 zł ma tak ogromne zastosowanie! Póki co same plusy.
    Zalety:
    • Wygładza zmarszczki
    • Nawilża i działa antybakteryjnie
    • Wielozadaniowy
    • Brwi i rzęsy są ciemniejsze i bardziej gęste
    • Ma działanie przeczyszczające
    Wady:
    • Tłusty
  • 15 maja 2020 o 19:20
    Cudo
    Olejek kupiłam że względu na super cenę. Jest on dostępny w każdej aptece dlatego to jest jeden z plusów które posiada. Olejek jak to olejek jest dość tłusty. Przy regularnym stosowaniu jest on mega dobry. Super przyciemnia i wydłuża rzęsy przez co widać że są zdrowe i widoczne, stosuje go pół roku i do tej pory spisuje się rewelacyjnie a rzęs przybywa. Przy regularnym stosowaniu na włosy je delikatnie przyciemnia oraz dociąża przez co są niesamowicie błyszczące i pełne blasku. Najlepszy zdecydowanie.
    Kopanda
    1 stycznia 2020 o 21:41
    Fajny nawilżacz do stóp.
    Bardzo długo używalam olejku do rzęs, natomiast nie zauważyłam żadnych efektów. Z racji, że opakowanie jest duże i ciężko je wykorzystać szukałam innych zastosowan olejku. Do włosów nie używam ze względu na to, że są rozjaśniane, a olej rycynowy przyciemnia włosy. Spróbowałam używać go do ciała i stóp - nawilża skórę, natomiast warstwa na skórze jeat tak lepka i się nie wchłania więc zastosowanie jest marne. Fajnie współpracuje z korundem kosmetycznym jako peeling nawilżający i z kawą. Dodatkowo używam oleju do stóp i rzeczywiście nawilża i zmiękcza pięty.
    Zalety:
    • nawilża
    • działanie zmiękczające suche pięty
    • wydajny
    • niska cena
    Wady:
    • brak efektu pezy stosowaniu na rzęsy
    • słabo się wchłania w skórę
  • 7 marca 2018 o 13:32
    Na wzmocnienie włosów, rzęs,brwi i paznokci
    Na włosy sama nie używam zbyt często, mam rozjaśniane włosy a ten olej je lekko przyciemnia. Partner z grubymi, gęstymi i kręconymi włosami dostaje go często do mieszanek z masek i innych odżywczych olei lub nafty. Na rzęsy też stosuje go ostrożnie, ponieważ może podrażniać oczy. Na brwi mogę go używać bez problemu jak i na paznokcie. Cery nim nie traktowałam, niezbyt się z nim polubiła (za intensywny i za mało odżywczy), ale czytałam, że wspomaga walkę z trądzikiem różowatym (co oczywiście trzeba samemu przetestować, tzw okłady z rycyny). Jak działa? Przede wszystkim wzmacnia włosy, przyśpiesza ich wzrost, widzę to na przykładzie mojego partnera a także swoich brwi i rzęs. Włosy traktowałam rycyną kiedy były ciemniejsze, rosły szybciej i wzmacniały się. Z racji delikatnych oczu na rzęsy jednak częściej wybieram szminkę z alterra, ale bezpośrednia kuracja rycyną działa dużo szybciej i skuteczniej- nakładana np. pędzelkiem czy spiralą. Paznokcie też wzmacnia, są twardsze, elastyczniejsze, bardziej błyszczące szybciej rosną. Brwi zagęszczają się wolniej, ale też, co w moim przypadku a mam liche to super sprawa.
    Zalety:
    • wszechstronność
    • wzmocnienie włosów, brwi, rzęs, paznokci
    • opakowanie z praktycznym dozowaniem
    Wady:
    • przyciemnia włosy