Peelingi do twarzy

Clinique 7 Day Scrub Cream Rinse Off Formula

millane
    28 września 2024 o 10:02
    Krem-scrub
    Krem do mycia twarzy z drobnymi kuleczkami złuszczającymi. Średnio się pieni, po umyciu na skórze pozostawia warstwę. Niestety ta warstwa bardzo mi przeszkadzała, miałam wrażenie, że skóra jest niedomyta. Pozastosowaniu używałam jeszcze żelu do mycia twarzy. Złuszczanie bardzo delikatne, ale nie wiem czy bym go stosowała codziennie przy wrażliwej skórze. Produkt nie dla mnie, nie lubię konsystencji kremu i powłoka na skórze po użyciu mi nie odpowiadała.
    Inne
  • 15 maja 2023 o 14:43
    Za delikatny
    Od czasu do czasu lubię potraktować moją cerę peelingiem, mam swoje dwa typy jeden z Ziaji, drugi z Miya, ale że poczułam potrzebę przetestowania czegoś nowego to padło na ten produkt. Scrub ma białą, kremową konsystencję z mikro drobinkami. W trakcie rozsmarowywania na twarzy sprawia wrażenie takiego tłustego i ciepłego, dziwne uczucie. Jak twierdzi producent scrub usuwa szorstki, łuszczący się naskórek i wygładza skórę oraz pomaga zredukować drobne zmarszczki. Powiem tak, w mojej ocenie jest on tak delikatny, a drobinki tak bardzo małe, że w moim przypadku (mam cerę tłustą w strefie T, z suchymi policzkami i okazjonalnymi wypryskami na brodzie, poza tym skłonność do zaskórników) peeling ten jest za słaby, bo nie zauważyłam kompletnie żadnych efektów. Skóra nie sprawia wrażenia gładszej, a już na pewno zostały zredukowane drobne zmarszczki. Nie byłoby w tym może nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że lepszy efekt mogę uzyskać o wiele mniejszym kosztem.
  • 8 stycznia 2023 o 21:15
    Koi i złuszcza
    Scrub ma konsystencję białego kremu z zatopionymi drobinkami. Zapach jest trochę nieprzyjemny, ale ledwo wyczuwalny. Łatwo się rozprowadza, nie zapycha, nie podrażnia. Scrub jednocześnie koi skórę i złuszcza, więc naprawdę świetnie się nadaje do codziennego użytku i może być stosowany rano. Scrub świetnie się sprawdza u osoby stosującej kwasy, a więc mającej problem łuszczącej się cery.
    Zalety:
    • Nadaje się do codziennego użytku
    • Jednocześnie koi i złuszcza
    Wady:
  • 1 lipca 2021 o 12:23
    Delikatny
    Jestem raczej fanka peelingów enzymatycznych, ale raz na jakiś czas decyduję się na bardziej tradycyjną formę oczyszczania twarzy. Peeling ten ma konsystencję kremową, ale oczywiście zawiera w sobie drobinki, które maja być odpowiedzialne za usuwanie martwego naskórka. Są one bardzo małe, co powoduje, że sam peeling jest naprawdę delikatny. Nie zauważyłam żadnego zaczerwienienia, czy innych podrażnień zarówno bezpośrednio po użyciu, jak i po jakimś czasie. Produkt łatwo się rozprowadza po całej twarzy, jest dość wydajny, bo nie trzeba nakładać go bardzo dużo, ogólnie jestem z niego zadowolona. Dla mnie jednak ma pewną wadę, która mocno zniechęca, a mianowicie jego cena. Oczywiście produkty marki Clinique tyle kosztują, ale peeling ten nie robi cudów, dlatego też uważam, że nie jest po prostu wart takiej kwoty. Z drugiej strony, jeżeli tańsze produkty nie spełniają oczekiwań to myślę, że można wypróbować ten produkt, bo krzywdy na pewno nie zrobi.
    melody7
    5 kwietnia 2021 o 19:30
    Dobra tarka :)
    Choć skóra mieszana preferuje peelingi enzymatyczne, to warto wypróbować produkt marki Clinique, który pomimo niezłego efektu ścieralnego, jest dosyć delikatny dla twarzy. Konsystencja w formie pasty dobrze się rozprowadza na skórze i pozostawia przyjemne uczucie schłodzenia. Pory są wyraźnie oczyszczone i zmniejszone, dzięki czemu dalszy rytuał pielęgnacyjny jest niezwykle skuteczny. Warto stosować raz w tygodniu, cera na za to podziękuje :)
    Zalety:
    • skuteczność
    • to uczucie orzeźwienia :)
    Wady:
    • opakowanie - aby wykorzystać kosmetyk do końca, należy przeciąć tubkę, bowiem w zagłębieniach tkwi jeszcze sporo kosmetyku do zużycia