Wody toaletowe damskie

Anna Sui Secret Wish EDT

• 19 marca 2020 o 14:00
    Ładny, ale wtórny i niestety, niezbyt trwały.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Swego czasu jedna ze znanych perfumerii internetowych miała zwyczaj dorzucania mi co najmniej jednej próbki Secret Wish do zakupów. Jako, że kupuję za dużo i za często, łącznie nazbierało mi się tych próbek 16, po 1,2 ml każda. Postanowiłam zacząć zużywać zapasy i już ubiegłego lata zużyłam większość tychże próbek, teraz zużyłam ostatnie 3 i cóż mogę powiedzieć... To nie to. Wtórnie i słabo, a mogło być tak pięknie! Secret Wish to bardzo bliska rodzina Light Blue - niestety, nie pochodzi ona z tak dobrego i zamożnego domu, więc nie zachwyca tak, jak jej starsza i luksusowa kuzynka. Stara się oczarować wszystkich i nosi się naprawdę pięknie (flakon), ale po bliższym zapoznaniu sporo traci, ponieważ nie ma własnej osobowości i jest nudna. W otwarciu mamy tak dobrze znane nam z LB cytrusy - kwaśna, świeżo rozkrojona cytryna o jędrnej skórce zostaje nam zaserwowana razem z ananasem (ale tylko odrobiną, żeby nie zasłodzić nosicielki), nagietkiem i czarną porzeczką. Ten nieszczęsny nagietek z cytryną momentami na mojej skórze przypominał koperek - nie wiem, dlaczego tak, natomiast wiem, że Light Blue takich cyrków nie wyczyniał. Jest też melon, mnóstwo melona - całkiem to ładne, nie powiem. Ale wcale nie odkrywcze i niestety tanie. Baza jest cedrowo-piżmowa, ambry nie wyczuwam - to chyba najlepsza część tego cytrusowo-owocowego koncertu. Secret Wish są świeże, lekkie i całkiem przyjemne. Pomijając te koperkowe wybryki, którymi raczyły mnie czasami, nosiło mi się je miło i bez przykrości. Mimo to, nie kupiłabym pełnowymiarowegio flakonu, bowiem brakuje mi w nich elegancji i kobiecości, jaką oferuje nam Dolce&Gabbana w Light Blue - LB mają swój własny, niepowtarzalny charakter, mają w sobie to coś, mimo absolutnej prostoty kompozycji. I co istotne - są trwałe, a Secret Wish tej trwałości zabrakło - 3 h i po zawodach, a nawet i wtedy projekcję mają słabą. Flakon obiecuje coś magicznego, niemal zaczarowanego - ale jego zawartość jest tak banalna i słaba, że nie mogę ukryć swojej irytacji. Przerost formy nad treścią, zdecydowanie - Annie Sui Secret Wish nie wyszły, ot co, Czy warto je poznać? Nie odradzam, bo być może komuś jednak przypadną do gustu, tym bardziej, że obiektywnie stwierdzając brzydkie nie są. Ja jednak poszukuję w perfumach czegoś, co mnie zachwyci i co sprawi, że będę skłonna wydać na nie swoje pieniądze. Czegoś co sprawi, że nie będę mogła przestać o nich myśleć, dopóki nie trafią do mojej kolekcji - a o Secret Wish wolałabym zapomnieć.
  • 11 kwietnia 2015 o 17:48
    Było miło, ale czas się pożegnać
    Zakupiony na Strawberry.Net Używam już po raz drugi, po pewnej przerwie. Poprzednio wydawał mi się bardzo "MÓJ" i oryginalny (na ile może być oczywiście oryginalny taki świeżak). Przy drugim opakowaniu zaczął mi strasznie przypominać kilka innych jak np. D&G Light Blue czy Moschino LoveLove, - ...czyżby czary tej wróżki prysły?… Przez wiele wiele lat preferowałam głównie kwiatowo - świeże, albo owocowo-świeże nuty i ten zapach był jednym z najlepiej przeze mnie ocenianych. Jeżeli któraś z Was takie lubi, to zdecydowanie polecam przetestować. Ja już chyba je pożegnam, przynajmniej na chwilę. To chyba moje ogólne znudzenie tą kategorią zapachów. Ale będę bardzo miło wspominać ten zapach. Opisałabym go jako zimny, rześki zapach na dzień. PLUSY: + Niedostępny w Polsce, przez co rzadziej się go wącha na ulicy, jak ktoś lubi się wyróżniać nieznanym zapachem - to proszę, oto okazja… :-) + Piękny, bajkowy flakon z siedzącą "Fairie" - kobiecy, dla marzycieli, dekoracyjnie zdobiony, kryształowy jakby był z czarownej krainy + Flakon jest stabilny: obszerny na dole -> a zwężający się ku górze -> dla mnie taka ergonomia flakonu na perfumy jest idealna (bo kwadratowych i prostokątnych cegieł nie lubię jako że są zbyt toporne) + dodatkowo bardzo ładne kartonowe pudełko, wytłaczane i drukowane metalicznymi/perłowymi farbami + zapach bezpieczny, wątpię by komuś przeszkadzał wokół. + zapach jest chwalony przez mojego narzeczonego. Używam tego produktu od: 4 lata z przerwami Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
  • 2 stycznia 2011 o 2:18
    tania slodycz
    Zapach slodki iwg mnie nijaki. Kojarzy mi sie z tanimi perfumami z kiosku, butelka dokladnie tak samo - aniol czy elf w postaci plastikowego korka... moze podobac sie nastolatkom Używam tego produktu od: nie uzywam, tylko testowalam posiadam od 2 lat Ilość zużytych opakowań: nie zuzylam
  • 18 sierpnia 2010 o 11:57
    moje ukochane :)
    Ten zapach jest stworzony dla mnie! Uwielbiam go, za to, że nawet jak od razu się nim wypsikam, nie odrzuca mocną wonią, jest od razu delikatny. Uwielbiam cytrusowo-świeże zapachy i on właśnie taki jest. Nie wiem jak z trwałością, bo ja nigdy nie czuję na sobie swoich perfum, ale mój chłopak czuje je przez cały dzień jeśli się do mnie zbliża. I to właśnie lubię, a nie gdy zapach ciągnie się za mną i nikt nie ma czym oddychać ;) Szkoda tylko, że nie widziałam go w Polsce, jedynie na Allegro (ale wiadomo, nie wiem czy to oryginał...) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1-30 ml
  • 22 marca 2010 o 12:27
    Zapach jak zapach.
    Nic nadzwyczajnego, powalającego na kolana. Pachnie przyjemnie, nie dusi, nie męczy, ale też nie zachwyca. Nadaje się na codzień, jeśli ktoś lubi zapachy "nijako-świeże" Używam tego produktu od:kilka razy Ilość zużytych opakowań:zaczęta próbka