Kremy z filtrem do twarzy

Clinique Even Better, Dark Spot Defense SPF 50 Ochronny krem tonujący przeciw przebarwieniom

• 9 maja 2019 o 12:51
    Ok na lato
    Krem dosyć dobrze się rozprowadza, ma ładny kolor, średnio kryje (ale dobrego krycia raczej nikt nie oczekuje po takim produkcie). Kupiłam go tak naprawdę jako krem przeciwUV do twarzy na wakacje i spełnił swoje zadanie. Plusem jest to, że można dobrać kolor do twarzy i nie trzeba już nakładać podkładu żeby jakoś wyglądać. Natomiast minusem jest to, że bardzo się błyszczy i trzeba nałożyć puder na niego żeby się aż tak nie świecić.
    Zalety:
    • ma kolor
    • ma wysoki filtr przeciw UV
    • jest wodnisty
    Wady:
    • zupełnie nie matuje
    • skóra bardzo się po nim świeci
  • 19 lipca 2018 o 19:12
    idealny pod makijaż
    Must have na lato! Urzekł mnie, gdyż: * zapewnia wysoką ochronę przeciwsłoneczną * zawiera filtr fizyczny (mineralny) * nie pozostawia tłustego filmu * nie bieli * delikatnie wyrównuje koloryt skóry (polecam zwłaszcza osobom o bardzo jasnej karnacji) * zaraz po zastosowaniu produktu można nałożyć makijaż z bardzo dobrym rezultatem (nie spływa) * wewnątrz opakowania jest kuleczka, która pozwala uzyskać odpowiednią konsystencję po wstrząśnięciu
    Wady:
    • Mam zastrzeżenia jedynie do silikonów w składzie. Prawdopodobnie mają one pozytywny wpływ na jakość produktu, jednak brak mi odpowiedniej wiedzy, aby się wypowiadać na ten temat.
    • Nie narzekałbym, gdyby był tańszy;)
    • Ze względu na to, że jest produkt z wyższej półki cenowej, nie mogę używać go na co dzień.