Szampony do włosów

Delia Cameleo, Natural On Your Hair, Aqua Action, Szampon nawilżający do włosów z olejem Chia

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 15 lipca 2022 o 21:49
    Najlepszy szampon
    Gdy miałam w kranie miękką wodę: Kupiłam go przypadkiem w drogerii Java i od pierwszego mycia się zakochałam. Mam bardzo wymagającą skórę głowy oraz włosy. Cierpię na łojotokowe zapalenie jednocześnie mam suche włosy i odwodnioną skórę. Generalnie znalezienie dla mnie odpowiedniej pielęgnacji graniczyło z cudem aż trafiłam na ten szampon. Bardzo ładnie nawilża skórę głowy i włosy przy tym ich nie obciążając. Łatwo się rozczesują nawet bez odżywki. Myję głowę codziennie tym szamponem. Nie nasila zbytnio ŁZS, mam wręcz wrażenie, że nieco koi moją skórę, bo przy nawrotach choroby łuska jest mniejsza, drobniejsza. Najlepszy szampon jaki miałam do tej pory, a naprawdę wiele ich testowałam (apteczne też). Gdy mam w kranie twardą wodę: nadal robi wszystko to, co wyżej napisałam, ale niestety zauważalnie słabiej. I bez odżywki z rozczesaniem bywały problemy.
    Zalety:
    • Nawilża włosy i skórę głowy
    • Nie obciąża fryzury
    • Tani
    • Dobry skład
    Wady:
    • Trudno dostępny (kupuję przez internet)
    • Przy bardzo twardej wodzie już nie ma aż takiego efektu wow :(
  • 13 marca 2021 o 7:25
    Po wypróbowaniu linii z glinka chciałam dać szansę produktom z innej serii. Ostatnio moje włosy borykają się z przesuszeniem, więc wybór był oczywisty - seria Aqua Action z olejkiem chia. Zakupiłam szampon w zestawie promocyjnym z odżywką za 15,99 zł w jednej z drogerii i rozpoczęłam testy. Szampon mimo łagodnej formule bardzo dobrze oczyszcza włosy, zmiękcza, wygładza i odżywia dzięki zawartości olejków. OPAKOWANIE Podoba mi się stylistyka całej serii nawilżającej trochę do tematyki eko oraz vintage. Zieleń trochę w stłumionym odcieniu kojarząca się z naturą idealnie współgra z grafiką w wyrazistych kolorach. Butelka jest wąska i wykonana z półprzezroczystego brązowego plastiku, jednak nie za bardzo widać w niej zużycie produktu. Świetnym ułatwieniem jest pompka, która pozwala na precyzyjne dozowanie produktu w zależności od potrzeb, Opakowanie dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się podczas mycia.  SZAMPON Szampon ma aż 95% składników pochodzenia naturalnego i łagodny skład bez agresywnych substancji myjących i spełniających. Mimo to spełnia swoje zadanie znakomicie - doskonale oczyszcza skórę głowy, a przy tym pieni się nie gorzej niż inne, chemiczne specyfiki. Było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, jak najbardziej na plus. Szampon ma postać dość gęstego, przezroczystego żelu  o świeżym, energetyzującym zapachu. Nie umiem określić czym dokładnie pachnie, ale aromat jest bardzo przyjemny dla nosa i umila stosowanie produktu. Szampon stosuję kilka razy w tygodniu jako produkt oczyszczający, z uwagi na dość łagodny skład i naturalną formułę. Nie zawiera w składzie silikonów, SLS/SLES, więc doskonale sprawdza się u mnie jako codzienny szampon. Używam go z różnymi odżywkami, maskami i kuracjami i z każda bardzo dobrze współgra, więc niekoniecznie musimy używać go w sugerowanym zestawie. Dokładnie oczyszcza włosy i skórę głowy, a dodatkowo wygładza i zmiękcza włosy.Dodatek oleju chia sprawia, że są one miękkie i błyszczące (stosuję go często w duecie z odżywką z tej samej serii), lepiej się układają i są bardziej podatne na stylizacje. Oczywiście sam szampon to za mało, by przywrócić włosom odpowiednie nawilżenie, ale łagodna formuła i bogaty skład są krokiem  w dobrą stronę. Mimo zawartości olejku w składzie nie przyspiesza przetłuszczania się włosów. Jest stosunkowo wydajny - butelkę 250 ml używałam przez prawie miesiąc. PLUSY dobrze się pieni ładnie pachnie świetnie oczyszcza  praktyczne opakowanie z pompką niska cena (zestaw 15,99 zł) wydajność
  • 13 września 2020 o 19:52
    Całkiem fajny.
    To szampon nawilżająco-wygładzający. Olejek zawarty w składzie choć nie dominuje, to jednak sprawia, że włosy są bardziej aksamitne, mniej puszące. Jest to zaletą jeśli zmagamy się z suchością czupryny, ale też sprawia, że skalp się szybciej przetłuszcza. Nie jakoś radykalnie, ale jednak. Pieni się średnio, więc nie jest jakoś specjalnie wydajny. Ale to cecha produktów z naturalnym składem. Włosy są po jego użyciu bardzo przyjemne, gładkie, nawilżone, błyszczące. Nie podrażnia skóry głowy. Zapachowo obojętny. Oceniając całościowo - sprawdził się. Choć w trakcie używania przeznaczyłam go do włosów na długości, a skalp myłam innym szamponem. Taki mam zwyczaj, i patent, na dłuższą świeżość przy skórze głowy i gładkość poniżej.
    Zalety:
    • fajny skład
    • pieni się adekwatnie do naturalnej formuły
    • wygładza i nawilża
    • łagodny dla skóry włosy
    • zdrowo nabłyszcza
    Wady:
    • średnia wydajność
    • może lekko obciążać włosy i co za tym idzie zabierać czuprynie objętość i sprzyjać szybszemu przetłuszczaniu się skalpu
  • 27 kwietnia 2020 o 22:05
    bardzo fajny
    Zacznijmy od opakowania. Jest bardzo wygodne, bo zawiera pompkę. Szampon możecie kupić za ok 12 zł. Szampon przeznaczony jest dla włosów suchych. Nie obciąża włosów, nie przetłuszczają się szybciej, nie puszą się. Skład : Nie zawiera SLES, SLS, parabenów, silikonów , konserwantów. Gdyby nie było tutaj EDTA, byłby on dla mnie idealny ???? Jeśli ktoś szuka szamponu z lepszym składem, to zdecydowanie może wybrać ten produkt
    a88k
    27 marca 2020 o 11:30
    Ciekawy, ale nie do końca dla mnie
    Szampon naprawdę intensywnie nawilża włosy i skórę głowy. Nie liczyłam wcale na cuda, bo szampon to tylko szampon, nie maska czy odżywka. Ale po raz pierwszy widzę ogromną różnicę. Włosy są gładkie, a skóra głowy nie swędzi, co po innych szamponach zdarza mi się bardzo często. Ale nie jest to chyba kosmetyk dla mnie. Mam włosy do ramion, układam je na szczotkę, i po umyciu tym szamponem szybko stają się oklapnięte. I pod koniec drugiego dnia (zawsze myję co dwa dni) są dość tłuste, co mnie dziwi, bo co prawda moje trochę się przetłuszczają, ale raczej tylko pod wpływem agresywnych szamponów, a ten jest przecież bardzo łagodny. Trudno mi go więc ocenić, ale trzy gwiazdki będą chyba uczciwe. Szampon jest dość rzadki, pieni się standardowo. Opakowania nie lubię, dla mnie średnio wygodne.