Toniki i hydrolaty

Mario Badescu Skin Care Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater Mgiełka do twarzy

• 24 kwietnia 2024 o 23:18
    Różana mgiełka do twarzy!
    Ta aloesowo-różana mgiełka z ziołami zastępuje w mojej pielęgnacji tonik. Przynosi ukojenie ściągniętej skórze. Natychmiast oczyszcza skórę. Daje uczucie delikatnego nawilżenia oraz rozświetlenia. Nie podrażnia. Jest to produkt wielofunkcyjny- można stosować w ciągu dnia w celu odświeżenia, jako tonik czy jako produkt do demakijażu. Mi osobiście delikatnie przeszkadza różany zapach.
    Zalety:
    • nawilża
    • odświeża
    • nadaje blask skórze
    Wady:
  • 23 kwietnia 2024 o 15:40
    bardzo lubię :)
    Spray do twarzy Mario Badescu jest stałym elementem mojej pielęgnacji. Opakowanie jest w porządku, poręczna buteleczka (ja miałam pojemność 118 ml), wygodny atomizer, który rozprasza płyn w idealny sposób i bardzo dobrze aplikuje się na skórę. Zapach przyjemny i odświeżający, może być akceptowalny nawet dla osób nie przepadających za różą, tu róża nie zabija, serio :) Ja stosuję jako pierwszy krok po umyciu i wysuszeniu twarzy. Mgiełka przyjemnie otula skórę, daje uczucie nawilżenia i odświeżenia. Po niej dopiero aplikuję esencję i kolejne produkty. Jeśli krem czy serum mają zbyt ciężka konsystencję to podkład z tej mgiełki może uratować sytuację. Używanie jej to czysta przyjemność i czuję pokusę wypróbowania kolejnych mgiełek od Mario Badescu.
    Zalety:
    • działanie, zapach, wydajność
    Iwona_C
    21 marca 2024 o 3:13
    Odświeża, nawilża, napina i rozpromienia cerę , a do tego ślicznie pachnie.
    Mgiełkę otrzymałam w boksie kosmetycznym, jest to miniatura o pojemności 59 ml. Takie produkty pielęgnacyjne są u mnie na stałe w użyciu i muszę stwierdzić że owa mgiełka jest jedną z lepszych jakie stosowałam. Posiadam malutkie opakowanie w formie plastikowej buteleczki w transparentnym mlecznym kolorze z widoczną wewnątrz zawartością. P Jako dozownik użyty tu został rozpylacz który uwalniam mega delikatną mgiełkę i tu wszystko działa bez zarzutu, nic się nie zacina i nie pluje produktem. Rozpylacz dodatkowo zabezpieczony jest zatyczką ochronną. Szata graficzna przejrzysta i zawiera niezbędne info dotyczące kosmetyku. Konsystencja jest zupełnie wodnista o jasno różowym zabarwieniu nie posiada w sobie żadnej tłustości. Zapach bardzo przyjemny z dominacją różanych nut oprócz tego wyczuwalne są delikatne ziołowe aromaty W składzie znajdziemy sporo wyciągów roślinnych:sok aloesowy, ekstrakt z owoców dzikiej róży, wyciąg z tymianku, ekstrakt z alg, wyciąg z owoców gardenii, zapach, barwniki. Mankamentem tego składu jest fenoksyetanol który na szczęście znajduje się na końcu listy. Mgiełka sprawdza się do tonizowania skóry i do odświeżenia jej w ciągu dnia. Może być użyta na wykonany uprzednio makijaż ponieważ nie ma żadnego negatywnego wpływu na jego wygląd ani trwałość. Po rozpyleniu na twarz bardzo szybko się wchłania i wysycha nie pozostawiając po sobie żadnego tłustego filmu, żadnej lekkiej warstwy ani uczucia ściągnięcia. Jest to produkt który ma widoczne działanie pielęgnacyjne na skórę nie tylko ją odświeża, ale nadaje również promienności, dobrze nawilża i ładnie napina. Skóra po jej użyciu jest wygładzona, jest bardzo przyjemna w dotyku, wygląda na świeżą i wypoczętą. Produkt jest delikatnym w działaniu nie wywołuje żadnych podrażnień nie powoduje też objawów zapychania cery. Wydajność jest bardzo dobra ja takie malutkie opakowanie stosuje drugi miesiąc i używam jej nawet kilka razy dziennie a jeszcze mam resztkę w buteleczce. Podsumowując mgiełka od Mario Badescu to dobrej jakości produkt który podczas stosowania sprawia mi przyjemność nie tylko za sprawą zapachu ale również podoba mi się jak wygląda moja skóra po jego użyciu Polubiłam się z tą małą buteleczką i z pewnością pojawi się ona u mnie ponownie.
    Zalety:
    • lekka nietłusta konsystencja
    • przyjemny różany zapach
    • łatwa aplikacja
    • szybko zasycha , nie pozostawia po sobie tłustej warstwy ani uczucia ściągnięcia
    • może być stosowana na makijaż
    • odświeża, nawilża, napina i rozpromienia cerę
    • nie podrażnia i nie uczula
    • ładne opakowanie z dobrze działającym atomizerem
    • duża wydajność
    clvudiv
    28 lutego 2024 o 14:38
    mgiełka
    Od trzech lat używam Mgiełki do twarzy Mario Badescu Skin Care, i muszę przyznać, że to jedna z moich ulubionych pielęgnacyjnych perełek. To już kolejne opakowanie, które zużyłam, co świadczy o mojej wierności temu produktowi. Jedną z rzeczy, którą uwielbiam w tej mgiełce, jest jej cudowny zapach różanego. Jest on delikatny i świeży, co sprawia, że stosowanie tej mgiełki jest prawdziwą przyjemnością. Co więcej, nie powoduje ona żadnego pieczenia ani dyskomfortu, co jest bardzo ważne dla mojej skóry wrażliwej. Efekty stosowania tej mgiełki są po prostu niesamowite. Po zastosowaniu, moja skóra staje się naprężona, nawilżona i odżywiona. To idealny sposób na szybkie orzeźwienie i nawilżenie skóry w ciągu dnia, zwłaszcza w gorące letnie dni. Jestem wielką fanką tego produktu i polecam go każdemu, kto szuka skutecznego sposobu na odświeżenie i nawilżenie skóry. Mario Badescu Skin Care Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater to dla mnie absolutny must-have w codziennej pielęgnacji.
  • 25 września 2023 o 8:24
    Mario Badescu najlepsza mgiełka
    Mgiełka aloesowo-różana z ziołami od Mario Badescu znajduje się w butelce o pojemności 59 ml. Buteleczka jest niewielkich rozmiarów więc zmieści się do małej kosmetyczki oraz posiada atomizer, który zdecydowanie ułatwia korzystanie z produktu. Zapach świeży, przyjemny lecz szybko się ulatnia. Jest to produkt multifunkcyjny, ponieważ świetnie sprawdzi się jako mgiełka w celu odświeżenia i nawilżenia cery w ciągu dnia, a także jako tonik czy produkt do demakijażu. Natychmiast odświeża i nawilża skórę. To co dla mnie istotne to silne nawilżenie, a także łagodzenie stanów zapalnych. Mgiełka ma działanie antybakteryjne, a także powoduje że cera staje się delikatna i wygładzona. Jest to mój must have i sięgam po nią każdego dnia. Warto spróbować tym bardziej, że przeznaczona jest dla każdego typu cery.
    Zalety:
    • działanie