Kremy uniwersalne

Pyunkang Yul Balancing Gel 60ml
Pyunkang Yul Balancing Gel Nawilżający Żel do Twarzy 60ml
Pyunkang Yul Balancing Gel

• 19 października 2022 o 16:40
    Przedziwna, nietypowa konsystencja, ale nawilża świetnie. Raczej na noc, bo nie do końca współpracuje z makijażem.
    Pyunkang Yul to firma, z której miałam kilka kosmetyków. Uwielbiam ich piankę do mycia twarzy i żel peelingujący. Lubię kremy i esencje. Ten żel jest wysoce nietypowy. OPAKOWANIE Tubka, plastikowa, Typowa prosta estetyka właściwa tej firmie. Trudno wycisnąć produkt do samego końca. KONSYSTENCJA Bardzo, bardzo gęsty a przy tym lepki żel. Wydaje się, że nie uda się tego rozprowadzić na skórze, ale daje się bez większych problemów. Żadnego zapachu nie czuję. DZIAŁANIE i STOSOWANIE Wchłania się wolno, czuć go na skórze. Najlepiej nałożyć na coś "mokrego" (esencja, wodniste serum). Napina, nawilża, wizualnie redukuje zmarszczki. Ale dla mnie nie sprawdza się na dzień. Nie współdziała dobrze z kremem z SPF i/lub kremem CC i korektorem. Wszystko trochę zjeżdza, ciastkuje się, pory są podkreślone. Natomiast na noc jest świetny. Na serum i pod jakiś tłustszy krem, jeśli ktoś to lubi. Może też być solo. Bomba nawilżająca. Super. Niemniej wolę nawilżające produkty o innej, mniej lepkiej konsystencji, więc więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • bez zapachu
    Wady:
    • bardzo lepki
    • nie nadaje się na dzień
  • 11 października 2021 o 7:48
    Skuteczny !
    Testuje od paru tygodniu. Mam cerę problematyczna i szukałam jakiegoś ‚drozszego’ kosmetyku. Żel sprawdził się idealnie, po tygodniu stosowania zauważyłam duża poprawę cery. Obecnie zmniejszona o 70% ilość stanów zapalnych. Konsystencja dziwna żel- miód ale zle się rozsmarowuje, ale bardzo dobrze skóra przyswaja żel. Piękny efekt nawet pod makijaż. Ja stosuje na dzień i na noc. Polecam kupię ponownie
    Zalety:
    • nawilżenie
    • działanie
    Lenosze
    23 stycznia 2021 o 14:10
    Uspokojenie skóry przy trądziku różowatym
    Zdecydowałam się kupić żel w wersji 60ml po tym jak jednorazowa próbka totalnie mnie zaskoczyła! Pierwszy raz spotykam się z kosmetykiem o tak specyficznej konsystencji. W opakowaniu wygląda jak żel, natomiast przy rozsmarowaniu na dłoniach zbija się w grudki. Mimo utrudnionej aplikacji jestem nim zachwycona! Już po 7 dniach (nakładam tylko na noc!) widać super efekty. Skóra jest bardzo dobrze nawilżona, wygładzona. Żel nie zapycha i nie powoduje reakcji alergicznych, wręcz przeciwnie - moja wiecznie zarumieniona skóra się uspokoiła! Żałuję natomiast, że nie kupiłam wersji 100ml, bo niestety ale kosmetyk jest niewydajny. Mimo to uważam, że warto go wypróbować. :)
    Zalety:
    • intensywnie nawilża
    • nie uczula
    • nie zapycha
    • złagodzony rumieniec przy trądziku różowatym
    • brak zapachu
    Wady:
    • utrudnione nakładanie - najlepiej rozsmarować na dłoniach i wklepać
  • 6 stycznia 2021 o 15:08
    Jestem na tak
    Miałam wersję 60ml w tubce więc był łatwy w wydobyciu, konsystencja rzeczywiście specyficzna - coś jak miód. Mi osobiście nie przeszkadza, gdyż każdy produkt wklepuje w twarz. Bardzo fajnie nawilża skórę, nie zapycha a wręcz mam wrażenie, że łagodzi podrażnienia (po nałożeniu wieczorem rano zmiany są delikatnie mniejsze a skóra lekko błyszcząca co mi nie przeszkadzało). Bezzapachowy. Wydaje się do tego całkiem wydajny. Jeszcze kiedyś się na niego skuszę.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Nie zapycha
    • Delikatnie uspokaja skórę
    • Dość wydajny
  • 14 grudnia 2020 o 12:50
    Nie sprawdził się
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kosmetyk ma bardzo żelową konsystencję, którą bardzo trudno rozsmarować na buzi. Trzeba się bardzo namęczyć z tym produktem. Nawilża ładnie ale dużo z nich zachodu więc ja nie polecam.