Odżywki do włosów

Rene Furterer Okara Color, Rituel Eclat Couleur, Soin Sublimateur Couleur [Color Radiance Ritual, Color Enchancing Spray] Odżywka bez spłukiwania do włosów farbowanych

• 6 czerwca 2021 o 6:03
    Odżywkę marki Rene Furterer otrzymałam jakiś czas temu w prezencie i gdyby nie to, to pewnie bym nie skusiła się tak szybko na nic z oferty tej marki. Mam włosy cassiowane, nie jest to typowa farba do włosów i osoby będące w temacie doskonale to wiedzą, jednak zaryzykowałam użycie i jestem bardzo zadowolona. Była to dobra decyzja, bo odżywka w sprayu służy moim włosom. Dawno nie miałam tak dobrze wygładzającej odżywki. Po jej użyciu włosy są zdyscyplinowane i gładkie. Niewątpliwym plusem jest ochrona UV i nabłyszczenie jakie daje. Ma jednak swoje minusy. OPAKOWANIE Podoba mi się kobieca kolorystyka tej linii – wyrazisty róż i biel świetnie ze sobą współgrają. Wygodna forma podania - spray, która ułatwia aplikację to kolejna zaleta tego produktu. Opakowanie wykonane z przezroczystego plastiku dzięki czemu widać ile produktu zostało zużyte. Spray się nie zacina, odpowiednio dozuje produkt w optymalnej ilości. Szata graficzna jest prosta i miła dla oka przedstawia jedynie logo marki i napisy. Na opakowaniu wyraźnie wypisane są najważniejsze składniki i cechy produktu. ODŻYWKA Wcześniej unikałam odżywek w sprayu, bo moje włosy są cienkie i łatwo je zbytnio obciążyć, dlatego maska lub odżywka do spłukiwania w pełni mi wystarczały, jednak od kilku miesięcy moje włosy niemiłosiernie się puszą i dlatego szukam produktów dociążających. Producent zaleca stosowanie na mokre, suche lub podsuszone włosy, tak też robię wykorzystując ja na kilka sposobów. Przeważnie jednak gdy włosy są prawie suche spryskuję je tą odżywką albo aplikuję ją na szczotkę i przeczesuję wtedy włosy. Produkt ma dwie fazy – białą i bezbarwną, które należy zmieszać przed użyciem. Ma płynną konsystencję, jednak należy być ostrożnym z ilością. Kilka psiknięć za dużo i niestety włosy będą wyglądać na obciążone, oklapnięte, a przecież nie o to chodzi. Odżywka ułatwia rozczesywanie, grzebień czy szczotka sunie po włosach bez większych przeszkód. Włosy są miękkie, gładkie, lśniące i ładnie pachną. Zapach jest jak dla mnie neutralny, szybo znika z włosów. Odżywka ogranicza puszenie się włosów, bardzo dobrze dyscyplinuje je. Ochrona UV - stosuję ją na suche włosy przeważnie raz na kilka dni, czasem codziennie i myślę, że pomaga ona chronić włosy przed promieniowaniem słonecznym, w okresie letnim jest to bardzo istotne. Czy chroni kolor? Jak już wspomniałam używam cassi, która nie zmienia znacząco koloru, więc nie mogę ocenić ochrony koloru w przypadku włosów farbowanych. Odżywka rzeczywiście nadaje włosom blask, szczególnie widoczny w świetle słonecznym, włosy wyglądają ślicznie. Większość obietnic producenta ta odżywa spełnia. Jest bardzo wydajna, więc wystarczy na dłuższy czas. Ciekawy skład zawierający ekstrakt z oczaru wirginijskiego, okary, filtry UV, witaminy B5 i E, olej z nasion soi, gliceryna, arginina. Jak dla mnie jest to dobra odżywka w sprayu, choć ma dość wysoką cenę. Nie wiem czy kupiłabym ją sama z powodu właśnie tej ceny. PLUSY + ułatwia rozczesywanie + wygładza i dyscyplinuje + dodaje blasku + jest wydajna MINUSY może obciążyć włosy użyta w zbyt dużej ilości - dość wysoka cena
    Finka2L
    8 czerwca 2018 o 10:51
    Kiepska
    Mam włosy farbowane, ale wcześniej nie znałam marki Furterer i szczerze mówiąc nie miałam ochity wydawac krocie na ich kosmetyki. Tę odżwykę otrzymałam do przetestowania i myślałam,że pewnie będzie to strzał w dziesiątkę szczególnie, że w czasie testów miałam problem z rozczesaniem włosów, bardzo się one plątały. Dziś już wiem czemu i całkowicie zmieniłam sposób pielęgnacji włosów i na tę odżywkę już bym nawet nie spojrzała. Ma ona dwie warstwy, które trzeba zmieszać przez potrząsnięcie butelką. Mgiełka jest zwarta, ale ma dziwaczny, niezbyt ładny zapach, który utrzymuje się na włosach i który mnie denerwował. Radzę o tym pamiętać przed ewentualnym zakupem, choć i tak nie polecę tego produktu, bo na moim włosach kompletnie nic nie robił. Pamiętajcie też by nie przesadzać z dozowaniem- bo ta odżywka obciąża jesli psiknie się za dużo. Najbardziej mi zależało, żeby pomagała w rozczesaniu i niestety tego nie zrobiła. Włosy podcinałam regularnie, nie były zniszczone,a i tak po każdym myciu miałam z tym problem. Ta odżywka w tym nie pomogła. Nie wpływa też w jakikolwie sposób na kolor włosów. Nie jest bardziej lśniący i takie tam. Nawilżenie jest niewielkie. Dla mnie to taka woda o nieładnym zapachu. Co kto lubi. Ja męczyłam się strasznie z zużyciem tego do końca .
    Zalety:
    Wady:
    • nie pomaga przy rozczesywaniu
    • słabo nawilża
    • nie wpływa na kolor
    • silikony w składzie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    peszy
    13 maja 2018 o 18:05
    Gdyby nie ten zapach
    + Produkt jest przeznaczony do włosów farbowanych, a jego rolą jest przede wszystkich ochrona koloru. Zawiera filtry UV oraz witaminę E które chronią i zabezpieczają włosy farbowane przez promieniowaniem słonecznym. Produkt ma także działanie odbudowujące i regenerujące (wyciąg okra - składnik roślinny z miąższu ziaren soi, który działa podobnie jak keratyna) + Produkt ładnie pielęgnuje włosy, ułatwia rozczesywanie i faktycznie chroni kolor. + Dodatkowym atutem jest łatwość użycia, ponieważ odżywka jest w sprayu i bez spłukiwania. Przed użyciem należy wstrząsnąć. + Opakowanie jest bardzo ładne, dość eleganckie. Atomizer jest dobrej jakości, nie zacina się i rozpyla odpowiednią ilość produktu. + Produkt jest dość wydajny, dla mnie porównywalnie do większości odżywek w formie sprayu. - Wszystko byłoby super, gdyby nie zapach. Jest koszmarny. Dla mnie śmierdzi jak kocie siuśki. No nie mam innego porównania. Na szczęście nie utrzymuje się bardzo długo na włosach i chyba tylko dzięki temu udało mi się skończyć opakowanie. - Minusem jest też dość wysoka cena. Dostępny jest w dwóch pojemnościach 150 i 50 ml