Maseczki klasyczne

Marion Miód i cytryna, Maseczka do twarzy intensywnie regenerująca

• 25 stycznia 2024 o 10:51
    Jest ok
    Maseczka Marjon zamknięta w żółtej tubie , pasującej do jej zapachów i składników. Miód i cytryna- odzwierciedlona opakowanie produktu. Posiada właściwości oczyszczające, nawilżające, odbudowujące, intensywnie regeneruje. Przywraca promienny wygląd skórze twarzy, nadaje jej blasku. Kremowa konsystencja, która łatwo się rozprowadza, delikatnie się wchłania i daje uczucie odżywienia i nawilżenia skóry. Cena niska, warto zakupić, ale nic specjalnego. Wydajność nawet ok.
  • 18 listopada 2020 o 21:27
    Przyjemna
    Opakowanie to żółta tubka z zamknięciem na klik. Szata graficzna prosta, ale przyjemnie nawiązująca w swoich barwach do miodu i cytryny. W środku 50 ml produktu za około 10zł. Przy stosowaniu raz w tygodniu starcza na około 7 miesięcy. Maska ma kremową konsystencję i jest koloru białego. Posiada zapach, który jest słodko-miodowy, ale należy do tych przyjemnych. Jeśli chodzi o stosowanie to używamy produktu jako maski - nakładamy na twarz na 15 minut po czym zmywamy - lub jako kremu na noc. Ja używałam raz tak, a raz tak zależnie od tego jaki miałam humor i jak mi się chciało :P Przede wszystkim należy tu wspomnieć, że produkt należy do tych najbardziej wydajnych jakie miałam okazję poznać. Maska łatwo się rozprowadza i przepięknie pachnie. Po aplikacji możemy zauważyć, że nasza skóra jest nawilżona, odżywiona, gładka, a koloryt cery również jest poprawiony. Moim zdaniem jest to dobry produkt, w niskiej cenie o mega dużej wydajności. Może jakiś rewelacyjnych efektów nie daje, ale mi te, które są w zupełności wystarczą. Na pewno jeszcze nie raz sięgnę po tą maseczkę.
  • 6 sierpnia 2020 o 9:16
    Nie dla mnie
    Staram się regularnie uzupełniać pielęgnację twarzy maseczką.U mnie to obowiązkowy rytuał - raz lub dwa razy w tygodniu. Ma formę dosyć gęstego kremu, ale przy aplikacji mam wrażenie.... nakładania silikonu. Kiedy mam ją na twarzy, nie wydaje się, że jest jakoś źle. Ale po zmyciu oprócz tego, że może cera jest bardziej miękka, to nie widać żadnego innego działania, nawet nawilżenia. Odnoszę wrażenie, że nie można do niej przypasować żadnego sformułowania, które znalazło się na opakowaniu. Ani nie jest intensywnie regenerująca, ani nie daje blasku czy energii, a tym bardziej nie pomoże w przypadku cery szarej czy zmęczonej (nie mi).
  • 24 kwietnia 2019 o 19:53
    Bubel
    Maskę kupiłam, ponieważ zaciekawił mnie opis producenta. Niestety straciłam 10zł i szanse na zakup innego produktu. Maska ma bardzo małą pojemność jest to zaledwie 50 ml, konsystencja jest kremowa, aczkolwiek nie wytarczy lekka wartwa jak w przypadku kremu by uzyskać efekt, co sprawia, iż według mnie maska nie jest wydajna. Maska nie robi kompletnie nic na twarzy, w 0 % spełnia obietnice producenta, ponieważ nawet nie nawilżyła i nie odżywiła mi twarzy, śmiem mniemać, że działa gorzej od kremu nawilżającego/odżywczego na dzień. Maskę stosowałam jako maseczkę po dogłębnym oczyszczeniu twarzy oraz jako krem na noc jak zaleca producent, niestety przy każdym sposobie aplikacji dawała bardzo słabe efekty. Maska nie wpłynęła nie korzystanie na stan mojej cery, o tyle dobrze. Niestety nie zrobiła też nic. Produkt nie warty uwagi.
    Zalety:
    • Tani
    Wady:
    • Słabo dostępny online oraz stacjonarnie
    • Niezbyt przyjazny środowisku skład
    • Brak efektów
    • Nie spełnia obietnic producenta
    • Nie wydajny
    • Chemiczny zapach
    • Mała objętość
  • 21 lutego 2019 o 0:45
    Zapychacz
    Ostatnio postanowiłam zapoznać się bliżej z firmą Marion, niestety ze średnim skutkiem. Maseczki na tkaninie nie posłużyły mi za bardzo, ale jak zobaczyłam opis maski miodowej wiedziałam, że muszę ją wypróbować. Maska zamknięta jest w ładnej i wygodnej tubce. Ma kremową konsystencję i cudowny kremowo-słodki zapach. Niestety jeśli chodzi o działanie jest dużo gorzej. Nakładana jako maseczka nie daje mojej skórze właściwie nic choć nie mam jakoś mocno przesuszonej cery. Nakładana zamiast kremu na noc faktycznie trochę wygładza i odżywia skórę, jednak powoduje już rano wysyp pryszczy, których dzięki wieloetapowemu myciu już praktycznie nie miewam. Użyłam jej kilka razy, za każdym razem z takim samym skutkiem. Wiem, że nie jest to reakcja na miód, bo nie mam alergii na produkty pszczele- w kosmetykach również. Na przetestowanie czeka jeszcze maseczka żelowa, mam nadzieję, że będzie lepsza, do tej na pewno nie wrócę