Żele pod prysznic

Biały Jeleń Owoc i zioło, Żel pod prysznic `Łopian & jagoda` (nowa wersja)

• 15 czerwca 2020 o 12:13
    Sympatyczna jagoda
    Jakoś nigdy specjalnie zwracałam uwagi na produktu z Białego Jelenia. Fakt, czasem kupię jakieś mydło w kostce, ale nic poza tym nie przyciąga mojej uwagi. Na ten żel trafiłam zupełnie przypadkiem podczas zakupów w markecie. Zaciekawiło mnie połączenie zapachu łopianu i jagody. Produkt w stosunkowo niskiej cenie, ale trudno mi stwierdzić, czy jest to faktycznie opłacalny zakup. Żel taki dosyć rzadki i chyba przez to również średnio wydajny. Opakowanie trwałe, proste, ale plastik niezły jakościowo, więc nie wygina się w każdą stronę. Przeźroczyste, wiec od razu widać, ile żelu zostało w butelce. Całkiem nieźle się pieni. Zapach naprawdę ładny, świeży, ale przełamany lekko słodyczą jagód. Niestety nie utrzymuje się długo na skórze. Właściwie od razu po wyjściu spod prysznica nie czuć go już. Zostawia skórę oczyszczoną, ale jednocześnie nie przesusza i nie podrażnia. Jakiś dodatkowych właściwości pielęgnacyjnych nie zauważyłam. Chociaż używałam go naprawdę krótko, było to przyjemne doświadczenie, które zachęca mnie do kupna innych żeli Białego Jelenia.
    Zalety:
    • Opakowanie.
    • Ładny zapach.
    • Dobrze się pieni.
    • Nieźle oczyszcza skórę.
    • Nie przesusza i nie podrażnia.
    Wady:
    • Wydajność.
    • Zapach nie utrzymuje się długo na skórze.
    • Brak większych właściwości pielęgnujących.
  • 7 stycznia 2019 o 16:51
    Zaskoczona zapachem
    Produkt ten otrzymałam w prezencie i szczerze mówiąc obawiałam się trochę jego zapachu. Jednak okazało się to zupełnie niepotrzebne. Żel pachnie delikatnie i przyjemnie, bardziej jagodą, niż ziołami. Zapach ten niestety nie utrzymuje się zbyt długo na skórze. Opakowanie co prawda nie zachwyca szatą graficzną, jednak bardzo podoba mi się to, że jest przezroczyste. Dzięki temu jestem w stanie na bieżąco zaobserwować ile produktu pozostało w opakowaniu. Żel ten ma dość przyjemny skład, jest delikatny i według mnie nada się nawet dla skóry wrażliwej. Pieni się dość mocno i dobrze oczyszcza skórę. Jego konsystencja jest dość rzadka, przez co nie należy do zbyt wydajnych produktów.
    Zalety:
    • Przezroczyste opakowanie
    • Dobrze się pieni i oczyszcza skórę
    • Jest delikatny dla skóry, nie podrażnia
    Wady:
    • Niezbyt wydajny
    • Zapach nie utrzymuje się zbyt długo na skórze