Pomadki i szminki

Christian Dior Rouge Dior Ultra Rouge

• 13 lutego 2021 o 21:33
    Klasyka gatunku
    Ta szminka to klasyka gatunku. DIOR jest totalnie bezkonkurencyjny jeśli chodzi o produkty do ust. Przynajmniej w moim mniemaniu. Ja totalnie uwielbiam tą serię pomadek. Posiadam kilka odcieni jednak moim ulubionym jest zdecydowanie numer 999 czyli klasyczna francuska czerwień. Idealnie komponuje się z jasną cerą i blond włosami. Jeśli chodzi o trwałość to może nie jest to obiecane 12 godzin, jednak jest naprawdę zadowalająca. Wykończenie jest półmatowe. Troszkę zawodzi pod kątem nawilżenia, jednak może jest to spowodowane moją skłonnością do przesuszania ust. Radzę sobie z tym tak, że jakiś czas przed użyciem tej pomadki robię peeling ust. Mimo wszystko i tak uwielbiam ostateczny efekt i cudną satynową konsystencję tej pomadki.
    Zalety:
    • przepiękne, biżuteryjne, kobiece opakowanie
    • mocna pigmentacja
    • mnóstwo kolorów - każdy znajdzie coś dla siebie
    • trwałość
    • konsystencja, która łatwo się rozprowadza
    • nie "rozlewa się" na ustach mimo braku konturówki
    • bardzo ładne półmatowe wykończenie
    Wady:
    • lekko wysusza usta
    • dosyć wysoka cena (mimo że adekwatna do prestiżu marki)
    W strefie wolnocłowej
  • 25 września 2020 o 13:00
    Świetna
    Pomadkę dostałam w prezencie. Nie wiem czy sama bym się na nią zdecydowała ze względu na cenę, która jest zawrotna. Pomadka jest przepiękna. Mam ją w kolorze 999, czyli klasyczna czerwień. Pomadka ładnie kryje, kolor jest intensywny, nie wypływa za kontur ust, długo się utrzymuję, jest dobrze napigmentowana. Dodaktowo nawilża usta. Dodatkowo to opakowanie, trochę vintage. Coś cudownego!
    Zalety:
    • trwała
    • dobrze napigmentowana
    • intensywny kolor
    • ładnie kryje
    Wady: