Peelingi do skóry głowy

Bandi Professional, Tricho Estetic, Tricho-peeling oczyszczający do skóry głowy

Bandi Tricho-Peeling Oczyszczający do Skóry Głowy 100ml
Bandi Tricho Esthetic Peeling Oczyszczający 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 99 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 marca 2025 o 0:09
    oczyszczenie skóry głowy bez podrażnień :)
    Od jakiegoś czasu szukałam produktu, który pomoże mi w dokładnym oczyszczeniu skóry głowy, bo zauważyłam, że moje włosy szybciej się przetłuszczają, a skóra czasem swędzi. Po przewertowaniu forum włosomaniaczek trafiłam na Bandi Tricho-peeling i postanowiłam go przetestować. Produkt ma lekką, żelową konsystencję, więc łatwo się go nakłada. Nie ma intensywnego zapachu, co dla mnie jest plusem, bo nie lubię, gdy kosmetyki do włosów pachną zbyt mocno. Po pierwszym użyciu nie czułam żadnego pieczenia ani podrażnienia – a mam dość wrażliwą skórę głowy, więc to dla mnie bardzo ważne. Już po pierwszym zastosowaniu skóra głowy wydawała się bardziej świeża i „lżejsza”, a włosy dłużej pozostawały czyste Dla mnie ten peeling to strzał w dziesiątkę! Delikatnie, ale skutecznie oczyszcza i sprawia, że moje włosy wyglądają zdrowiej. Na pewno będę go stosować regularnie. Jeśli masz problem z przetłuszczaniem, podrażnieniami albo po prostu chcesz lepiej zadbać o skórę głowy – polecam go wypróbować :)
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza i nie podrażnia
    • jest wydajny
    • włosy pozostają dłużej świeże
  • 15 marca 2025 o 19:37
    Dobry produkt do oczyszczania skóry głowy
    Kupiłam peeling w promocyjnej cenie za niecałe 30 zł. Cena regularna jest dość wysoka jak na produkt tego typu. Marka Bandi słynie z dobrze dobranych jakościowych składników do problemów skórnych. Za tą marką stoją profesjonaliści i pasjonaci pielęgnacji. Pomimo tego, do tej pory dopiero kilka produktów spełniło moje oczekiwania i to jest jeden z nich. Sam peeling jest bardzo dobry i wyraźnie działa na skórę głowy. Mojemu mężowi peeling pomógł w walce z łupieżem, ja natomiast miałam dobrze oczyszczoną skórę głowy i zapanowałam nad nadmiernym przetłuszczaniem. Konsystencja peelingu jest bardzo wodnista, co jest plusem i minusem. Bardzo szybko przecieka przez pipetę, nie naciskając nawet na nią. Opakowanie i aplikator zupełnie nie są dostosowane do produktu tego typu. Szkło jest ciężkie i jakościowe (bardzo podoba mi się jego zabarwienie), jednak źle się sprawdza przy produktach tego typu. Butelka wyślizguje mi się z rąk a pipeta wylewa produkt dookoła, przez co też jego część się marnuje. Nie wspominając już o tym że pipetą ciężej dostać się do skóry głowy. Natomiast sam produkt daje radę. Jest to naprawdę bardzo dobry peeling. Dobrze oczyszcza, nie oblepia skóry głowy, jest komfortowy, nie ściąga skóry głowy. Po wysuszeniu włosów są one odbite od nasady. Bardzo dobrze odświeża skórę głowy. Kupowałam bym go chętniej gdyby aplikacja była bardziej przyjazna. Myślę, że jak będzie w promocji to jeszcze się na niego skuszę, bo jednak efekty są tego warte.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza i odświeża skórę głowy,
    • dobrze dobrane składniki do problemu skóry głowy,
    • jest wydajny
    Wady:
    • zbyt rzadki produkt do tego typu aplikatora,
    • szklane opakowanie
  • 10 marca 2025 o 11:03
    Całkiem dobry, ale z pewnością nie jest to mój faworyt!
    Miałam duże oczekiwania wobec tego peelingu i choć jest naprawdę niezły, to nie do końca spełnił wszystkie moje oczekiwania. Na plus – dobrze oczyszcza skórę głowy, usuwa nagromadzony naskórek i daje uczucie świeżości. Po użyciu włosy u nasady są lekkie i odbite, a skóra wydaje się lepiej przygotowana na kolejne kroki pielęgnacji. Jednak mam kilka zastrzeżeń. Po pierwsze, aplikacja – produkt jest dość rzadki i trzeba uważać, żeby nie zmarnować go zbyt dużo. Przydałby się wygodniejszy aplikator, który ułatwiłby nakładanie bezpośrednio na skórę głowy. Po drugie, efekty są fajne, ale nie natychmiastowe – trzeba stosować go regularnie, żeby zobaczyć prawdziwą różnicę. Kolejna rzecz to działanie – peeling jest enzymatyczny, więc nie czuć efektu „peelingujących drobinek”, co dla jednych może być plusem, ale ja jednak lubię trochę mocniejsze oczyszczenie. Na dłuższą metę zauważyłam też lekkie przesuszenie skóry głowy, więc warto po nim dobrze nawilżyć skalp. Podsumowując – całkiem dobry produkt, ale ma kilka niedociągnięć. Nie jest to peeling, który zrobi „efekt wow” po jednym użyciu, ale przy regularnym stosowaniu rzeczywiście poprawia stan skóry głowy. Może kiedyś do niego wrócę, ale wciąż szukam ideału!
    Ewe_na
    23 stycznia 2025 o 14:11
    Delikatny ale skuteczny produkt do oczyszczania skóry głowy
    Już po pierwszym użyciu tego peelingu moja skóra głowy jest wyczuwalnie oczyszczona i świeża. Praktycznie codziennie muszę myć włosy, bo szybko się przetłuszczają, natomiast po tym produkcie są dłużej świeże i zdecydowanie odbite u nasady. Nie powoduje ich wysuszenia, nie podrażnia skóry głowy.
  • 30 listopada 2024 o 2:57
    Peeling zmniejszający prztluszczanie się skóry glowy
    Peeling w szklanej butelce z pipetką o żelowej konsystencji. Z jednej strony jest to dość praktyczne i wygodne opakowanie, a z drugiej strony ciągłe dozowoanie preparatu może doprowadzić do nerwicy, zwłaszcza, że za każdym razem niewielka ilość produktu skapnie w niepożądane miejsce. I ta pipeta, którą niestety nie jestem w stanie nie dotknąć włosów czy skóry głowy przez co może to wpływać na zanieszczyszczenie produktu. Jeśli chodzi o działanie to jest to produkt wysokich standardów. Już po pierwszym użyciu widać efekty, włosy u nasady świeże, błyszczące i odbite. Stosowany regularnie wpływa na zmniejszenie produkcji sebum co powoduje wydłużenie świeżości włosów. Jest to preparat o dużej siłę działania, ale jednocześnie jest on delikatny i bezpieczny nawet dla tak wrażliwej skóry jak moja. Nie wywołuje podrażnienia nawet jeśli przegapi się czasu trzymania produktu o kilka minut. Nie szczypie, nie wywołuje pieczenia czy zaczerwienia.
    Zalety:
    • Odbija włosy u nasady
    • Przedłuża świeżości włosów
    • Stosowany regularnie zmniejsza produkcję sebum
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Cieknąca pipeta