Toniki i hydrolaty

Nature Queen Hydrolat Z Róży Damasceńskiej 100Ml
Nature Queen

• 8 kwietnia 2025 o 23:12
    Najlepszy zamiennik toniku
    Po wielu nieudanych próbach dobrania toniku do mojej problematycznej cery postanowiłam wypróbować hydrolat z róży. Sugerując się opiniami wybór padł na Nature Queen i to był strzał w 10. Hydrolat nie zapycha i nie lepi się, koi podrażnioną skórę, delikatnie nawilża i ma wygodny aplikator. Mógłby być trochę tańszy ale i tak polecam :)
  • 2 grudnia 2024 o 12:51
    Hydro róża działa jak natura chciała!
    Hydrolat z róży damasceńskiej dostałam w prezencie. Zaczęłam używać z czystej ciekawości. Z reguły używam takich produktów rano i wieczorem. Hydrolat jest zapakowany w wygodną,z ciemnegi szkla butelkę,posiada dozownik,który ani razu nie szwankował (co jest bardzo istotne w tegy typu aplikacji), ma niezbyt przyjemny jak dla mnie zapach,ale do zniesienia. Uważam,ze zapach roży jest specyficzny po prowtu. Co do działania to zauważylam kilka plusow, m.in.to,że jako posiadaczka skóry wrażliwej,skłonnej do przesuszenia czy ściągnięcia- hydrolat działa bardzo do rze,radzi sobie z tegu typu problemami. Wycisza moją skórę,a przez to ona staje się mniej nadwrażliwa. Idealnie się sprawdził jako baza pod krem z filtrem czy kwasem hialuronowym. W okresie waakcji równiez dobrze wyciszał skórę i ją tonizował. Nie zuayważyłam działania przeciwstarzeniowego,a raczej odswiezajace,rozjaśniające. Skóra po dlugotrwalej aplikacji wyglądała naprawdę dobrze. Bardzo duzy plus za prosty skład- to bardzo cenię w produktach/kosmetykach..
    Zalety:
    • Wyraźne działanie łagodzące oraz odświeżające.
    • Cera staje promienna i wyciszona
    Wady:
    • Zapach róży to zdecydowanie nie mój ulubieniec :)
  • 14 sierpnia 2024 o 10:28
    Idealny jako tonik, o naturalnym, prostym składzie
    1) Opakowanie Ciemne szkło, poręczne, nie zauważyłam żadnych problemów z dozownikiem 2) Konsystencja/zapach Zapach: hydrolat pachnie trochę jak zgnita róża, jednak zapach wyczuwalny jest jedynie przy aplikacji Konsystencja: wodna, w żaden sposób nie zapychająca 3) Skład Bardzo prosty, zawiera jedynie wodę różaną (Rosa Damascena Flower Water) 4) Działanie zapewniane przez producenta Hydrolat ma wykazywać działanie kojące, łagodzące i przeciwzapalne. Dodatkowo ma przyczynić się do przeciwdziałania starzenia się skóry i powstawania zmarszczek. Również ma wykazywać działanie matujące, wzmacniające naczynia krwionośne i regenerować skórę. 5) Działanie faktyczne Hydrolat daje uczucie nawilżenia, minimalizuje efekt ściągnięcia skóry, dodatkowo ma działanie łagodzące stany zapalne, regenerujące. Nie zauważyłam działania antyoksydacyjnego czy też przeciwstarzeniowego. Świetnie się sprawdza jako "podkład" pod serum z kwasem hiarulonowym 6) Podsumowanie Hydrolat Nature Queen z róży damasceńskiej to świetny naturalny zamiennik toniku, o bardzo prostym składzie. Nie działa drażniąco na skórę, lecz regenerująco i kojąco. Sprawia, że stany zapalne faktycznie goją się szybciej. Trochę odstraszający może być zapach przy aplikacji, jednak jest on wyczuwalny wyłącznie w tamtym momencie. Uważam, że jest to produkt uniwersalny i powinien się sprawdzić przy każdym rodzaju cery. Również świetnie sprawdza się jako "odświeżenie" twarzy przy wyższych temperaturach. Moja ocena? 8/10
    Zalety:
    • Działanie kojące, regenerujące, uspokajające stany zapalne
    • Nie podrażnia
    • Nie zapycha
    • Prosty, naturalny, jednoskładnikowy skład
    • Wygodna aplikacja
    • Idealny naturalny zamiennik toniku
    Wady:
    • Dość średni zapach przy aplikacji produktu
  • 31 lipca 2024 o 7:28
    Hydrolat z róży
    Hydrolaty stosuję od dawna, zwłaszcza te z róży i postanowiłam przetestować ten marki Naturę Queen. Produkt umieszczony jest w bardzo estetycznej, szklanej butelce (pod słońce można zobaczyć ile płynu pozostało) z wygodnym, działającym bez zarzutu atomizerem, który tworzy równomierną mgiełkę na twarzy. Ma typową dla hydrolatów konsystencję wody oraz dość specyficzny zapach, który nie wszystkim przypadnie do gustu. Ja po pewnym czasie się przyzwyczaiłam. Po użyciu hydrolatu skóra jest wyciszona, ukojona i przyjemna w dotyku. Bardzo lubię ten efekt i etap który przygotowuję cerę na kolejne etapy pielęgnacji. Po kilku miejscach używania zdecydowanie widzę na twarzy efekty tego produktu i jestem bardzo zadowolona.
  • 9 marca 2024 o 17:41
    Bardzo w porządku
    Był moim ulubieńcem jakieś dwa lata temu. W Nature Queen lubię to, że w ich kosmetykach czuć jakość. Miałam kilka różnych hydrolatów różanych i ten na pewno wyróżniał się na ich tle. Potem - jak to czasem bywa - znudził mnie i zaczęłam szukać czegoś nowego. Przy cerze suchej, skłonnej do przesuszeń - sprawdził się... co najmniej w zakresie małych, codziennych przyjemności. Hydrolat w mojej kosmetyczce nie jest kosmetykiem, który robi jakąś specjalną różnicę. Nie zwracam na niego większej uwagi, dopóki nie kupię takiego, po którym ze skórą dzieją się rzeczy. Użyłam go kiedyś kilkukrotnie przy olejowaniu włosów, ale to była raczej fanaberia, w dodatku nieopłacalna. Jeśli ktoś lubi to robić na podkładzie z hydrolatu, polecam wyposażyć się w inny, tańszy produkt. Też będzie (zapewne) pięknie pachnieć, ale mniej zaboli po kieszeni. Ogólnie: 4,5/5
    • Szklane opakowanie
    • Delikatne działanie kojące
    Wady:
    • Cena (w końcu to tylko róża)