Kremy do depilacji

Eveline Cosmetics Active Epil, Łagodny ekspresowy krem do depilacji

• 21 lipca 2024 o 22:45
    Krem do depilacji
    Dziewczyny, muszę Wam opowiedzieć o Eveline Cosmetics Active Epil Łagodnym ekspresowym kremie do depilacji, bo to naprawdę interesujący produkt, który zasługuje na uwagę! Jeśli szukacie czegoś szybkiego, delikatnego i skutecznego, to ten krem może być idealnym wyborem. Zacznijmy od konsystencji i aplikacji. Krem ma lekką, jedwabistą konsystencję, która bardzo łatwo rozprowadza się na skórze. Jest wystarczająco gęsty, aby nie spływać z ciała, ale na tyle lekki, że aplikacja jest naprawdę prosta i przyjemna. Producent obiecuje, że krem działa ekspresowo – i faktycznie, już po 3-5 minutach można zauważyć pierwsze efekty. To ogromna zaleta, zwłaszcza dla osób, które potrzebują szybkiego rozwiązania. Jednym z największych atutów tego kremu jest jego skład. Formuła jest wzbogacona o ekstrakt z aloesu oraz kompleks witamin, co sprawia, że krem nie tylko skutecznie usuwa włoski, ale także dba o naszą skórę. Aloes działa łagodząco i nawilżająco, co jest szczególnie ważne przy depilacji, ponieważ skóra po takim zabiegu może być podatna na podrażnienia. Kompleks witamin dodatkowo wspomaga regenerację i pozostawia skórę miękką i gładką. Efekty depilacji są naprawdę zadowalające. Po użyciu kremu skóra jest gładka i miękka, bez nieprzyjemnego uczucia suchości. Włoski są usuwane równomiernie, co zapobiega powstawaniu „cieni” czy niedokładności. Dodatkowo, krem nie powoduje pieczenia ani swędzenia, co jest częstym problemem przy stosowaniu produktów do depilacji. Jednak, jak każdy produkt, ma swoje minusy. Mimo że krem jest reklamowany jako łagodny, osoby z bardzo wrażliwą skórą mogą odczuwać lekkie podrażnienia, zwłaszcza przy pierwszym użyciu. Dlatego zawsze warto zrobić test na małym fragmencie skóry przed pełną aplikacją. Kolejnym minusem może być zapach – choć nie jest bardzo intensywny, to typowy dla kremów do depilacji, co nie każdemu może odpowiadać. Warto również pamiętać, że skuteczność kremu może się różnić w zależności od grubości włosków. Przy bardzo grubych i mocnych włoskach może być konieczne pozostawienie kremu na skórze nieco dłużej, ale nie przekraczając maksymalnego czasu podanego przez producenta, aby uniknąć podrażnień. Podsumowując, Eveline Cosmetics Active Epil Łagodny ekspresowy krem do depilacji to naprawdę dobry produkt, który łączy szybkość działania z delikatnością. Jego łatwa aplikacja, szybkie efekty i pielęgnujące składniki sprawiają, że jest to doskonały wybór dla osób, które chcą szybko i skutecznie pozbyć się niechcianych włosków, jednocześnie dbając o kondycję swojej skóry. Jeśli szukacie kremu do depilacji, który działa szybko i jest łagodny dla skóry, zdecydowanie warto go wypróbować!
  • 12 grudnia 2020 o 15:10
    Nie spełnił moich oczekiwań
    Kupiłam ten krem z polecenia koleżanki, która go bardzo wychwalała. Niestety ja się zawiodłam na tym produkcie. Konsystencja kremu była w porządku i z łatwością można było nałożyć krem na skórę. Jednak nie zmiękczył on włosków i w efekcie musiałam radzić sobie maszynką. Zapach nie był zbyt przyjemny, a szpatułka do nakładania kremu okazała się nie wygodna. Plusem jest to, że kosmetyk był delikatny dla skóry , nie podrażnił jej i nie uczulił. Ale trzeba najpierw sprawdzić przed użyciem czy rzeczywiście nie uczula bo u każdego może być inaczej. Produkt w całkiem fajnej cenie ale jakość produktu słaba jak dla nie.
    Zalety:
    • nie podrażnił skóry
    • fajna konsystencja produktu
    • przystępna cena
    Wady:
    • niewygodna szpatułka do nakładania kremu
    • nie usuwa włosków tak jak powinien
  • 9 sierpnia 2020 o 12:21
    Na plus
    Chociaż kremy do depilacji z Eveline mają swoje wady, to chyba mimo wszystko wypadają na rynku najlepiej. Mam porównanie głównie z Bielendą, która niestety w kategorii tego typu produktów daje trochę ciała... Produkt nie jest bardzo popularny, właściwie rzadko go widuję. Raz tylko udało mi się na niego trafić w Rossmannie na jakiejś promocji, więc wzięłam. Cena mieści się w normach dla kremów do depilacji- porównywalna zarówno z innymi z Eveline jak i pozostałych marek. Pojemność to 125 ml i jeśli depilujemy nim nogi zapewne starcza na 3-4 użycia, co też stanowi normę. Opakowanie w miarę poręczne, ze stonowaną, niezbyt krzykliwą szatą graficzną. Jak zwykle przy kremach do depilacji, szpatułka nie nadaje się do niczego. Nałożenie produktu nie sprawia większego problemu, ale ściągnięcie go tym plastikowym czymś graniczy z cudem. Śmierdzi jak wszystkie kremy do depilacji, ale do tego należy się już po prostu przyzwyczaić. Depiluję nim nogi, dokładnie uda, oraz bikini. Z działania na nogach jestem raczej zadowolona- mam bardzo delikatne, cienkie, jasne włoski, które jednak są trochę przy długie i nie wyglądają estetycznie- bo je zbiera perfekcyjnie. Z tymi mocniejszymi w okolicach bikini nie radzi sobie już tak dobrze. Zbiera te dłuższe włoski, natomiast te pomniejsze zostawia. To taka depilacja trochę na plus, trochę na minus. Raz tylko zdarzyło się, że spowodował powstanie czerwonych plamek na nogach. Z tymże wtedy nie posmarowałam nóg żelem aloesowym, tylko potraktowałam je kremem z filtrem. Może coś zwyczajnie się zapchało i to było powodem tych czerwonych wykwitów. Nie zaliczę tego na minus, bo raczej nie miałam problemów z podrażnieniami przy używaniu tego kremu. Raczej nie osłabia włosów i nie opóźnia odrastania, ale też rzadko który krem do depilacji naprawdę to robi. Nie ma co oczekiwać dokładności lasera przy takich produktach, ale usunięcia większości włosów. Tutaj tak się dzieje. Z chęcią kupię go jeszcze raz do depilacji ud, ale do bikini raczej poszukam czegoś innego.
    Zalety:
    • Dosyć niska cena.
    • W miarę dobra wydajność jak na produkt tego typu.
    • Radzi sobie ze słabszymi, dłuższymi włoskami.
    Wady:
    • Dostępność.
    • Tragiczna szpatułka.
    • Zapach.
    • Nie usuwa sporej części włosów.