Korektory do twarzy

Manhattan Cover Stick Korektor w sztyfcie

Nasi użytkownicy zostawili 53 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 czerwca 2023 o 20:53
    Nie do strefy T bo tam z trwałością kiepsko
    Używam koloru nr 3 beige. Malutkie, poręczne i bardzo wydajne opakowanie w formie sztyftu które zajmuje bardzo mało miejsca idealne do każdej kosmetyczki w awaryjnych sytuacjach. Zabieram go zawsze ze sobą w podróż, jeśli muszę coś maskować, z reszta jak nawet nic nie muszę to i tak go mam ze sobą. Nie używałam pod oczy, tylko na drobne wypryski na twarzy lub by przykryć coś niechcianego. Robi to dobrze ale ze względu na to iż posiadam mieszaną cerę i coś co nim zakrywam w strefie T, to nie utrzymuje się za długo bo po prostu się ściera a nawet spływa. Także w tej kwestii jest średni. Jeśli chodzi o policzki, żuchwę czy szyję jest już lepiej. Ogólnie lubię go używać samoistnie na coś na oczyszczoną już twarz, wydaje mi się, że dobrze przysusza pojedyncze wypryski. Aby go dobrze nałożyć na coś co chcę zakryć używam po prostu palca lub kosmetycznego patyczka. Smarowanie takim sztyftem po wykwitach skórnych raczej nie jest higieniczne ale można sobie z tym poradzić. Zapach neutralny typowy dla tego rodzaju kosmetyków czyli korektora. Konsystencja na tyle miękka że dobrze się rozprowadza na skórze, ale na tyle twarda, że nie ma uczucia tępej formuły, także sama formuła nie jest tu ciężka ale dobrze się go nakłada. Ładnie wtapia się w skórę oraz bardzo dobrze współgra z podkładami. ZALETY: niska cena malutkie, poręczne i wygodne opakowanie bardzo wydajne opakowanie bardzo dobrze współgra z podkładami dobrze przysusza neutralny zapach WADY: przy mieszanej cerze po zakryciu nim czegoś w strefie T, tuszuje tylko na chwilę bo ściera się i szybko spływa ze skóry
  • 25 stycznia 2021 o 14:37
    Przeciętniak
    Mały, zgrabny i poręczny. Taki akurat do kieszonki, w torebce nie zajmuje wiele miejsca, więc można zawsze mieć go przy sobie w razie jakiejś "twarzowej awarii" :) Korektor ma fajną konsystencję, jest miękki i dobrze się go nakłada. Zakrywa to co ma zakrywać, jednak nie jest jakiś mega super trwały. Zapach neutralny, nie śmierdzi. Powiedziałabym, że korektor nawet trochę wysusza skórę, więc idealnie sprawdzi się na wypryski, nakładam często na noc jak mi się pojawi na twarzy jakiś nieproszony gość ;-) Jeśli chodzi o wydajność, to jak dla mnie jest super.
    Zalety:
    • krycie
    Wady:
    • trwałość
    • wysusza ( chociaż nie wiem, czy to akurat wada, czy zaleta?)
  • 26 czerwca 2020 o 14:01
    Bez szału
    Kupiłam ten korektor skuszona promocją. Używałam go do krycia drobnych krostek czy pieprzyków, jednak nie spełniał swoich funkcji. Przede wszystkim wysuszał mi skórę jeszcze bardziej, skóra w tamtych miejscach stawała się bardziej napięta i szorstka. -z racji konsystencji dosyć twardej trudno się nakładał na twarz, może osobom z mniej suchą skórą bardziej przypadł do gustu ale nie dla mnie - kolor może być, delikatnie wtapiał się w otoczenie -cena korzystna
    Zalety:
    Wady:
    • twarda konsystencja
    • słabe krycie
    Kleo99
    28 listopada 2018 o 22:43
    Korektor w sztyfcie Manhattan
    Przeważnie używam korektorów w płynie więc dla odmiany pokusiłam się na ten gdyż akurat był w promocji. Opakowanie klasyczne bez udziwnień. Konsystencja matowej szminki ale nie jest to akurat minusem. Korektor ma dobre krycie, ładnie tuszuje wypryski i cienie pod oczami. Mam wrażenie że nawet wysusza wypryski i przyspiesza gojenie. Wygodny w użyciu. Nie wywołuje podrażnień. Doskonale tuszuje również przebarwienia. Współgra z podkładami i pudrami. Dobrze się sprawdzi w każdej damskiej kosmetyczce. Bardzo wydajny i trwały o neutralnym zapachu. Jestem na tak.
  • 18 września 2018 o 14:27
    Super wysusza
    Przestałam używać korektora na dzień, ale używam go na noc! Świetnie wysusza pojawiające się niedoskonałości, a przy tym je tuszuję. Na dzień odcień jest dla mnie za ciemny, za to jako kosmetyk wysuszający sprawdza się naprawdę świetnie.