Odżywki do włosów

Prosalon Lamellar Therapy, Glow Up Elixir Woda lamelarna do wszystkich rodzajów włosów

Chantal Prosalon Lamellar Therapy+ Glow-up Eliksir rozświetlający 200 g
Prosalon

Pulpix
    23 lutego 2025 o 13:37
    dobra woda lamelarna
    Woda lamelarna to dla mnie taki kosmetyk na większe wyjście. Jest drażniący i wysusza włosy. Za to z plusów - działa szybki i niesamowicie wygładza włosy. Ta jest całkiem wydajna (choć u mnie butelka jest na kilka użyć) i świetnie się sprawdza. Delikatnie czuć efekt grzania ale jest chwilowy. Nie obciąża włosów. Nie polecam stosować częściej niż raz w tygodniu. U mnie sporadycznie sprawdza się idealnie. Uwaga - dość mocno wypłukuje kolor z włosów, szczególnie półtrwałe farby. Może to być wada jak i zaleta (używam jak np. różowy mi chwyci za mocno, to zmywa do ładnego pastelu). Dlatego nie używałabym świeżo po koloryzacji zmywalnej.
    Zalety:
    • wygładza natychmiastowo
    Wady:
    • wyszuka włosy
    • wypłukuje kolor
  • 6 lutego 2025 o 16:05
    Fajny mały produkt
    pierwszy raz usłyszałam o wodzie lamelarnej i pokierowana ciekawością sięgnęłam po ten produkt. Zrobiłam wszystko z instrukcji na opakowaniu, moje włosy były miękkie i wygładzone bez używania prostownicy. Chciałam uzyskać efekt tafli więc kupiłam całą serię i otrzymałam co chciałam! Wracam czasami do tych produktów ponieważ lubię testować też inne kosmetyki jednak ta woda lamelarna działa cuda.
  • 24 listopada 2024 o 11:37
    Szybka akcja pielęgnacyjna
    Cenię sobie wody lameralne za to, że są ekspresowe w użyciu. Ten typ produktów odkryłam niedawno ale od razu skradły moje serce. Ta woda jest moją drugą. Zdecydowałam się na zakup ze względu na mnóstwo pozytywnych opinii. Opakowanie z maleńkim aplikatorem, wodę nalewamy bezpośrednio na włosy, zygzakowatym ruchem. Nie wiem czy moja woda jest z jakieś wadliwej partii bo wszyscy zachwycają się zapachem a dla mnie jest on tragiczny, przypomina mi mieszankę nafty z benzyną. Z czasem już trochę się przyzwyczaiłam ale nadal nie jest on najprzyjemniejszy. Co do działania- włosy myję dwukrotnie szamponem, odsączam je z wody i polewam właśnie tym produktem. Najczęściej sięgam po tę metodę pielęgnacji gdy mi się spieszy, bo należy zmyć ją z włosów już po ok. 15 sekundach. Po nałożeniu produkt należy wmasować w kosmyki. Już podczas zmywania czuć gładkość włosów, są śliskie, przyjemne w dotyku. Ostatnio rozjaśniałam włosy, więc niestety mocniej się teraz plączą, zauważam pojedyncze kołtuny, bywa tak że czasem ciężko mi je nawet rozczesać po myciu. Po użyciu tej wody lameralnej włosy super się rozczesują, nie kołtunią. Po wysuszeniu są w miarę ogarnięte, chociaż nie wyolbrzymiałabym że robi się tafla. Woda, mimo że jest płynna i wiadomo że jakaś część produktu rozlewa się na boki, jest dość wydajna. Wystarcza na wiele użyć. Ja aplikuję ją na długości, pomijając skórę głowy. Cena nie jest wygórowana ale ten zapach mocno mnie męczy, przez co nie wiem czy kupię kolejne opakowanie.
  • 31 sierpnia 2024 o 9:15
    Świetny efekt w szybkim czasie
    Woda lamelarna do włosów od ProSalon. Kosmetyk przeznaczony jest do wszystkich rodzajów włosów. Plastikowa butelka zawiera 200 ml płynu. Produkt jest wodnisty i ma bardzo mocny i charakterystyczny zapach. Czuć po prostu salon fryzjerski ???? . Produkt stosuje się bardzo łatwo i przede wszystkim szybko. Jest dość drażniący, ponieważ gdy miałam świeżo zrobione paznokcie, a skórki były otarte to produkt w kontakcie z skórą niesamowicie szczypał. Trzeba przyznać, że kosmetyk jest mega dobry! Włosy są gładkie, miękkie i delikatne w dotyku. Aplikacja bardzo łatwa, a czas który jest przeznaczony na tą czynność bardzo krótki, w sam raz jeśli nie mamy czasu na dłuższą pielęgnacje włosów
    Zalety:
    • Szybkie działanie
    • Łatwość aplikacji
    • Efekt włosów po wyjściu od fryzjera
    Wady:
    • Szczypie, gdy jest uszkodzony naskórek
    Luccyna
    1 kwietnia 2024 o 16:36
    Boski produkt!
    Woda lamelarna to moje odkrycie 2023 roku, jestem mega mega zadowolona! Opakowanie poręczne i bardzo wygodne w użyciu. Konsystencja wody, przeźroczysta. Co do zapachu to jestem uzależniona! Włosy pachną mega mega niesamowicie. Co do efektów. No wow! Włosy się genialnie rozczesują, są bardzo gładkie, sprężyste i błyszczące. Przy regularnym stosowaniu na prawdę widać efekty. Aktualnie jest to jeden z produktów, który zostanie ze mną na bardzo długo. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • cudowne efekty (gładkie, lśniące i miękkie włosy)
    Wady:
    • totalnie brak