Wody toaletowe damskie

Elizabeth Taylor Diamonds & Rubies EDT

• 4 czerwca 2020 o 17:44
    Elegancka pudernica
    Zapach zalicza się do tych pudrowych, kremowych i eleganckich. Perfumy kuszą mężczyzn i co najważniejsze mają długi ogon. Zapach zdecydowanie na jesienno-zimowe dni i na romantyczne wieczór. Zapach kojarzy mi się z zapachem GUERLAIN SAMSARA. Jest to typowo ciężki zapach, potrafi dusić jak wąż boa dusiciel. Duży plus za opakowanie ciężkie i solidne takie jakie ja lubie. Wyczuwam w perfumach ambra, róże, brzoskwinie i jaśmin. Uwaga: perfumy bardzo trwałe utrzymują się kilka godzin. Bardzo przyjemna cena. Polecam kobietą po 35 roku życia.
    Zalety:
    • Butelka
    • długo utrzymuje się zapach
    • mega wydajny
    Wady:
    • Początek zapachu bardzo duszący
    W perfumerii
    qqłka
    17 czerwca 2014 o 12:43
    WOW!
    ooooch... Pudrowo kremowo mydlano kosmetycznie elegancki w nieco staroświecki sposób. Natychmiast powiódł moje skojarzenia do D&G Feminine i J Patou Sublime. Zapach niezwykle kobiecy, nie drażniący ani nie drapiący ale kuszący tym co tak pięknie odróżnia kobietę od mężczyzny i w charakterze, psychice i fizyczności... Sama zmiękłam czując go na sobie, tzn. poczułam swoją delikatną, niezwykle zmysłową stronę... Wyobraźnia podsunęła mi Marilyn Monroe odzianą właśnie w ten zapach, a nie Chanel No 5... Mam wrażenie, ze udało się wyciągnąć jakby poświatę z Czarnych Pereł Elizabeth i ją delikatnie przypudrowano. Jest to mój pierwszy kontakt z tym zapachem i pierwsze jego użycie, a ileż pojawiło się emocji i skojarzeń - a to chyba najlepiej świadczy o jego bogactwie i jakości. Czuję się oczarowana i uważam zakup tych perfum za wielce trafiony. Opakowanie, szklo, trwałość zapachu - wszystko doskonałej jakości... Nieco retro ale jakież klasyczne i z klasą... Używam tego produktu od: Dziś Ilość zużytych opakowań: Zaczęłam pełną 100 dlatego na razie nie przewiduję ponownego zakupu...
  • 13 października 2013 o 9:53
    Tresor skąpany w ciężkim winie
    Na zagranicznych forach pojawiały się komentarze porównujące ten zapach do słynnych, dziś już unikatowych Tentations Palomy Picasso. Nigdy nie miałam okazji poznać tego cudeńka, dlatego skusiłam się na zakup w ciemno mając nadzieję na chociażby namiastkę mega kusiciela. Niestety bardzo się zawiodłam... Perfumy okazały się strasznie męczące. Owszem - kobiece, bogate , złożone , ale to nie moja bajka. Mnóstwo chemicznej brzoskwini z wanilią doprawione przyprawami. Natychmiast skojarzyły mi się z Tresor Lancome skąpanym w ciężkim, czerwonym winie, a to już zbyt wiele jak na mój gust :) Sądzę, że w tym wypadku, mimo niewątpliwych walorów przerost formy nad treścią sprawia ,że kompozycja wydaje się być tania i pospolita. Mam wrażenie ,że kiedyś już czułam podobny zapach - swego czasu co druga kobieta mijana na ulicy tak pachniała.. Nie są to złe perfumy -wręcz przeciwnie. Mogą być doskonałą propozycją dla kobiet szukających bogatych , orientalno-kwiatowych perfum. Jak dla mnie zbyt przeładowane: chemiczne i drażniące. Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: 50 ml poleciało w świat
  • 21 lutego 2013 o 23:05
    zakochalam sie
    Trafilam ostatnio na wyprzedaze perfum, postanowilam psiknac sie dwoma, wybor padl min. na E. Taylor Diamonds and Rubies. Na poczatku wydal mi sie odpychajacy. W domu (po 30 min od psikniecia) jednak zaczelam czuc wspanialy zapach. Rozwinal sie niesamowicie. W zyciu bym sie nie spodziewala ze z takiego smierdziucha moze wykielkowac cos tak wspanialego. Na drugi dzien poszlam zakupic owe cudenko i jak ogromna byla moja radosc kiedy dowiedzialam sie ze perfumik kosztuje 16 e. W domu od razu psiknelam sie nowym zakupem i doznalam szoku - zapach calkowicie inny niz sie spodziewalam, wystraszona ze pomylilam nazwe ( w sklepie byly jeszcze 2 rodzaje perfum E. Taylor) prawie plakalam do rekawa. Po 30 minutach jednak poczulam znowu wspanialy zapach. Psikam sie tym cudenkiem od miesiaca codzinnie rano i wieczorem. Jest b trwaly. Jest to moja pierwsza recenzja na Wizazu i dlatego wybralam wlasnie E.T. Diamonds and Rubies. Jeszcze nigdy tak nie zachwycalam sie zapachem.
  • 9 października 2012 o 13:04
    pachnę jak stara "Omcia;("
    zapach kupiłam pod wpływem opinii i atrakcyjnej ceny. To był błąd po otwarciu i spryskaniu uderza swoją mocą. Czuję moc kwiatów brzoskwini wanili czysta kakofonia.;( Niestety czuję się w tym zapachu jak stara "omcia" . To jest tekst mojego faceta jak czuje perfumy starszych pań (bez urazy) ale w tym przypadku mogę stanowczo powiedzieć iż mam 26 lat i ten zapach zabił mnie. Skoro już straciłam na to pieniądze to powędruje do mojej mamy albo babci. Nie wyobrażam sobie tym pachnieć;( koszmarrrrrrrr. Jak na tak mocarny zapach ma mocarną moc i kojarzy się z zeszłą epoka! Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: 1 - 100 ml