Dermika Meritum, Żel do mycia twarzy do każdego typu cery wrażliwej

• 17 stycznia 2011 o 19:04
    Naprawdę dobry
    Według mnie to dobry produkt. Moja bardzo wrażliwa skóra nie toleruje podobnych żeli myjących. Ten jest zupełnie inny. Jego zalety wg mnie: - nie podrażnia, - nie szczypie w oczy, - bardzo dobrze zmywa makijaż, nawet oporny tusz, - pozostawia skórę oczyszczoną, gładką, a po nałożeniu kremu lub podkładu skóra się nie świeci. Za jego jedyną wadę uznałabym wydajność. To, że się nie pieni, wcale mi nie przeszkadza. Polecam w zestawie z tonikiem do cery wrażliwej, oba kosmetyki wykonują sporą robotę w codziennym oczyszczaniu skóry.
  • 5 grudnia 2010 o 21:11
    przyjemny
    Bardzo fajny żel:)) Nie zawiera SLS ów, jest tani, dobrze zmywa makijaż, ładnie pachnie, nie szczypie w oczy, dla mnie rewelacja! Jedyny mały minus to to, że jest rzadki i przez to mniej wydajny a także słabo sie pieni ale mi to akurat nie przeszkadza. Miałam żel do demakijażu Avene i zmywając nim oczy zawsze musialam jeszcze przetrzeć wodą micelarną aby usunąc wszystkie resztki tuszu a tutaj absolutnie sam żel w zupełności wystarcza i nie szczypie jak Avene! Nie wiem jak sprawdza sie jako żel oczyszczający bo używam go głównie do demakijażu oczu, nastepnie żel Cleanance Avene aby odblokowac skórę a potem pryskam się jeszcze wodą termalna Avene i moja cera już od dłuższego czasu tak dobrze się nie spisywała:))). Tak więc polecam:)))
  • 10 listopada 2010 o 19:51
    świetny
    Jak dla mnie same plusy: - nie podrażnia (dla mnie najważniejsze, gdyż większość żeli podrażniała i wysuszała mi skórę) - nie wysusza - skóra jest po nim gładka i przyjemna w dotyku - delikatny zapach - bardzo wydajny Używam tego produktu od: ok 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
  • 25 września 2010 o 1:29
    jestem na NIE
    Zel ten kupilam przypadkowo w superpharmie, nie wiem czemu tknelo mnie akurat na dermike, chyba zakup pod wplywem chwili. Jestem baaaaardzo zawiedziona, jak dla mnie bardzo slaby produkt. - opakowanie samoboj, jak ktos ponizej dobrze to ujal. Nieporeczny dozownik? nie widzialam nigdy tak beznadziejnego dozownika, zel zostaje na zakretce i sie lepi. Trzeba przecierac wacikiem. - aby zmyc makijaz, (maluje sie dosyc naturalne, tylko mocno tuszuje rzesy,) potrzeba naprawde duzej ilosci zelu, Zel sie nie pieni, czuje sie po nim efekt niedomytej twarzy, Oczy i tak domywam plynem do demakijazu oczu z ziaji. W ogole nie czuje po nim efektu odswiezenia i czystej skory - zaluje zakupu bo tydzien pozniej w pormocji byl zel do mycia z la roche w cenie 22,90 :c a ja za dermike zaplacilam 23,90 bodajze. Ogolnie jestem niezadowolona, jak dla mnie to niezly bubel. Używam tego produktu od: z 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 7 sierpnia 2010 o 22:52
    dla mnie super!
    Żel znalazł się w mojej łazience w wyniku mojego zamiłowania do eksperymentów. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Przede wszystkim dobrze oczyszcza i daje uczucie odświeżenia pomimo tego, że jest przeznaczony także do cery wrażliwej. Ma przyjemny zapach i jest dosyć wydajny ( ja używałam go ok trzech miesięcy rano i wieczorem. Jedyne do czego jestem zmuszona sie przyczepić to fatalne opakowanie, bardzo nieporęczne i utrudniające stosowanie. Używam tego produktu od:już mi się skończył Ilość zużytych opakowań:1