Maseczki klasyczne

Marion Tropical island, Banana Jelly Mask Żelowa maseczka do twarzy

Marion Tropical Island Maseczka żelowa do twarzy Banana 10g

• 22 lutego 2025 o 13:51
    Bardzo ciekawa maska.
    Maska od Marion z serii Tropical Island wariant bananowy ma ciekawe opakowanie. Zapach bardzo ładny, bananowy, choć trochę perfumowany. Konsystencja galaretki (o ładnym żółtym kolorze) sprawia, że ciężko jest rozprowadzić maskę równomiernie. Produkt nie spływa z twarzy ale lubi "ucieciekać" podczas nakładania. Maska nie podrażniła mojej cery, rozjaśniła twarz i nadała jej ładnego blasku (dzięki czemu wyglądała zdrowo). Delikatnie też nawilżyła. Przy zmywaniu trzeba się troszkę namachać (tylko troszkę), bo delikatnie zastyga w niektórych miejscach ale to nie jest jakiś duży problem.
  • 1 sierpnia 2023 o 23:36
    Próbuję się do niej przekonać ale znowu nie wychodzi :)
    Maseczkę zakupiłam przy okazji zakupów na stronie jednej z drogerii internetowych. Przyznam że wcześniej nie miałam okazji używać maseczki w formie galaretki więc jak zobaczyłam tą piękna kolorową szatę graficzną, niską cenę to na nieszczęście zakupiłam aż 4 ale różne (jedną już zrecenzowałam). Maseczka tutaj bananowa zamknięta jest w małej okrągłej saszetce, której nie idzie otworzyć bez nożyczek, czego nie lubię, bo nie zawsze mam je pod ręką, tym bardziej, że większość maseczek rozrywa się bez problemu. Na saszetce znajdziemy wszystkie niezbędne informacje dot. produktu oraz piękną, kolorową, tematyczną grafikę. W środku znajduje się płyn w formie galaretki koloru żółtego. Pachnie ładnie, owocowo, wyczuwalny banan. Produktu jest sporo więc można go nałożyć grubą warstwą o ile połowa nie wyląduje do zlewu lub na podłogę. Ta maseczka do nakładania jest tragiczna. Galaretka nie chce się przyklejać do twarzy więc większość ładuje poza. Jak już się uda nałożyć to po 15-20 min należałoby ją zdjąć ale tutaj znowu mały problem. Żel trzyma się na twarzy, nie zastyga. W moich wyobrażeniach było tak, że żel zastygnie i ściągniemy maskę ale nic takiego.sie nie dzieje. Trzeba porządnie zmyc bo inaczej nie ściągniemy. Po maseczce zostaję nawilżenie twarzy, jest to fajne uczucie ale na krótko. Po maseczce nawilżającej spodziewałam się dużo więcej. Nie polecam.
    Zalety:
    • ładna szata graficzna,
    • zapach owocowy,
    Wady:
    • tragicznie się ją nakłada, galareta się kruszy i spada z twarzy,
    • marne efekty nawilżenia
  • 13 czerwca 2022 o 13:24
    Maska ma ładny bananowy zapach. Delikatnie nawilża, odświeża i wygładza skórę.
    Używa od:próbka
    Maska to taki totalny żelek. Nazwa "jelly" jest tutaj w punkt bo ma konsystencję typowej galaretki. Producent zaleca rozdrobnienie maski w rękach po czym nałożenie jej na twarz. No i słusznie bo inaczej nie ma opcji. Na początku z rozpędu chciałam ją nałożyć pędzelkiem ale nie dało się tego rozprowadzić. Po rozdrobnieniu w palcach jakiś to idzie ale trzeba uważać, żeby nie spadała... Ma ładny, bananowy zapach, nie jest ciężki a odświeżający. Maska ma żółty kolor. Po jej użyciu skóra jest delikatnie nawilżona, wygładzona i odświeżona. Saszetka starczy na jedno użycie. Nakładamy ją na 15 minut, po tym czasie trochę zastyga. Zmywa się całkiem dobrze pod wpływem ciepłej wody. Ja jednak wolę ją zmywać rękawicą. Jestem zadowolona z działania a szczególnie z ich zapachu, jednak nie przypasowała mi konsystencja galaretki, więc raczej do niej nie wrócę.
  • 23 maja 2022 o 11:49
    Kosmetyk jest bardzo ciekawy, chodź z pewnością nie da nam jakis wygórowanych efektów. Ze względu na efekt chłodzenia nada się do letniej pielęgnacji.
    Testowanie maseczek do twarzy to mój konik, także moja kolekcja, mimo, tego, że regularnie stosowana, i tak zamiast się uszczuplać - powiększa się praktycznie po każdych zakupach. Moja cera z natury jest raczej sucha, a wraz z tym reaktywna i wrażliwa, dlatego w pielęgnacji stawiam na nawilżenie i jej ukojenie. Na serię kosmetyków od marki Marion z serii z serii Tropical Island zdecydowałam się tak naprawdę z czystej ciekawości. Nie miałam co do nich absolutnie żadnych oczekiwań, po prostu potraktowałam je jako takie lekkie, niezobowiązujące maseczki umilające czas, które raczej nie dadzą nam jakiś ogromnie zaskakujących efektów. Od razu wrzuciłam do koszyka trzy wersje i na pierwszy ogień poszła rozjaśniająca, bananowa. Kosmetyk zamknięty został w okrągłym opakowaniu w formie spłaszczonej saszetki o pojemności 10 gram. Jak na jednorazową maseczkę może się to wydawać sporo, jednak nic bardziej mylnego, ze względu na konsystencje produktu, o której trochę później. Saszetka ma naprawdę żywe, wakacyjne kolory, aż zachęcające do zakupu. Jest tutaj pełno żółci, fioletu oraz zieleni, a także grafika roślinna i z motywem ptaków. W centralnej części umieszczono białe kółko z takimi informacjami jak logo producenta, nazwa kosmetyku czy jego podstawowe właściwości. Z drugiej strony mamy już bardziej szczegółowy opis, a wraz z nim zalecany sposób użycia i skład. Jak już wspomniałam wyżej o nietypowej konsystencji tego produktu, to wypadałoby się nieco szerzej wypowiedzieć. Przede wszystkim pierwszy raz spotykam się z tym, że producent obiecuje, że jego kosmetyk to galaretka i faktycznie tak. Swoją formułą bardzo przypomina te galaretki do jedzenia, także duże zaskoczenie, ale po stronie bardziej pozytywnej. Dodatkowo mamy tu do czynienia z przesłodkim i przeuroczym, bananowym zapachem, który ja uwielbiam i tutaj również mnie nie zawiódł. W składzie tej maseczki znajdziemy kilka naprawdę fajnych składników, między innymi ekstrakty z kwiatów drzew bananowych, cytryny i wąkrotki azjatyckiej. Produkt zaaplikowałam na oczyszczoną skórę, po zastosowaniu peelingu oraz maski glinkowej detoksykującej. Produkt genialnie chłodzi naszą skórę, także wspaniale sprawdzi się podczas letniej pielęgnacji, kiedy upały potrafią nas nie oszczędzać. Maskę te trzymałam na buzi przez około piętnaście minut, czyli tak, jak zaleca nam producent. Bardzo dobrze się ją zmywa nawet samą letnią wodą. Jeżeli chodzi o działanie, to szczerze mówiąc, szału nie ma, ale nie ma też tragedii. Produkt pozostawia naszą skórę ze zwiększoną miękkością, ale i z lepszym nawilżeniem. Przebarwień co prawda nam nie zniweluje, wbrew informacją, które umieszczono na opakowaniu, ale z tym akurat się liczyłam. Dodatkowo to przyje,ne chłodzenie koi naszą cerę po całym dniu i po noszeniu makijażu. Maseczka od marki Marion z serii Tropical Island może nie jest najwspanialsza w swojej kategorii, ale jest za to niesamowicie przyjemna w użytkowaniu. Cieszę się, że od razu zakupiłam aż trzy wersje tego produktu. Z przyjemnością będę testować dalej. Polecam.
    • Konsystencja
    • Efekt chłodzenia
    • Delikatnie nawilża
    • Zmiękcza
    • Koi
    Wady:
  • 29 października 2020 o 12:25
    Galaretka dla urody
    Maska kusi kolorowym, wakacyjnym opakowaniem. W środku mamy galaretkę, trzeba uważnie nakładać, na szczęście maska szybko zastyga, ale z początku się bałam,że spadnie z twarzy. Maska dodaje blasku i energii skórze, wyraźnie ją zmiękcza, rozjaśnia zaczerwienienia. łatwo się zmywa, ma też bardzo niską cenę. Cera wygląda jak po wakacjach.
    Zalety:
    • nawilża i zmiękcza
    • rozjaśnia
    • dodaje cerze blasku i energii