Peelingi do skóry głowy

DermoFuture Oczyszczający Peeling do Skóry Głowy
DermoFuture Peeling oczysz.do skóry głowy 300ml Tenex

• 8 czerwca 2024 o 11:15
    Koszmar
    Dermofuture Precision, Hair & Scalp Peeling to oczyszczający peeling do skóry głowy, przeznaczony do usuwania martwych komórek naskórka, nadmiaru sebum i resztek produktów do stylizacji. Produkt jest dostępny w poręcznej, plastikowej tubce o pojemności 150 ml, która ułatwia aplikację. Skład Peeling zawiera składniki aktywne, takie jak kwasy owocowe, ekstrakty roślinne oraz drobinki złuszczające. Producent obiecuje, że te składniki mają delikatnie, ale skutecznie oczyścić skórę głowy. Konsystencja Produkt ma gęstą, żelową konsystencję z drobinkami peelingującymi, które mają za zadanie mechanicznie złuszczać martwy naskórek. Co obiecuje producent Producent twierdzi, że peeling Dermofuture Precision oczyszcza skórę głowy, stymuluje cebulki włosowe, poprawia krążenie i wspomaga zdrowy wzrost włosów. Ma również pomagać w walce z łupieżem i nadmiernym przetłuszczaniem się skóry głowy. Zapach jest dość przyjemny. Mam suche i porowate włosy, które wymagają delikatnej pielęgnacji. To był mój pierwszy peeling do włosów i chcę wierzyć, że inne peelingi są lepsze od tego.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • 1. Brak efektów: Nie zauważyłam żadnej poprawy w kondycji mojej skóry głowy ani włosów.
    • 2. Aplikacja peelingu była niewygodna i trudna do równomiernego rozprowadzenia.
    • 3. Wysuszanie: Produkt dodatkowo wysuszył moją skórę głowy, co pogorszyło stan moich włosów.
    • 4. Drobinki pozostają na skórze głowy: Mimo dokładnego spłukania, drobinki peelingu często pozostawały na skórze głowy, co było bardzo irytujące.
  • 4 maja 2023 o 21:05
    Dobre oczyszczenie, ale drobinki mogą pozostawać we włosach
    Biały plastikowy słoik z czerwoną etykietą zabezpieczony grubszą warstwą sreberka. Konsystencja lejącego kremu o barwie ecru z wyraźnymi drobinami zmielonych pestek. Zapach nie drażni, nie powoduje łzawienia oczu. Dobrze się go rozprowadza na skórze głowy, po lekkim masażu skalpu i spłukaniu wyraźnie czuć złuszczenie i oczyszczenie skóry głowy. Trzeba go bardzo dokładnie wypłukać z włosów, bo drobinki czasami pozostają między pasmami - przynajmniej tak było u mnie, a włosy mam kręcone prawie do pasa. Opakowanie wystarczyło mi na około 15 użyć średnio co 3-4 mycia.
  • 9 lutego 2022 o 19:00
    Jestem na nie
    Jest to dziwny peeling, który odbiega od innych, których używałam. Ma konsystencję bardziej maski do włosów niż odżywki. Gdy nakładałam go na skórę głowy, balam się, że ją obciąży. Wolę lżejsze konsystencje na skalp.
  • 9 lutego 2022 o 16:05
    Peeling
    Kupiłam zaciekawiona i pełna nadzieji na poprawę kondycji moich włosów zwłaszcza w zakresie ich wypadania. Peeling ma kremowy kolor, trochę za mało drobinek jak na mój gust jednak dobrze oczyszcza skórę głowy. Peeling dobrze się spłukuje i nie zostawia włosów ciężkich i tłustych. Raczej miękkie i gładkie. Niestety co do ich przetłuszczania czyli nadmiernego wydzielania sebum i ich wypadania nie zauważyłam żadnej różnicy, jak było tak i jest.
  • 15 czerwca 2020 o 10:32
    Osłabia włosy
    Produkt spełnia swoją rolę, dobrze oczyszcza skórę głowy, ma ładny zapach, a włosy po wysuszeniu są milutkie. Konsystencja jest lekko tłusta, ale łatwa do spłukania. Moim zdaniem drobinek peelingujących mogłoby być nieco więcej. Niestety po każdym zastosowaniu wyciągałam włosy całymi garściami, nie wiem co ten peeling ma w składzie, ale niemiłosiernie je osłabia. Niestety nie polecam.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę głowy
    • pozostawia włosy milutkie
    • łatwo się spłukuje
    Wady:
    • lekko tłusta konsystencja
    • mogłoby być więcej drobinek peelingujących
    • po użyciu włosy wychodzą garściami