Barwa Barwa Naturalna, Szampon `Jabłko antonówka & Vitamin Complex LA`

• 9 lipca 2013 o 11:52
    Dobry, łagodny szampon o cudownym zapachu!
    Praktycznie same plusy: łatwo dostępny, dosyć tani, ma krótki skład INCI, jest bardzo delikatny dla włosów (nie jest przepakowany chemią), dobrze oczyszcza i ślicznie pachnie! Włosy po nim są sypkie, aż miło się je dotyka. Niestety plączą się, ale nie wliczam tego do oceny, bo moje włosy się po każdym szamponie plączą, a do ułatwienia rozczesywania włosów używam odżywek. Ilość produktu wynosi 250 ml, dla mnie to za mało. Myjąc kiedyś włosy co drugi dzień zużyłam szampon w miesiąc. Więc teraz, gdy myję włosy codziennie musiałabym po 2 tygodniach znowu kupić ten szampon... Minus. Jest jeszcze jeden minus: dozownik. Źle się dozuje szampon na włosy. Przy wlewaniu szamponu na dłoń nalewa się go zdecydowanie za dużo i dużo też się ulewa, czyli marnuje : / Znalazłam jedyny na to sposób: wlewam odrobinę szamponu do zakrętki (przy okazji myję włosy ,,metodą kubeczkową\'\'. Ocena: 4/5. Już nawet nie ubolewam nad tym, że jak dla mnie za mała butelka (i za duży otwór!), ale zmieniłabym dozownik na dużo mniejszy, taki jak mają większość szamponów.
    adzia_p
    9 czerwca 2013 o 23:04
    zielone jabłuszko
    Szampon ma te same cechy co typowa barwa, z tym, że pachnie dość intensywnie jabłuszkiem ;) Włosy bardzo dobrze oczyszcza, pieni się przyzwoicie, faktycznie też mi się wydaję, że włosy bardziej są błyszczące niż po innych barwach. Teraz mam wersję żurawinową, też z witaminami i działa podobnie :) Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 24 kwietnia 2013 o 12:15
    Zapach jabłuszka pozostaje długo na włosach
    Szampon ma bardzo skromny skład, uważam to za wielki atut. Nie powoduje podrażnienia skalpu ani wysypu krostek. Jest bardzo łagodny i ma niesamowicie ładny jabłkowy zapach. Pierwszy raz od kilku m-cy poczułam, że szampon pozostawia zapach na moich włosach. Dobrze się pieni, ale jeśli połączymy go z wodą (np. metoda kubeczkową). Używałam go naprzemiennie z Czarną rzepą i uważam, że po jabłkowym włosy są bardziej błyszczące. Na pewno minusem jest wodnista konstystencja, ponieważ można sporą ilość wylać przez przypadek. Nie jest wydajny, ale ja to lubię, bo włosy mam cienkie i krótkie i dość szybko wykończyłam oba opakownia. Nie obciąża włosów ani nie przetłuszcza. Wymaga jednak odżywki, ponieważ bez niej można mieć problem z rozczesaniem włosów. Dużą zaletą jest cena- ok. 4 zł w Auchan, dlatego w awaryjnych systuacjach na pewno po niego sięgnę (raczej czarnej rzepy nie wezmę). Chętniej teraz sięgnę po Żurawinowy albo Lniany. Używam tego produktu od: 2 m-ce Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 12 kwietnia 2013 o 19:03
    słodka świeżość
    bardzo lubie szampony barwy i z tym także sie polubiłam plusy - dobrze oczyszcza - niska cena - moim zdaniem dobrze sie pieni - śliczny, słodziutki zapach - łatwo dostępny minusy - niestety plącze włosy ( i za to odejmuje pół gwiazdki ) - przez zbyt duży otwór wylatuje masa szamponu ale to już błąd samego projektanta butelki a nie szamponu ogólnie bardzo lubię szampony z tej serii i na pewno zagości on jeszcze w moim domu Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 6 lutego 2013 o 12:01
    Świetne oczyszczenie
    Bardzo fajny skład, wielki plus za brak silikonów. Bardzo dobrze oczyszcza włosy, są po nim miękkie i świeże. nie oczekuję, ze będą mega odżywione, bo rolą szamponu jest oczyszczenie, a nie odżywienie - od tego mamy maski i odżywki. ;) Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: trzy