Korektory pod oczy

Make Up Factory Light Reflecting Concealer Korektor w płynie

MAKE UP FACTORY LIGHT REFLECTING CONCEALER 3 KOREKTOR POD OCzY

• 24 listopada 2014 o 20:04
    lipa...
    Nie wiem co mnie podkusiło...że kupiłam ten bubel... Moje dwa ulubione korektory to Magic HR i Lumi Magique Loreal. Pierwszy z wyższej półki, drugi drogeryjny. Obydwa potrafią czynić cuda. Oceniany produkt nie robi NIC... nie kryje, nie rozświetla... kilka razy dawałam mu szansę, nie wykorzystał jej ;) Absolutnie nie polecam! Używam tego produktu od: 1,5 Ilość zużytych opakowań: 1szt kolor nr 2
    elyon
    17 stycznia 2014 o 15:22
    dobry do prawie niewidocznych sińców i podkówek
    Nie jest to Magic Conclear ale jest za to porównywalny z korektorem od YSL. Jeden z nich kosztuje połowę taniej -MUF i jest taki sam jak Touche Eclat. Moja recenzja będzie krótka, ten korektor: -ładnie się rozprowadza i stapia ze skórą -absolutnie nie wchodzi w żadne załamania i zmarszczki -b. ładnie roświetla, daje efekt glow - nie wiem czy jest wydajny bo ja musze nakładać go dużo żeby choć trochę pokrył moje mocne sińce - jest to prezent do testów więc sama bym go nie kupiła natomiast będzie b. dobry do delikatnych defektów w okolicy oka. NA MNIE SIĘ NIE SPRAWDZA BO PRAKTYCZNIE W OGÓLE NIE POKRYWA SIŃCÓW CO POWODUJE, ŻE WYGLĄDAM OD DWÓCH TYGODNI NA WIECZNIE ZMĘCZONĄ, bo tyle używam tego produktu. Używałam go też zimą (jaśniejszy kolor też otrzymałam do testów od koleżaki) i pamiętam że szybko rzuciłam w kąt. TYLKO EFEKT ROZŚWIETLENIA GO RATUJE. Daje 3 gwiazdki, a Magic od Heleny jest nadal nr. 1. :) Używam tego produktu od: pierwsze testy od wiosny 2013 aktualnie od 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1
  • 11 marca 2013 o 19:51
    polubiłam
    Zacznę od tego, że obecnie cena już wyższa niż podana w opisie. Bardzo rzadko bywam w Marionnaud, jak już perfumeria sieciowa, to raczej ich konkurencja na D. lub na S., więc marki Make Up Factory sprzedawanej tam ( na "wyłączność" ) nie znałam. Wybrałam się do Marionnaud specjalnie po korektor z The Balm, ale na miejscu okazało się, że najjaśniejszy prezentuje się na swatchu podejrzanie ciemno i niezachęcająco do zakupu (na pewno nie przy mojej karnacji). No ale do rzeczy - miła i pewnie zmęczona ale zmuszona do zachowywania pozorów pani sprzedawczyni zaczęła mnie wkręcać w tej właśnie, recenzowany korektor. Bardzo grzecznie pozwoliłam go sobie wcisnąć i wiecie co, jestem zadowolona :) Mam odcień 02, dość jasny, ale - no właśnie, ten korektor w taki sprytny sposób zmienia odcień, inaczej nieco prezentuje się na pędzelku, inaczej po nałożeniu na skórę, inaczej po wklepaniu/rozprowadzeniu, a jeszcze inaczej gdy się ułoży i utleni. Zdecydowanie ciemnieje na skórze i ja nawet przy pierwszym użyciu w domu poczułam niemiłe dreszcze rozczarowania... na szczęście wbrew pozorom dość dobrze dopasowuje się do naturalnego odcienia - nie robi białych plam pod oczyma, ale też nie przyciemnia na smutno. Ja mam słowiańską, jasną karnację. Jest według mnie bardzo trwały, zwłaszcza jeśli się wysilić i nałożyć go warstwowo. Od rana do dobrego popołudnia siedzi jak trzeba. Ma taką konsystencję i działanie, że mogę spokojnie wklepać go także tuż po oczyma, nawet jeśli wlezie w zmarszczki, to ich w moim przypadku nie podkreśla. Nie robi według mnie natomiast nic w temacie "rozświetlania". No, lekko ożywia i wyrównuje koloryt skóry, ale na pewno nie tak jak inne znane mi korektory-rozświetlacze (inna sprawa, że większość z nich nie może się nawet próbować równać z nim trwałością, ale mowa tu o korektorach z zakresu 25-40 zł, ten jest jednak nieco "wyżej półkowy", no i made in Japan). Efektu "odblaskowego" czy "perłowego" nie daje. W sumie, jakby pomyśleć, to i dobrze. Co mnie niewiarygodnie w nim irytuje i za co jadę po gwiazdkach to dozowanie na pędzelek. Jeden klik - nic. Dwa kliki i czekamy - nic. Trzy kliki - leje się go tyle, że aż za dużo nawet na oba oczy naraz, okolicę oczu i z nudów kilka obszarów twarzy. Albo mój egzemplarz felerny, albo ja coś nie tak robię, no ale to nie jest pierwszy mój korektor w pędzelku, za to pierwszy nieco upierdliwy w obsłudze. Mam go od ok. 2 tygodni, nie potrafię powiedzieć, czy na dłuższą metę nie przesusza albo odwrotnie, działa pielęgnacyjnie. U mnie jak na razie nie przesuszył. Ponieważ dobrze współgra ze zmarszczkami, nieźle trafiłam z odcieniem, jest dość trwały - raczej kupię go ponownie.Mam co prawda ostatnio taką malutką fobię na tle parafiny, ale co korektor to korektor, trzymać musi i parafinę często się w takich produktach spotyka.
  • 27 lipca 2009 o 14:12
    na moje oko- super!
    Jest wspanialy, pieknie usuwa cieniepod oczami i drobne niedoskonalosci, nie zapycha, niewidoczny.Dla mnie naprawde niezbednik:)jakosc i efekt porownywalny z kultowym korektorem ysl a cena znacznie nizsza:)polecam:) Używam tego produktu od:2 lat Ilość zużytych opakowań:3
  • 11 kwietnia 2009 o 18:29
    NA 5 z plusem
    Kupiłam go przed 100dniówka w ramach eksperymentu. I byłam zachwycona! Często się nie wysypiam, wiec mam worki pod oczami, a on daje sobie z nimi radę w 100% Plusy: -dobre maskowanie cieni, rozświetla -łatwa aplikacja -jak narazie wydaje się wydajny -daje rade za dni jak i podczas całonocnych imprez -brak efektu czlowieka pandy -eleganckie i poręczne opakowanie Minusy: -Cena jest dość wygórowana... Gdyby był tańszy o 20 zł był by KWC! Używam tego produktu od: 4 miesiecy Ilość zużytych opakowań: jedno