Wody perfumowane damskie

Masaki Matsushima Mat Chocolat EDP

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

olcia7
    2 stycznia 2015 o 21:22
    Czekolada umowna
    Długo czaiłam się na ten zapach, czytałam mnóstwo recenzji, a ponieważ dzisiaj do powąchania tylko próbka do kupienia w necie (raczej średnio opłacalne, tym bardziej, że pełnowymiarowe opakowanie dość przystępne cenowo w perfumeriach internetowych ok 80-85zł/40ml) to do wzięcia raczej w ciemno. W końcu się zdecydowałam i póki co nie żałuję ;) Jednak byłam przygotowana teoretycznie, dlatego nie byłam rozczarowana : 1. co do trwałości- zapach to słaby, delikatny, trzeba się dość mocno "zlać" tymi perfumami, zeby były wyczuwalne, a i tak dość szybko, bo po godzinie, przestają tworzyć aurę, a trzymają się blisko skóry (za to muszę odjąć gwiazdę). Ale dla mnie nie szkodzi, nie szukałam kilera. 2. co do odwzorowania zapachu czekolady. Wiele opiniii co prawda o tym, że och i ach jaka czekolada piękna, ale ja wyczuwam tu umowną czekoladę, nie dosłowną. Gdybym pierwszy raz powąchała ten zapach z zawiązanymi oczami nie powiedziałabym, że zapach ma w nazwie czekoladę. Gdzieś tam błądzące kakao-owszem. Nie czuję nawet owoców ni róży. Ale nie szukałam też zapachu przez którego stałabym się kostką czekolady. Na początku jest najbardziej czekoladowy. Ale kojarzy mi się bardziej z zapachem świeżo otwartej bombonierki: zapach czekolady, nadzienia z alkoholem i .. papieru ;) Może tak odbieram suchość ;) Potem ta nuta kakao się gdzieś ulatnia, pozostaje nadal przyjemny, acz w moim odczuciu mało czekoladowy w sensie dosłownym. Jest słodki i smakowity, ale czy czekoladowy? Waniliowy bardziej. Gdzieś tam skojarzył mi się nawet z zapachem (choć pamiętam go jak przez mgłę) Diesel Plus Plus, tylko, że tamten był taki dość mocno waniliowy, no i ogólnie mocny. Nie to, że podobny, ale podobna kategoria słodkości?.. jeśli mogę się tak wyrazić. Przyjemne perfumy, nietypowe, czekoladowe na swój perfumiarski sposób, na szczęście nie toffikowo-karmelkowe, infantylne. Baaardzo przyjemne. Na jesień i zimę idealne. Nuty tak są ze sobą przeplecione, że trudno mi wyodrębnić poszczególne, a na pewno nie potrafiłabym zidentyfikować tych z opisu. Są jak dobrze wymieszany shake ;) Jedynie na początku wyraźnie wybija się na plan pierwszy kakao. Flakon w przyjemnym czekoladowym kolorze, poręczny, acz jedynie 40ml trudno mi zmieścić w szufladzie (wysoki dość) Czy kupię ponownie? Nie wiem, ale na pewno z przyjemnością zużyję to co mam :) Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: zaczęłam 40ml
  • 1 lutego 2014 o 8:15
    kakaowa przyjemnośc
    Zapach używam regularnie od kilku lat. Bardzo podoba mi się ta czekoladowo-kakaowa mieszanka, która świetnie komponuje się z moją urodą. Mam wrażenie, że zapach czekolady do mnie pasuje. Oczywiście nie używam tych perfum nieprzerwanie od 4 lat, dzień w dzień, bo to byłoby szaleństwo...chociaż widzę, że wtedy odchodzi mi ochota na słodycze, więc może jest w tym jakaś metoda;-)Zapach stosuję sporadycznie, na różne wyjścia i sprawdza się świetnie. + długotrwały zapach, utrzymuje się na skórze i w pomieszczeniu, w którym przebywam + zapach jest intensywnie czekoladowy, przechodzi po pewnym czasie w łagodniejszy ton + bardzo atrakcyjne opakowanie i ciekawy design Minus za dostępność i cenę. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 22 stycznia 2014 o 17:35
    Gorzka czekolada
    Perfumy o wyrazistym zapachu gorzkiej czekolady i kakao. Inne nuty (kokos, nuty drzewne) są wyczuwalne słabiej, a nut owocowych nie czuję wcale. Zapach jest wyrazisty, moim zdaniem trochę męczący, zbyt jednotonowy - zapach czekolady jest ładny, ale nie w aż tak dobitnym wydaniu - nie jestem do końca przekonana do noszenia go na sobie. Trwałość średnia, flakon fajny, nietypowy.
  • 31 maja 2013 o 14:09
    mydlana czekolada
    Dostałam próbkę tego zapachu od kumpla dziwiąc się dlaczego oddaje mi zapach dla mężczyzn, skoro sam mógłby go używać ;) Jak się okazało zapach jest dla kobiet i to już jego pierwsza specyficzna cecha. Na pierwszy niuch wychodzi kakao. Gorzkie ciężkie czekoladowe kakao, złamane jakby nutą mydła. I to mydlane kakao trwa. Godzinę, dwie. Potem wchodzi kakao lekkie, wyblaknięte. Kakao z Nesquika. I tyle. Na koniec zostaje jakaś delikatna nuta, może wanilia, kokos? A po 3-4 godzinach śladu nie ma. Zapach jest specyficzny. Podoba mi się, bo lubię kakao. Ale zastanawiając się czy miałabym go kupić ponownie, dochodzę do wniosku, że nie. Wystarczy mi jednorazowa przygoda. Mogę nim pachnieć od czasu do czasu, może przez tydzień. Ale nie codziennie i miesiącami. Zamęczyłby mnie. Zresztą, zapach bardzo podobny do pierwszej nuty Mat Chocolat ma Rossmannowski krem do ciała z masłem shea i kakao, który jest delikatniejszy i... tańszy :D Komu sie będzie podobał? Na pewno fankom gorzkiego kakao. Kobietom, które lubią pachnieć oryginalnie, kreatywnie, nie boją się wyróżniać z tłumu. Nie jest to raczej zapach dla młodych dziewczynek, tylko dla pewnych siebie kobiet. Nie wiem czy dla kogoś mógłby to być zapach na całe życie, do wypróbowania na pewno. Używam tego produktu od: próby Ilość zużytych opakowań: próbka 1 ml
  • 21 marca 2013 o 17:49
    Parujące kakao
    Porzeczka? Gruszka? Arbuz? Róża? Gdzie? W ogóle ich tu nie znajduję przez cały czas trwania zapachu, a już na pewno nie na początku... Od początku otwiera się na mnie nuta serca, a więc: pyszne, apetyczne, odurzające, gęste kakao. Takie mocne kakao, gdzie mleko momentalnie zmieniło kolor na kolor buteleczki Masaki. W 100% naturalne, nie zalatuje sztucznością, nie dusi, nie mdli. Odurza, koi i upaja. Z czasem rozwija się w kierunku gorzkiej czekolady, a przy samym finale można doszukać się domieszki kokosa. Zapach jest z kategorii ciepłych, bezpiecznych, przytulnych, jak to kakao. Na mojej skórze pachnie przepięknie. Rozpływa się, wtapia w skórę i paruje. Bez pazura i co prawda bez ogona, ale ja uważam, że jeżeli zaaplikujemy więcej psików niż savoir vivre nakazuje;), będzie zwracał uwagę otoczenia - i to na plus - mi sie ta sztuka udaje.I chociaż być może nie jest szczytem doskonałości, zapewne możnaby się przyczepić do trwałości, jednak jednego zdążyłam się już nauczyć: nie czekać na ideał zapachowy, bo można tak czekać w nieskończoność. Ja sobie przedłużam trwałość smarując najpierw skórę bezzapachowym tłustym kremem. I jest ok. Kakaowe Cudo. Dla miłośniczek czekolady w wersji kakaowej będzie doskonały. 22.10\'13 - odnalazlam identyczny zapach w czekoladowej maseczce antystresowej Montagne Jeunesse, Chocolate Mud Masque (ktorej swoja droga nie polecam, ale zapach taki sam :) - to tak jakby ktos nie mial nigdzie stycznosci z probka;) Używam tego produktu od: dwa tygodnie Ilość zużytych opakowań: nieduża odlewka i zaczęłam flakonik 40 ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie