Toniki i hydrolaty

Bydgoska Wytwórnia Mydła Hydrolat szałwiowy

• 4 kwietnia 2020 o 20:11
    Hydrolat szałwiowy
    Pierwszy raz mam styczność z hydrolatem. Bardzo urzekła mnie buteleczka i jej niebieski kolor. Aplikacja jest bardzo łatwa, gdyż hydrolat wyposażony jest w atomizer. Hydrolat aplikowałam na wacik kosmetyczny. Hydrolat starczył mi na co najmniej miesiąc przy codziennym użytkowaniu. Hydrolat jest bardzo delikatny, dobrze odświeża i tonizuje skórę twarzy. Posiada przyjemny zapach szałwi. Bardzo dobrze koi , dużym plusem jest jego szerokie zastosowanie, ponieważ nadaje sie do każdego rodzaju skóry.
  • 30 marca 2020 o 12:13
    Świetny HYDROLAT
    Produkt zamknięty w szklanej niebieskiej butelce 50ml z atomizerem, którym bardzo dobrze się rozpyla. Można nakładać na płatek kosmetyczny ale ja lubię od razu spryskać całą buzię. Jest wydajny używam codziennie od 3 miesięcy. Zapach jest bardzo delikatny, przyjemny wcale niedrażniący. Hydrolat świetnie sprawdza się po umyciu buzi by przywrócić naturalne Ph skóry. Reguluje wydzielanie serum. Super odświeża i łagodzi podrażnienia. Bardzo polecam! Produkt godny uwagi!
  • 1 stycznia 2020 o 21:03
    Świetny!
    Hydrolat znajduje się w niebieskiej, szklanej buteleczce z atomizerem, bardzo ładna, prosta etykieta zawierająca wszystkie potrzebne informacje, dobrze się prezentuje. Produkt jest pojemności 50ml. Jak na tą pojemność oraz naturalny skład jego cena nie jest wysoka. Hydrolat zawiera 98% wody z liści szałwii. Jedyną wadą produktu jest jego naturalny, nieprzyjemny, dosyć ostry zapach, jednak da się go znieść, a po nałożeniu na twarz jest już niewyczuwalny. Używam produktu jako tonik, jego zadaniem jest przywrócenie naturalnego pH skóry. Hydrolatem spryskuję wacik kosmetyczny i wcieram go delikatnie w twarz. Po użyciu skóra jest wyraźnie gładsza, czystsza, odświeżona i promienna. Hydrolat łagodzi podrażnienia, zbiera nadmiar sebum i matuje. Dzięki temu produktowi uświadomiłam sobie, że hydrolat już zawsze będzie stałym elementem mojej pielęgnacji.
    Zalety:
    • ładne, szklane opakowanie z wygodnym atomizerem
    • naturalny skład - 98% wody z liści szałwii
    • przywraca naturalne pH skóry
    • oczyszcza i odświeża twarz
    • zbiera nadmiar sebum i matuje
    Wady:
    • nieprzyjemny zapach, który na szczęście znika po wtarciu w twarz
    pepper0
    28 marca 2019 o 22:19
    Hydrolat szałwiowy przekonał mnie do używania hydrolatów.
    Przyznam, że jest to mój pierwszy hydrolat jaki kiedykolwiek miałam. Zakupiłam go na targach świątecznych. Bydgoska Wytwórnia Mydła wystawiała swój asortyment, ale to ta niebieska, szklana buteleczka przykuła moją uwagę. Pani w stoisku pomogła wybrać mi rodzaj hydrolatu dobrany do mojej cery. Manufaktura ma swoim asortymencie również hydrolat różany, który sprawdziłby się przy cerze suchej. Ja ze względu na cerę tłustą, problematyczną wybrałam hydrolat szałwiowy. Hydrolat ma za zadanie odświeżyć, oczyścić, przywrócić naturalne ph skóry. Spryskuje nim twarz zawsze rano przed nałożeniem makijażu. Mgiełka jest delikatna, przyjemnie otula twarz. Zapach ma przepiękny, delikatny i nienachalny. Idealnie sprawdził się do mojej tłustej cery. Świetnie ją nawilża, pobudza rano do życia. Jak na buteleczkę 50ml hydrolat jest bardzo wydajny. Używam codziennie od 4 miesięcy i dopiero zaczyna dobijać denka. Cena 20zł jest warta zakupu.
    Zalety:
    • Szklana butelka z dobrym atomizerem, który otula twarz mgiełką
    • Działanie - odświeża, przywraca regularne ph skóry, idealny do cery tłustej, problematycznej
    Wady:
    • Dostępny jedynie na stronie Bydgoskiej wytwórni mydła albo na targach kosmetyków ekologicznych.
  • 25 października 2018 o 12:28
    Odkryty przypadkiem ideał
    Piekielny Facebook... Kosmetyków do pielęgnacji twarzy każdego rodzaju mam zachomikowane całe masy i zawzięłam się, żeby nic więcej nie zamawiać. Marki Bydgoska Wytwórnia Mydła wcześniej nie znałam, ale oczywiście niezastąpiony Fb podpowiedział mi ich fan page'a, a że mieli akurat promocje na hydrolaty, to wzięłam ten szałwiowy. Oczywiście wraz z innymi kosmetykami... Usprawiedliwiłam się tym, że toniki zużywam szybko. W końcu używam ich rano i wieczorem, a nierzadko i w ciągu dnia dla odświeżenia. Tonizacji twarzy nigdy nie pomijam. To istotny dla mnie krok i widzę różnicę w stanie cery w porównaniu do okresu, kiedy w ogóle nie używałam tego typu produktów. Lubię naturalną pielęgnację, dlatego hydrolaty często u mnie goszczą, bo i tak już wystarczająco jesteśmy napakowani zbędną chemią. Poza tym po prostu idealnie się sprawdzają. Cerę mam mieszaną w kierunku tłustej, ze skłonnością do stanów zapalnych i niedoskonałości, dlatego wybór szałwiowego hydrolatu był wyborem idealnym. Postanowiłam używać go rano i tak też robiłam przez ostatnie tygodnie. Tytułpwy hydrolat, to bezbarwny płyn o konsystencji wody i naprawdę ładnym zapachu. Nastawiałam się na ostry, ziołowy aromat szałwi, ale byłam zaskoczona, kiedy poczułam delikatny i kojący zapach kwiatowy, lekko słodki. Zdecydowanie uprzyjemnia on stosowanie kosmetyku. Jestem zwolenniczką tradycyjnego aplikowania toniku zwilżonym płatkiem kosmetycznym i tak zamierzałam robić i w tym przypadku. Jednak nie jest to produkt wypełniony całą masą substancji ułatwiających używanie, więc sporo hydrolatu musiałabym wylać na wacik, żeby nie trzeć sucharem po twarzy. Dlatego też niejako z musu spryskiwałam nim skórę i o dziwo bardzo tą metodę polubiłam. Wcześniej miałam obiekcję, ponieważ próbowałam tak aplikować np. tonik z Evree, który podrażniał moje wrażliwe oczy. Ale tutaj mamy samą naturę, więc z oczami nic się nie działo. Hydrolat szałwiowy jest bardzo delikatny dla oczu i skóry. Jeśli chodzi o działanie na cerę, to również jestem na tak. Hydrolat cudownie nawilżał i przywracał równowagę skórze po myciu żelem lub mydłem (również z Bydgoskiej Wytwórni Mydła). Cera mimo wczesnego wstawania promieniała i była ładnie rozświetlona. Hydrolat niweluje uczucie ściągnięcia po myciu aż do nałożenia kremu. Wydzielania sebum i powstawania niedoskonałości nie ograniczył, ale mam wrażenie, że te powstałe szybciej się goiły. Jednak doskonale zdaje sobię sprawę, że w przypadku takich problemów działanie musi być wielotorowe, bo sam tonik/hydrolat nie zastąpi nam całej pielęgnacji, a w przypadku stanów zapalnych również i sposobu odżywiania, a ja ostatnio przeginałam ze słodkim. W skład tego produktu wchodzi jeden jedyny składnik, czyli hydrolat szałwiowy, więc nie ma co się rozpisywać w tej kwestii. Hydrolat zapakowany został w buteleczkę z ciemnego, granatowego szkła, którego zadaniem jest chronić produkt przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Ponadto wyposażony został w atomizer, który ułatwia aplikację i równomierną i delikatną mgiełką zrasza twarz. Działa bez zarzutu od początku do końca. Mi wystarczyły 4 psiknięcia dla dobrego zwilżenia cery. Hydrolat jest bardzo wydajny, ponieważ używam go od sierpnia raz dziennie i dopiero teraz dobił dna. Cena za 50 ml nie jest wcale taka mała, ale biorę pod uwagę fakt, że hydrolat kupuję od małej manufaktury, dostaję w 100% naturalny produkt w szklanej butelce. To musi kosztować. Żałuję, że nie ma opcji w większej pojemności. Do kupienia w sklepie internetowym mydlarni, na targach eko i pewnie w ich siedzibie. Ja zamawiałam przez internet, więc zrobiłam większe zamówienie, żeby koszty przesyłki jakoś się rozłożyły. Generalnie polecam, bo naprawdę daje świetny efekt nawilżonej, rozświetlonej i wypoczętej cery. Ja będę wracać.