Wody perfumowane damskie

Lolita Lempicka Fleur de Corail EDP

Coral Flower (Fleur de Corail) Lolita Lempicka Woda perfumowana 50 ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Twitter
    26 września 2016 o 21:20
    Kremowo-słodko-słono-drukarski
    Trzeba zacząć od tego, że Fleur de Corali jest siostrą klasycznej "eLki". To da się wyczuć, ale siostry są jednak różne. "L" jest słodko-słona, ostra, zgrzytająca piachem w zębach, natomiast jej młodsza siostra jest słona, owszem, ale jednocześnie jest puchata i łagodna. Pierwsze nuty niosą coś gorzkiego, wiercącego w nosie, jednak to coś szybko znika i pokazuje się słodko-słona, kremowo-karmelowa śmietanka. Mamo, jakie to ładne! To nie do końca jest tak, że zapach jest z kategorii jadalnych, ale wąchając go, wyobrażam sobie pyszny, wykwintny deser podany z książką, która pachnie świeżą farbą drukarską :D Mówię Wam - cudowne połączenie! Jedyne nuty, które próbowałam tu nazwać, to sól i suche drewno (wytarmoszone przez ocean i wyrzucone na cudownie białą plażę), reszty nie rozpoznaję. Szczerze mówiąc, to nie znam wielu słonych i tak ładnych zapachów. Gotowa jestem powiedzieć, że mogłabym nim pachnieć na co dzień :) (fiu, fiu, poważna deklaracja, ale i tak się nie ziści, bo w kolejce zbyt wiele pachnideł do poznawania i noszenia, nie ma monogamii!), co będę czynić aż do końca flaszki. Trwałość jest bardzo dobra, flaszeczka śliczna, tylko farba obłazi z tych kwiatowych, dekoracyjnych elementów. Warto poznać, jako alternatywę dla jadalnych, dla słodziaków, dla wytrawnych.
  • 8 września 2016 o 9:25
    Słodycz na co dzień
    To jedne z moich ulubionych perfum na dzień. Pewnie ze względu na nazwę i flakon zapach kojarzy mi się z latem i wakacjami i dlatego lubię użyć go nie tylko w ciepłe dni, ale też zimą, żeby przypomnieć sobie piękne dni :) Na pewno nie jest to zapach dla każdego. Jestem w stanie zrozumieć zarzuty niektórych dziewczyn, że jest mdły czy mydlany. Jest, ale w piękny dla mnie sposób ;) Moim zdaniem jest też ultra słodki, ale przy tym świeży. Najsilniej wyczuwam wanilię, ambrę i piżmo, a gdzieś w głębi bergamotkę i orchideę oraz nuty słone, czyli pewnie to, co producent opisuje jako drewno z morza ;) Połączenie piękne, kobiece i mimo wszystko dość lekkie. Trwałość jest OK, spokojnie będziecie pachnieć cały dzień. Dodatkowo z upływem godzin zapach staje się coraz mniej pudrowy. Flakon jest śliczny, ale mały minus za brak zatyczki - ciężko zabrać perfumy do kosmetyczki na jakiś wyjazd. Miałam też L i Fleur de Corail jest jednak zdecydowanie łagodniejszy i bardziej przystępny. Ale ja odrobinę wolę L.
    W perfumerii
    Hiyori
    5 czerwca 2016 o 8:39
    Lolity, których używałam mają w sobie coś bardzo podobnego. Dopiero skończyłam ziołowe Si edt, a na półce wciąż leży klasyczna Lola. Fleur de Corail kupiłam w ciemno. Cpryknięcie numer 1 i...znam to ;D. A mowa o pierwszych minutach z L de :). Jest prawie taki sam cytrusowy początek, różni się tym, że tu jest słodszy, cytrusy są bardzo dojrzałe, ale sama bergamota i potem piżmo są identyczne, do tego ta charakterystyczna sól. Następnie zamiast cynamonu i wanilii z L de, pojawiają się kwiaty-atak kwiatów. Nuty kwiatowe są tak silne, że zostają ze mną do końca, a gdzieś tam w tle jest nieśmiałe piżmo. I mimo, że bardzo kwiatowych perfum nie lubię, to te są radosne, zupełnie niepoważne, to taka kwiatowa wariacja na temat rozgrzanego, upalnego dnia, kiedy kwitną wszystkie kwiaty w ogrodzie, jednym, drugim, trzecim...bierzesz rower i jedziesz przez tą wieś, czujesz je wszystkie :D Super :)
  • 9 lutego 2016 o 21:10
    Lucciola
    ,,Portowa dzielnica. Wszystko ma słony smak. Słone włosy, słona skóra. Słony wiatr" Pierwszy raz nie wiem co napisać o perfumach.Wiem jedno, że mi się podobają i są ładne.Zapach bardzo dziwny, ja czuję zimną sól(przyznam się, że lizałam nadgarstek, czy czasem nie jest słony).Czuję nuty dzrzewne i kwiatowe wszystko w kopalni soli w Wieliczce.Perfumy kupiłam w ciemno, nie żałuję, będą lżejszą alternatywą do moich morderców.Zapach jest zimny aseksualny, nie ma w nim namietności, kobiecości i , pomimo tego jest ciekawy i inny-nigdy nie wąchałam niczego podobnego w świecie perfumiarskim.Flakon ładny, choć lekko kiczowaty.Z przyjemnością zużyję moją 50-teczkę, czy kupię jeszcze, nie wiem.Na razie się poznajemy Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej 50-tki
  • 3 sierpnia 2014 o 14:55
    Hmm...
    Może to sugestia nazwy, ale rzeczywiście mam skojarzenia z koralowcem - zapach jest trochę morski, trochę kwiatowy (orchidea, coś jakby frezja), trochę drzewny, lekko słodkawy, lekko słony. Nie do końca moja bajka, ale te perfumy mają cos w sobie. Trwałość ok. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: próbka

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie