Wody perfumowane damskie

Zara Deep Garden EDP

piccess
    26 października 2024 o 9:52
    Całkiem przyjemny zapach
    Kupiłam go zachęcona dobrymi opiniami zarówno w Internecie jak i od koleżanek. Miałam okazję również wypróbować testera w sklepie, wydał mi się całkiem ciekawy, kwiatowy, a skoro cena nie była wygórowana to go kupiłam. Jaki jest ten zapach? Z całą pewnością kwiatowy! Pachnie jak niewymuszony bukiet kwiatów na imieniny, jak wiosenna łąka. Ma lekko słodki akcent i to zapewne zasługa słodkiej gruszki. Tuberoza natomiast dodaje nieco egzotycznego, chociaż lekko stonowanego akcentu. Dodaje świeżości i lekkości. Całość tworzy mieszankę dla kobiet otwartych, pozytywnie nastawionych do życia. Jest bardzo pozytywny, kobiecy. Z całą pewnością pasuje mi na wiosnę, lato, wczesną jesień. Na miesiące późno jesienne i zimowe raczej u mnie się nie sprawdzą. Wolę nieco inne nuty zapachowe. Bardziej pasuje do pracy, na randkę, na spotkanie z przyjaciółmi, po prostu na codzień niż na eleganckie czy biznesowe spotkania. Moją ocenę pomniejszam o trwałość- z tą kiepsko. Aczkolwiek biorąc pod uwagę cenę, nie będę przesadnie narzekać. Po ok 3h nie czułam zapachu na sobie, nawet sweter czy koszula nie pachniały nim. Nie jest to dla mnie zapach must have, ale na pewno jest to propozycja warta wypróbowania. Większość sklepów ma testery zatem jak będziecie w pobliżu to sprawdźcie! Duża pojemność za niewielkie pieniądze.
  • 4 sierpnia 2024 o 13:21
    Piękne i kwiatowe na co dzień!
    Perfumy z sieciówki kupiłam czystym przypadkiem za namową siostry. Nie byłam przekonana, choć wiele dobrych opinii już słyszałam przed zakupem. Wybrałam zapach Deep Garden ze względu na jego lekkość, w sam raz na końcówkę zimy i początek wiosny. Kocham kwiatowe zapachy, które są słodkie, ale jednocześnie orzeźwiające i świeże. Taki jest właśnie ten produkt. Do tego wszystkiego dochodzi przyzwoita cena, niecałe 70 zł za 100 ml to w tym przypadku dobrze wydane pieniądze. Jedynym minusem to ich trwałość, choć u mnie sprawdzają się dobrze i ubrania pachną po całym dniu wiem, że nie u wszystkich mogą być wyczuwalne przez dłużej. Ja tego problemu nie mam, nie raz usłyszałam w pracy, że mam piękne perfumy więc dla mnie to najlepsza recenzja :) Jednym zdaniem - dość dobra jakość, cudowny kwiatowy, ale nie za słodki zapach i przyzwoita cena. Dodatkowo dla osób nie będących pewnymi można kupić mini wersję 30 ml. W sam raz na przetestowanie!
    • minimalistyczne opakowanie
    • trwałość w moim przypadku była bardzo dobra
    Wady:
    • u niektórych osób mogą być zbyt delikatne i szybko się ulatniać
  • 30 marca 2024 o 18:23
    Ładny ale nietrwały
    Zachęcona opiniami na temat Deep Garden Zary postanowiłam nabyć je i ja. Mam już pokaźną kolekcję perfum Zary i o ile np Gardenia i Red Vanilla naprawdę przypominają mi Black Opium i La vie est belle o tyle Deep Garden nawet nie leżą w mojej ocenie obok Good Girl CH. Zapach ładny ale zupełnie inny niż „bucik”. Ja tu wyczuwam głównie kwiatowo- owocowe akcenty podczas gdy w Good Girl króluje dla mnie wanilia. Poza tym mimo ładnego, pasującego szczególnie na wiosnę zapachu perfumy Deep Garden nie mają moim zdaniem innych zalet. Zapach jest zdecydowanie bliskoskorny i niestety mega nietrwały. To ostatnie bardzo mnie zaskoczyło bo perfumy te opisywane są jako jedne z trwalszych jeśli chodzi o gamę perfum Zary. Może więc na mojej skórze są tak ulotne ? Nie wiem, ale całościowo oceniam je jako średniaczki. Dobrze że nabyłam flakon o pojemności jedynie 30 ml bo trochę szkoda byłoby mi wydanych na większe opakowanie pieniędzy.
    Zalety:
    • Ladny, świeży wiosenny zapach
    Wady:
    • nietrwały, słabo wyczuwalny zapach
  • 5 marca 2024 o 21:25
    Świetne perfumy na codzień
    Kupiłam już wiele miesięcy temu maleńką wersję do torebki. Bardzo mi się podobają, bo mimo że to zapach ze znanej sieciówki - zaskakująco długo się utrzymują. Flakonik ma aplikator w formie kulki - jak stare błyszczyki sprzed 10 lat. Są bardzo kobiece , kwiatowe i są ze mną awaryjnie w jednej z torebek. Zapłaciłam za nie około 14 zł
    Zalety:
    • Zaskakująca trwałość
    • Delikatny kwiatowy zapach
    GoodDay
    1 marca 2024 o 9:24
    Przekonałam się.
    Słyszałam opinię, w których porównywano je do zapachu Good Girl. Ja osobiście nie czuję podobieństwa. Perfumy pachną delikatnie, kwiatowo, wiosennie. Z racji tego, że wolę mocniejsze, orientalne zapachy, na początku nie wzbudziły mojego zachwytu, jednak podczas używania, przekonałam się do nich. Zapach jest dla mnie subtelny, mało wyczuwalny jednak przyjemny. Kojarzy mi się z wiosną, lekkością.
    Zalety:
    • pojemność
    • delikatność
    • flakon
    Wady:
    • trwałość
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie