Wody perfumowane damskie

Lolita Lempicka L de Lolita Lempicka EDP

Nasi użytkownicy zostawili 239 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 grudnia 2022 o 15:57
    Mocna wanilia
    Perfumy zdecydowanie orientalo-waniliowe. Zapach który, nie każdemu może się podobać. Gorzka pomarańcza, bergamotka, piżmo, cynamon, fasola tonka, wanilią, drzewo sandałowe. Zapach zdecydowanie wyrazisty. Bardziej dla młodych kobiet. Kupiłam że względu na piękną butelkę, ale nie sądzę, żebym drugi raz się na nie skusiła.
    Kaisja
    3 kwietnia 2022 o 19:43
    Miałam, używałam, coś mi nie pasowało, i w końcu Bliski mi Człowiek delikatnie napomknął, że pachną na mnie... potem
    No tak. Mało to glamour wynurzenie, natomiast to by się nawet zgadzało, gdyż L Lolity Lempickiej uchodziły za prekursorów nieoczywistych perfum gourmand – doprawiających akordy słodkie – słonymi. Choć wanilię lubię, a wiele kompozycji o takich nutach ładnie na mnie leży, w tym przypadku ulepna słodycz (wanilii, fasolki tonki, drzewa sandałowego) z nutami gorzkawymi (gorzkiej pomarańczy, bergamotki, cynamonu) i słonymi (uzyskanymi z połączenia kocanki z piżmem), bije na mnie niepięknie – faktycznie spoconą skórą. Szkoda, gdyż jak zawsze przy tej Marce, biżuteryjnie urokliwa buteleczka oraz akcja promocyjna w tożsamej morsko-wakacyjnej stylistyce kusiły, i z tego co wiem, wciąż stanowią – tak jak i sam zapach – źródło zachwytów. Mnie, kiedy zniknęły ze sklepów moje ulubione lekkie, eleganckie, zmysłowe Sensi Armaniego, L skutecznie swego czasu uwiodły wizją świeżo-morsko-słodkawo-zmysłowych perfum, tymczasem skończyło się... rozczarowaniem, a nawet niesmakiem. Tych perfum już w sprzedaży nie ma, osobiście nie tęsknię, natomiast ze względu na fakt, że moja skóra jest niełatwym zawodnikiem, mam problem z wieloma (już zidentyfikowanymi) nutami zapachowymi, które nieładnie na mnie pachną, i opiniując perfumy, biorę pod uwagę owe subiektywne preferencje, nie mogę tej powszechnie bardzo lubianej kompozycji ocenić na mniej, niż na dwie gwiazdki.
    Zalety:
    • trwałość – bardzo dobra, zarówno na ciele, jak i na ubraniach,
    • projekcja – dobra – perfumy "pracują" na ciele, zmieniają się, uczciwie nie mogę na to narzekać – problem w tym, że na mnie po prostu wydzielają brzydką woń,
    • flakonik – ładny, natomiast pełną fikuśnych detali, rokokowo biżuteryjną estetykę buteleczek Lolity Lempickiej po prostu należy lubić, dla mnie osobiście ideałem są eleganckie, skromne w formie Chanelowskie i Lacoste'owe prostopadłościany, natomiast doceniam urok słynnych jabłuszek, koniczynek (za czarną Si przepadam – także za zapachem) i muszlo-serc z serii L,
    • cena – przystępna – wielki atut perfum, w czasie kiedy w ogóle funkcjonowały w sprzedaży
    Wady:
    • kompozycja – z pewnością nietypowa, jeden z prekursorów mody na słone nuty w słodkich kompozycjach gourmand, co w moim przypadku okazało się ogromną wadą – perfumy biją na mnie tą słonawo-gorzkawą słodyczą jak... pot
  • 14 maja 2020 o 13:13
    Magia
    Zapach niesamowity, typowy zimowy zapach :) Kojarzy mi się z babeczką z waniliowym budyniem. Mój ulubiony zapach na jesień i zimę, jednak i na lato czasami na noc go używam. Cudo
  • 19 sierpnia 2018 o 12:44
    Zapach waty cukrowej
    Używa od:próbka
    Mi osobiście zapach kojarzy się z dzieciństwie, z wizytą w lunaparku. Wtedy chodziłam z wata cukrowa na patyku. Niestety dla mnie zalety tego zapachu się kończą. Natomiast moja koleżanka go pokochała.
    Zalety:
    • zapach waty cukrowej
  • 12 sierpnia 2018 o 22:54
    Drożdżowa chałeczka
    Czasami ciężko mi jest sklasyfikować dany zapach. Z jednej strony bardzo mnie pociąga a z drugiej drażni i uwiera. L taka dla mnie jest, niby przyjemnie zanęca cynamonem jak drożdżowe wypieki mojej mamy, z drugiej strony odpycha goryczą cytrusów w nielubianym przeze mnie wydaniu. Czasami wyczuwam bardziej piżmo i drzewo sandałowe i wtedy czuję się bezpiecznie, ale to nie często się zdarza. Muszę się jeszcze oswoić.
    Zalety:
    • Butelka, dostępność
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie