Peelingi do twarzy

Dermedic Hydrain 3 Hialuro Peeling enzymatyczny 50 ml
e-ZikoApteka.pl
Dermedic Hydrain 3 peeling enzymatyczny 50g

• 18 kwietnia 2024 o 7:52
    u mnie się nie sprawdził
    Zacznę od tego, że mam cerę mieszaną, skłonną do niedoskonałości, która ostatnimi czasy zrobiła się mocno przesuszona, odwodniona, bez blasku - dlatego właśnie sięgnęłam po ten peeling. Stosowałam go z pominięciem czoła, gdzie obecnie to jedyny obszar twarzy gdzie moja skóra idzie w kierunku tłustej, nakładając na czystą, osuszoną skórę i pozostawiając go na ok 20 min, raz w tygodniu czyli według zaleceń producenta. Zużyłam całe opakowanie i sama nie wiem jak się odnieść do efektów, których praktycznie nie ma... Na początku stosowania stan mojej skóry uległ lekkiemu pogorszeniu tj wydawała się być jeszcze bardziej sucha, pojawiały się odstające skórki, ale nauczona doświadczeniem, że w pielęgnacji na wszystko co dobre trzeba poczekać przetrwałam ten "zły" czas i skóra w stosunkowo niedługim czasie wróciła do swojej normy - czyli dalej była sucha i nie wyglądała dobrze. Zużyłam całe opakowanie tego peelingu i na tym zakończyła się nasza niesatysfakcjonująca w żaden sposób dla mnie przygoda. W ogólnym rozrachunku, w moim przypadku zakup tego peelingu to była niestety jedynie strata czasu i pieniędzy. Nie pomógł, ale też nie zrobił szkód - nie podrażnił, nie spowodował wysypu niedoskonałości, nie uczulił - a to samo w sobie jest dla mnie i mojej kapryśnej cery swego rodzaju plusem - stąd też neutralne 3 gwiazdki.
  • 21 sierpnia 2023 o 11:27
    Efekt jest ekspresowy
    Efekt w jedną sekundę ku mojemu zaskoczeniu. Skóra jest wygładzona, idealna. Nie miałam podrażnień na twarzy, pozostał blask i odświeżenie. Dobra marka, dobry produkt.
  • 2 lipca 2023 o 1:54
    Dobry peeling, czytajcie specyfikę produktu
    Dziwię się w większości negatywnym opiniom na temat tego peelingu. Dziewczyny, na opakowaniu jest wyraźnie napisane, że produkt jest dla cer SUCHYCH, BARDZO SUCHYCH, ODWODNIONYCH. Wy otwarcie piszecie że macie tłustą cere i że sie zawiodłyście. Psujecie opinię dobrego produktu, bo nie potraficie dobrać kosmetyku do twarzy? Serio? To tak jakbym chciała zamówić pizzę w cukierni. Co do samego peelingu, jest delikatny ale czuć że działa. Mam cerę wrażliwą suchą, lekko naczynkową, fototyp 1 w porywach do 2. Krzywdy mi ten kosmetyk nie robi. Troszkę wysoka cena za tak małą pojemność, ale z drugiej strony to dermokosmetyk, więc cena automatycznie jest wyższa. Jestem w trakcie serii depilacji profesjonalnej metodą SHR więc muszę podwójnie ostrożnie się obchodzić ze skórą ale regularnie ją peelingować, dlatego wybrałam dermedic i nie żałuję. Zapach ma ładny, świeży ale nienachalny. Myślę, że kupię go jeszcze.
    Zalety:
    • delikatne działanie
    • Nie pogarsza stanu skóry
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • wysoka cena za małą pojemność
  • 2 października 2022 o 19:35
    Nie dla mnie
    Nie jest to mój ulubiony typ peelingu, ponieważ rzadko kiedy odczuwam rezultaty jeśli chodzi o złuszczenie naskórka,. Tak samo było i w tym przypadku. Peeling jest dla mnie za słaby, ponieważ mam cerę tłustą, a te enzymatyczne są bardziej do wrażliwych, naczynkowych. Mimo wszystko ten oto peeling zagościł w skromnych progach naszej łazienki i miałam okazję go użyć. Jest bardzo delikatny, ze średnią konsystencją - nie za gęstą, nie za rzadką. Nie uczula, nie podrażnia, ani nie wysusza skóry. Jak dla mnie jest dość uciążliwy w aplikacji, ponieważ trzeba trzymać kilkanaście minut na twarzy. Tubka jest śmiesznie mała, a peeling średnio wydajny. Brak efektu wygładzenia czy złuszczenia naskórka co jest dla mnie kluczowym zadaniem.
  • 18 listopada 2021 o 13:52
    Hydrain 3 Hialuro, peeling enzymatyczny
    Na peeling ten natknęłam się kupując inne kosmetyki z dermedic. Pomyślałam, że Go zakupie. Jest on zamknięty w estetycznym opakowaniu, ma neutralny zapach. Dobrze radzi sobie z martwym naskórkiem, jest delikatny, więc nada się do cery wrażliwej. Peeling po użyciu można zmyć. Osobiście często nakładałam go na noc i zmywałam rano, ale ma także super efekty w połączeniu z podkładem. Ja stosuje go pod makijaż. Małe opakowanie ale jest bardzo wydajny. Starcza na długo.
    Zalety:
    • Szczelnie zamknięty
    • Nie wysusza
    • Wydajny
    Wady:
    • Wady:
    • U mnie brak