Dawniej nie widziałam potrzeby stosowania peelingów do skóry głowy - uważałam to trochę za naciąganie klientek i wymysły włosomaniaczek, przyznaję się bez bicia.
Owszem, czasami ulegałam i kupowałam takie specyfiki, ale za każdym razem czułam się zawiedziona, co tylko utwierdzało mnie w przekonaniu, że mam rację ;).
Tak było aż do ubiegłego lata, kiedy to w konkursie organizowanym przez drogerię Ross zdobyłam box kosmetyczny zawierający m.in. ten oto peeling.
Użyłam i...przepadłam, dosłownie!
Od tamtej pory kupuję go regularnie i nie wyobrażam sobie mojej włosowej pielęgnacji bez niego ♥️
Peeling Me Softly nie ma bowiem absolutnie żadnych wad, moim skromnym zdaniem ;).
Wszystko tutaj zagrało i zostało dopracowane - wygodne opakowanie z podłużnym, przekręcanym aplikatorem, żelowa konsystencja, piękny zapach tropikalnych owoców, doskonały skład, bogaty w kwasy, niacynamid i pantenol, a na deser - łagodność i skuteczność jednocześnie.
Aplikuję go raz w tygodniu, na suchą skórę głowy. Następnie wykonuję delikatny masaż i zostawiam peeling na kwadrans - później zwyczajowe, dwukrotne mycie (ale sam kosmetyk zmywa się łatwo, ponieważ jest to peeling enzymatyczny i drobinek tutaj brak), maska i mogę cieszyć się efektami - a te są zacne.
Skóra jest odświeżona i doskonale oczyszczona, a pukle - odbite u nasady i uniesione.
Co najlepsze, nie odczuwam swędzenia i nie zaobserwowałam żadnych podrażnień, mam nawet wrażenie, że te istniejące są ukojone i zmniejszone!
Uwielbiam to nieporównywalne z niczym uczucie świeżości i czystości - żaden peeling nie dawał mi aż takich rezultatów, będąc jednocześnie tak delikatnym.
Na plus wydajność (każdorazowo tubka starcza mi na 6 tygodni, czyli 6 użyć) oraz przystępna cena, na każdą kieszeń ;).
Reasumując - cieszę się, że go poznałam i śmiało przyznaję, że to właśnie Peeling Me Softly odmienił moje spojrzenie na tego typu produkty i jest najlepszym, jaki spotkałam na swojej kosmetycznej drodze.
Uwielbiam go za całokształt, po prostu ;).
Jeśli i ty szukasz porządnego, enzymatycznego peelingu, który nie będzie robił ze skóry dramatu, a będzie działać, jak należy, to dobrze trafiłaś :).
Serdecznie polecam, każdej z was! ♥️