Szampony do włosów

G-synergie Brazilian Keratin, Shampoo Szampon zwiększający objętość

• 22 marca 2020 o 21:29
    Idealna kuracja
    Okres zimowy to prawdziwa katastrofa dla włosów. Mróz, silny wiatr, wierzchnie nakrycie głowy to wszystko osłabia nasze włosy. Teraz gdy nadeszła wiosna postanowiłam wziąć się za odpowiednią regenerację moich włosów. Aby przekonać się o sile natury wybrałam na początek markę, którą znam już od dawna i która zawsze była moim sprzymierzeńcem w pielęgnacji. G-synergie to sprawdzona marka naturalnych kosmetyków do włosów, która nigdy mnie nie zawiodła. Delikatnie myjąca formuła zawarta zarówno w szamponie jak i odżywce nawilża, zamyka łuskę i poprawia kondycję włosa oraz zwiększa jego połysk powodując że włosy wyglądają naturalnie i zdrowo. Zawarty w kosmetykach olejek arganowy powoduje że włosy są poddane silnej regeneracji i wzmocnione od wewnątrz a także nawilża i chroni je przed działaniem słońca i wiatru. Natomiast keratyna działa nawilżająco, wzmacniająco i wygładzająco tworząc na powierzchni skóry i włosów film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody i ulelastycznia a także przeciwdziała starzeniu oraz zapobiega elektryzowaniu włosów. Seria brazylijska keratyna nie zawiera SLS ani soli mineralnych. Na koniec dodam, że szampon ma fantastyczny zapach, który utrzymuje się na włosach również po kąpieli a nawet 48 godzin po myciu. Jak dla mnie rewelacja Dla mnie ten szampon to rewelacja Używam go kilka miesięcy i jestem w nim zakochana Moje włosy go kochają i się go domagają gdy tylko go zamienię na inny. Moje włosy dzięki niemu są piękne i puszyste i zdrowo wyglądają
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Skuteczny w użyciu
    • Poprawia kondycję włosów
  • 29 marca 2019 o 23:35
    Mój ulubiony szampon, po który regularnie sięgam
    Posiadam grube włosy, które są skłonne do falowania i potrzebują dyscypliny. Ten szampon jest w tym najlepszy/ G-synergie Brazilian Keratin sprawdza się u mnie idealnie, odpowiednio obciąża, tak, że moje włosy układają się tak jak sobie tego życzę, nawilża, nadaje blasku i je wygładza. Po jego stosowaniu moje kosmki są silne i to widać. Polecam równoczesne stosowanie całej serii ( odzywka i serum), wtedy są najlepsze efekty, a produkty naprawdę doskonale się uzupełniają. Szampon zamknięty w żółtej, bardzo przyjemnej dla oka butelce, ode mnie ogromny plus za tą szatę graficzną, nie sposób nie zauważyć go w sklepie, dodaje też uroku łazience . Produkt jest odpowiednio gęsty, barwy mlecznej, bardzo wydajny, dobrze się pieni i przyjemnie pachnie. Używam go już ponad rok czasu, zużyłam kilka butelek, co jakiś czas do niego wracam i mimo próbowania innych produktów to i tak do niego wracam. Stosunek jakości do ceny bardzo wysoki. Co jakiś czas robię sobie przerwę od produktów do włosów z dodatkiem keratyny, w przeciwnym razie używałam bym go ciągle. Polecam.
  • 27 marca 2019 o 19:56
    Słaby
    Szampon zamknięty jest w plastikowej butelce z zatrzaskiem. Dokładnie widać stopień zużycia produktu. Sama butelka ma przepiękny kolor żółtego neonka :) Szampon ma gęstą, perłową kosnytencję i jest bardzo wydajny. Zapach jednak nie zachwyca. bo przypomina mi zapach szamponu pokrzywowego. Na szczęście nie utrzymuje się on długo na włosach. Bardzo dobrze się pieni i oczyszcza, nie ma problemu z jego dokładnym zmyciem . Nie plącze włosów a ich rozczesywanie nie sprawia problemów. Jednak jeśli chodzi o działanie- strasznie przesuszył mi włosy. Nie dość, że stały się szorstkie i szeleszczące, to na dodatek zaczęły się puszyć jak nigdy dotąd. Jednym słowem 100% siano. Jeśli zwiększenie objętości ma mieć postać pióropusza z włosów, to niestety, nie tędy droga. Dawno już żaden szampon tak nie zrujnował mi włosów. Moim zdaniem cena ( wcale nie mała) kompletnie nie adekwatna do jakości. Nie polecam.
    Zalety:
    • ładna szata graficzna butelki
    • gęsta konsystencja
    • dobrze się pieni i oczyszcza
    • nie plącze włosów
    Wady:
    • zapach szamponu pokrzywowego
    • przesuszył włosy
    • włosy stały się szorstkie i szeleszczące
    • nasilił puszenie
    • wysoka cena nieadekwatna do jakości