Szampony do włosów

Ecolab Szampon uspokajający do wrażliwej skóry głowy

Ecolab Szampon do Włosów do Wrażliwej Skóry Uspokajający 250ml

Nasi użytkownicy zostawili 59 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 kwietnia 2023 o 18:11
    Delikatny, wydajny, naturalny
    Jeden z lepszych szamponów jakich używałam. Mimo naturalnego składu dobrze się pieni i dokładnie oczyszcza skore głowy i włosy. Pasma są po nim lekkie i miękkie, ci jest dla mnie ważne z uwagi na regularne rozjaśnianie wpisów. Nadaje włosom piękny połysk. Nie obejdzie się oczywiście bez odżywki bo moje włosy zawsze są splątane ale produkt sam w sobie robi mega dobrą robotę. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam mniejsze przetłuszczanie skory głowy oraz lepsza kondycję włosów.
  • 12 września 2021 o 19:28
    Przyjemny
    Kolejny z serii, który postanowiłam wypróbować. Troszeczkę gorszy niż poprzednik, niemniej przyjemny. Bardzo delikatny, w mojej opinii nawet troszkę zbyt delikatny, bo miałam wrażenie, że nie do końca doczyszcza skórę głowy z sebum, włosy szybciej wydawały się tłuste. Zapach wyczuwalny, dla mnie neutralny. Nie odczułam specjalnego nawilżenia. Wygodna nakrętka z aplikatorem, przyjemna cena.
    Drogeria Super-Pharm
  • 29 czerwca 2021 o 11:51
    Rewelacyjny produkt
    Mam wrażliwą skórę głowy, dlatego ważne jest dla mnie aby szampon był delikatny dla skóry. Ten produkt sprawdził się u mnie doskonale. Jest delikatny dla mojej skóry, nawilża i regeneruje zniszczone włosy, pozostawia miły zapach. Dużym plusem są składniki pochodzenia naturalnego. Polecam każdemu!
    Zalety:
    • Delikatny dla skóry
    • Miły zapach
    • Nawilża i regeneruje
  • 10 maja 2021 o 10:16
    Może być
    Szampon oparty jest o delikatne substancje myjące, dzięki czemu nie przesusza skóry głowy i myje łagodnie. Włosy po nim miałam ładne, dobrze umyte, ale miałam też po nim łupież. Może nie jakiś wielki, ale jednak miałam. Mam długie suche blond włosy, które myję co drugi dzień. Drugiego dnia włosy u nasady, a zwłaszcza krótką grzywkę, miałam trochę przetłuszczoną, ale nie było to jakoś bardzo widoczne. Szampon ma taką trochę żelową, dość gęstą konsystencję. Dość dobrze się pieni, ale mimo to trzeba wziąć go więcej niż szamponów z SLS. Mimo wszystko szampon jest wydajny. Używałam go z 5 miesięcy myjąc włosy 3 razy w tygodniu. Największym minusem jest dla mnie opakowanie. Jest twarde, ciężko je ścisnąć gdy próbuje się wydobyć szampon. A szampon przez swoją żelową konsystencję dość wolno zlatuje. Opakowanie otwiera się za pomocą kliknięcia, co jest bardzo poręczne jak się ma mokre dłonie - nie ma opcji żeby sobie złamać paznokieć. Zalety: *dobrze myje i dość dobrze się pieni *wydajność - używałam z 5 miesięcy 3 razy w tygodniu *cena - jakieś 17-18 zł Wady: *opakowanie - jest zbyt twarde, ciężko wydobyć szampon *dostępność - nie wiem, czy można go kupić stacjonarnie. Ja go zamawiałam przez internet z Drogerii Natura
    Drogeria Natura
  • 23 kwietnia 2021 o 15:54
    Fajny, chociaż z czasem i po nim mnie swędzi. :(
    Szampon kupiłam na Allegro szukając czegoś delikatnego, bo po kolejnych, łagodnych szamponach, nawet bez CB (Cocamidopropyl Betainy), używając regularnie peelingu, moja skóra znowu się łuszczyła i swędziała. Buteleczka - dla mnie dość mała. Sam produkt jest dość gęsty (moim zdaniem) i to opakowanie w ogóle nie ułatwia jego wydobycia. :( Bardzo nie lubię tych mini otworków, przez które produkt ma wychodzić. Szampon dobrze się pieni, ładnie pachnie i dobrze oczyszcza skórę głowy. Niestety po kilku miesiącach moja skóra głowy chyba się przyzwyczaiła, nie wiem, i znowu zaczęło się swędzenie. :/ Chyba taka już moja natura. :D Z wydajnością różnie bywa, ja używałam go trochę na te moje włosy. Ostatecznie uważam, że jest to dobry produkt. Skład ma przyzwoity, łagodne myjadła, bez SLES, SLS. Jedyne co, to ma CB. Nie wiem, czy ona powoduje u mnie swędzenie - nie sądzę, mam je po czasie, ale osoby, które są na nią wrażliwe, powinny uważać na ten szampon.
    Zalety:
    • działanie - dobrze i delikatnie oczyszcza
    • dobrze się pieni (jak ktoś lubi dużo pianki, jak ja :D)
    • dobry skład (z małym wyjątkiem)
    Wady:
    • dostępność (ja trafiałam tylko na drogerie internetowe)