Peelingi do skóry głowy

Sielanka Truskawka, Peeling do skóry głowy oczyszczająco-rewitalizujący

Sielanka Soczysta Truskawka

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Surfjj
    29 marca 2025 o 23:01
    Owocowy peeling
    Uwielbiam ten peeling za zapach, bo kocham owocowe zapachy i on pachnie tak cudownie że chciałoby się go zjeść. Mogę zgodzić się co do tego, co oferuje producent-rzeczywiście oczyszcza, usuwa martwy naskórek, a skóra na głowie jest oczyszczona, zauważyłam że włosy nie przetłuszczają się tak mocno, albo kiedy mam duży problem z włosami bo nie jestem w stanie zahamować ich przetłuszczania (przy zmianie trybu życia) rzeczywiście ten peeling pomaga mi w utrzymaniu równowagi. Może rzeczywiście mógłby być ciut większy, ale nadal stosunek ceny do jakości jest naprawdę okej. Konsystencja jest troszkę bardziej wodnista, z lekko różowym zabarwieniem, dlatego trzeba uważać przy nakładaniu, by go szybko wcierać bo spływa, ale mi to osobiście nie przeszkadza.
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • cudownie pachnie
    • Przywraca równowagę
    • działa dobrze na przetłuszczające się włosy
  • 17 marca 2025 o 23:40
    Do niczego
    Ilu peelingów już nie użyłam, to sama nie przeliczę, lwią część tu zrecenzowałam. Ten jest kolejny - używam tylko tych bez drobinek. Cena przystępna, bo niecałe 12 zł w promocji, obecnie cena regularneato ok 15 zł, ale peeling ma tylko 100 ml, dla mnie to mało, takie po 150 ml sprawdzają się u mnie najlepiej, są najbardziej wydajne. Tutaj truskawkowy zapach, nie przepadam za nim w kosmetykach, ale w tym wypadku jest całkiem znośny. Produkt bardzo wodnisty, spływa z głowy w trakcie aplikacji. Co prawda przy 2 nałożeniu już nauczyłam się jego "obsługi", ale przy pierwszym było to irytujące. Ktoś napisał, że nie widać tu glinki, która jest w składzie i ma działać seboregulująco. Zgadzam się z tym oczywiście - pewnie są ilości śladowe, dlatego, ani jej nie widać, ani nie czuć jej właściwości. U mnie ten peeling także nic nie zrobił, nie dziwię się, że niektóre dziewczyny wciąż po nim miały zapchane mieszki włosowe. Ja także nie czuję żadnego oczyszczenia, świąd, który u mnie występuję, gdy skóra nie jest doczyszczona ma się u mnie po tym specyfiku dobrze, więc tym razem cena adekwatna jest do jakości. Naturalnie nie ma przedłużonej świeżości włosów po jego użyciu. Od razu przypominają mi się słowa jednej Pani, która ma swoją markę z kosmetykami do włosów i jak tworzyła swoje peelingi, to, jak powiedziała, dlatego, że tedostępne w drogeriach nic nie robią. I niech to będzie najlepsze podsumowanie mojej opinii.
  • 28 lutego 2025 o 14:49
    Truskaweczka!
    Ubóstwiam peeling do skóry głowy Sielanka Truskawka! To absolutny hit w mojej pielęgnacji. Cudownie oczyszcza skórę głowy, usuwając wszelkie zanieczyszczenia, ale przy tym nie podrażnia jej wcale. Ma przyjemną, lekko żelową konsystencję, która świetnie się rozprowadza i nie spływa, co ułatwia aplikację. Dodatkowo, pachnie przepięknie – jak truskawkowa lemoniada lub orzeźwiający truskawkowy koktajl, co sprawia, że używanie go to czysta przyjemność. Chętnie do niego wracam i na pewno będę go używać dalej!
    Zalety:
    • Działanie
    • Nie podrażnia
    • Świetna konsystencja
    • ZAPACH!
    • Dostępność
    • Skład
    Staria
    25 stycznia 2025 o 19:46
    Bardzo przyjemny w stosowaniu w przystępnej cenie
    Lubię peelingi do włosów bez drobinek - może delikatniej złuszczają ale za to są łatwiej zmywalne. Ten oparty jest na kwasach i papainie. Do tego dodano glinki (minimalne ilości w produkcie ich nie widać), alantoinę i kwas hialuronowy. Całości dopełnia ekstrakt z truskawek. Ogólnie skład bardzo prosty i konkretny, można przymknąć oko na pewne dodatki na końcu listy. Produkt jest płynny, przezroczysty, ma malinowy kolor i obłędny zapach truskawki. Błyskawiczne się go rozprowadza za pomocą wąskiej końcówki. Nie piecze podczas używania. Efekty też pozytywne: delikatnie zmniejszył swędzenie głowy, nie przesuszył. Do tego cena mega atrakcyjna- normalnie sielanka :-) Jestem za- na pewno do niego wrócę.
  • 6 stycznia 2025 o 12:58
    Budżetowy, a dobry
    Peeling kupiłam z ciekawości, bo akurat był w promocji i kosztował kilka złotych. Zacznę od zapachu, który jest intensywny i pachnie syntetyczną truskawką, przypomina mi nielubiany syrop z dzieciństwa, jednak produkt nakładam na skórę jedynie na kilka minut, a po zmyciu nie jest on wyczuwalny, więc jestem w stanie go znieść, ale osoby wrażliwe na zapachy mogą mieć problem. Peeling ma dość lejącą konsystencję, więc trzeba nakładać go dość sprawnie i uważać żeby nie pociekło na twarz, bo u mnie zostawia zaczerwienienie. Buteleczka ma wygodny aplikator z cienką końcówką, więc nakładanie bezpośrednio na skórę głowy jest ułatwione. Peeling działa poprawnie, skóra głowy jest oczyszczona, ale nie podrażniona i więcej właściwie od tego typu produktu w tej cenie nie wymagam.