Balsamy do ciała

Emolium Intensive, Emulsja specjalna do ciała

• 24 lutego 2022 o 22:04
    W porządku
    Kupiłam ten balsam razem z emulsją do kąpieli. Ten produkt jest zdecydowanie od niej lepszy. Daje efekt ekstremalnego nawilżenia, tak ważnego dla suchej, wrażliwej skóry alergicznej. Jest bardzo wilgotny. Ma bardzo dziwną konsystencję - jest gęsty, a może nawet trochę lepki; jest twardy, przez co trochę gorzej się rozprowadza, jak się nie ma wprawy. Ale da się przyzwyczaić. :) Natychmiastowo nawilża, wygładza, eliminuje szorstkość i suchość. Ja stosowałam go na różne sposoby, w tym na ręce i twarz - niemniej nie polecam kłaść tego kremu pod makijaż bo baaardzo rozświetla skórę. Przy zwykłej pielęgnacji daje jednak dobre efekty. Ma neutralny zapach, właściwie to prawie nie ma zapachu. ********************************************** Jeśli jednak wolicie macie wrażliwą skórę, a potrzebujecie balsamu zdecydowanie bardziej polecam inny apteczny kosmetyk (z podobnej półki cenowej) - Cerkopil, który zarekomendowała mi pani dermatolog. Ma luźniejszą konsystencję i łatwiej się nakłada. Recenzowałam ten kosmetyk, zapraszam. (tylko przez porównanie z Cerkopilem ujmuję 1 gwiazdkę Emolium)
    Zalety:
    • ekstremalne nawilżenie;
    • wygładzenie;
    • neutralny, ledwo wyczuwalny zapach, dość apteczny, ale w porządku;
    • wydajność - należy nabierać krem w małych ilościach;
    • duża butelka.
    Wady:
    • jest trochę za gęsty, za lepki i za twardy, co utrudnia aplikację i wymaga silniejszego rozprowadzania na skórze;
    • nie nadaje się pod makijaż, ani jako codzienny krem do twarzy, bo nienaturalnie rozświetla cerę;
    • cena jest wysoka (ok. 40 zł za 200 ml).
  • 8 lutego 2019 o 16:06
    For very dry skin
    I bought it when my baby at the age of 5 months had very dry, atopic skin. I put it on the whole body for a month, but there was no result. It was only good as a hand crem in winter.
    Zalety:
    • Moisturizes , but doesn`t cure
    Wady:
    • Price is too high and no effect to atopic skin