Kupiłam ten tonik z czystej ciekawości. Lubię wszystko, co zawiera aloes, więc pomyślałam, że on też może być fajny.
Opakowanie całkiem miłe dla oka, przezroczyste, więc dokładnie widać, ile produktu nam ubyło. Przyczepić się mogę do zakretki i generalnie nie wiem, czemu Garnier wciąż to robi i nie słucha wcale, jak kupujący ich produkty mówią, że takie zamknięcie jest głupie, bo produkt przez tą dziurkę nie leci prosto, a wylewa się na boki, więc nakładając go na wacik tracimy część która ląduje na stole, albo na spodniach.
Zapach produktu raczej aloesowy nie jest. Pachnie dziwnie, jakby trochę sztucznością, ale nie jest to na tyle mocne, żeby się człowiek miał super czepiać. Jednak zapach to nie jest mocna strona tego toniku.
Ja stosowałam go tak, że wylewałam trochę albo na dłoń albo na wacik i jeśli na dłoń to wklepywałam w twarz i czekałam aż się wchłonie, a jak na wacik to siłą rzeczy przecierałam buzię. Tonik wchłania się błyskawicznie dosłownie. Jeśli skóra jest ściągnięta po wcześniejszym umyciu jej to on trochę neutralizuje to uczucie, jednak nie jakoś super. Konieczne jest nawilżenie skóry. Czy on jest odświeżający to... no nie powiedziałabym, zachowuje się jak zwyczajny tonik jakich wiele. Niby ma aloes w składzie, ale ja nie zauważyłam, żeby nawilżenie po przetarciu (czy wklepaniu) nim buzi było przywrócone.
Na plus jest wydajność, chociaż generalnie takie produkty są bardzo wydajne, nawet jeśli używamy je dwa razy dziennie. Ten mi starczył na coś koło 3 miesięcy, co za tą cenę uważam za dobry wynik.
Przez cały okres używania go moja cera miała wzloty i upadki jeśli chodzi o wysyp niespodzianek (ale to nie jego wina, kilka produktów pod rząd to spowodowało), ale on sam nie zapycha i nie robi ze skórą nic złego, więc pod tym względem jest godny polecenia.
W mojej ocenie nie jest to produkt zły, ale też ma kilka minusów, które mi osobiście przeszkadzają (zatyczka, zapach, niewystarczająca redukcja uczucia ściągnięcia skóry), ale nie jest to też taki produkt, żebym miała odradzać komukolwiek jego zakup. Przeciętniak taki.