Wody perfumowane męskie

Comme des Garcons Comme des Garcons EDP

lakie
    21 grudnia 2012 o 9:15
    Potężny pierniczek
    Jak znalazłam ten zapach? Otóż w wyszukiwarce portalu perfumiarskiego zaznaczyłam jakie nuty mnie interesują - kardamon, gałka muszkatołowa, róża, kadzidło, drzewo sandałowe, pieprz... jednym słowem - mieszanka na Święta. I wyszlo, że jedynym zapachem z taka kompozycją składników jest właśnie CdG. Poszczęściło mi sie kupic okazyjnie sporą używkę, zupełnie w ciemno. I oto od kilku dni paraduję w oparach prawdziwego, wytrawnego świątecznego piernika o nielichej mocy. Początek rzeczywiście ma w sobie coś dziwnego, jakby mokre korzenie drzew, ale szybko znika, za to potem, rozpełzając sie po skórze, wyłaniają się wszystkie skarby przyprawowego targu - gałka muszkatołowa, kardamon w duzych ilosciach, pieprz, chwilowo wyraźne kadzidło, kolendra... na koncu jest miód, dyskretny i bliskoskórny. Faza środkowa jest dość długotrwała i najbardziej... emisyjna, najlepiej wyczuwalna dla otoczenia, faza końcowa - wyraxna, ale projekcja jest mniejsza. Trwałość średnia. Nie wyobrażam sobie noszenia tego zapachu w lecie, ale jesień, zima, zwłaszcza Święta - jak dla mnie idealne! Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: prawie 90 ml, nie sądzę abym potrzebowała więcej :)
  • 5 maja 2010 o 19:51
    Mrrrrr
    Fantastyczny, przyprawowy szypr. Wprawdzie otwarcie mnie z lekka odrzuciło - ogóraski konserwowe jak w Omnii, ale już dalej jest swietnie, krecace w nosie szyprowe nuty, czuję goździk, coś lekko "pietruszkowatego" - kolendra może?, cynamon... Fantastyczny, baza lekko się wysładza, po lekturze nut podejrzewam różę i miód, ale musiałam przeczytać nuty, bo tak naprawdę czuć po prostu leciutko musującą słodycz i piękne nuty drzewne. Mmmm... Buteleczka ciekawa Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka
    khy
    29 września 2008 o 13:42
    Bardzo udany mix przyprawowy
    Bardzo udany zapach, niesamowicie oryginalna, przyprawowa mieszanka. Kardamon, gozdzik, galka muszkatalowa, pieprz, cynamon, ciut papryki, szafran - ktoz by wpadl na to, zeby je tak udatnie zmiksowac? (choc glowy za wymieniony sklad nie dam, zmiksowane jest to naprawde sprytnie ;-))). Chodzi sie w tych przyprawach cudnie (choc chwilami moze ciut monotonnie, ale ciut) - i choc rzucac sie do przeszukiwania netu raczej nie bede, to wiem, ze predzej czy pozniej ta smieszna buteleczka dolaczy u mnie do swego rodzenstwa (CdG 2 i CdG 2 Man ;-)))) ). Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: probki
  • 27 sierpnia 2008 o 16:50
    interesujący
    To pierwszy zapach CdG - domyslam się, że po jego wypuszczeniu apetyty tych, którym się spodobał, były ogromne. Bo to naprawdę ciekawy zapach. Baaardzo w stylu CdG - fajnie, że już od początku stworzyli określony styl i konsekwentnie się go trzymają. Zapach na początku jest bardzo przyprawowy ze zdecydowaną dominacją kardamonu. Później przyprawy ewoluują w kierunku kadzidła - naprawdę ładnego, nie kościelnego ani nie wędzarniczego ;) Takie charakterystyczne ale łagodne kadzidło. Baza jest natomiast bardzo złożona i nie do końca umiem ją rozgryźć - na pewno jest tam miód gryczany, jakieś zioła, papryka w proszku i jeszcze coś co niestety tę bazę trochę psuje... Nie wiem co to jest - coś odrobinę kwaśne i żywiczne. zupełnie mi do tej bazy nie pasuje... CdG edp to naprawdę ciekawy i intrygujący zapach ale jakoś niezupełnie mój. Jest wyznacznikiem stylu, którego CdG się trzyma w swoich innych kompozycjach ale na mój nos czuć, że to pierwsza kompozycja - nie do końca sprawdzona, troche jakby niedokończona... Zapach jest bardzo intensywny i bardzo trwały. Flakon piękny :love: Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie