Pomadki i szminki

Chanel Rouge Allure Velvet Aksamitna szminka do ust

Sephora
Chanel - Rouge Allure Velvet - Pomadka Do Ust O Satynowym Wykończeniu - Rouge Allure Velvet Essentielle - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 43 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 grudnia 2024 o 21:25
    Najbardziej luksusowy kosmetyk w mojej kosmetyczce
    Pomadka Rouge Allure Velvet w odcieniu 69, to coś czego zazdrościłam od dawna mojej koleżance z uczelni. Dopiero na ostatnich zajęciach, tuż przed obroną, zebrałam się na odwagę i spytałam, co to za pomadka. Nie powiem, bo w momencie gdy zobaczyłam jej cenę uśmiechnęłam się i wyłączyłam stronę drogerii internetowej...Na drugi dzień kupiłam ją jako prezent z okazji ukończenia studiów. Totalnie przepadłam i nie żałuję żadnej wydanej na nią złotówki. Wybrany przeze mnie odcień to brudny róż, bardzo twarzowy. Używam go zarówno na codzień, jak i większe wyjścia. To odcień tak uniwersalny, że pasuje do każdego makijażu i każdego outfitu. Szminka ma przepiękne, luksusowe opakowanie. Od razu widać, że mamy do czynienia z produktem premium. Jest aksamitna i bardzo bardzo wydajna. Wystarczy dosłownie musnąć nią wargi, a uzyskujemy idealne krycie i pigmentację. Utrzymuje się na ustach długie godziny, nawet podczas picia i jedzenia. Nic a nic nie wysusza, nie ściąga ust, nie zjada w brzydkie sposób. Ma półmatowe wykończenie. Bez dwóch zdań, na pewno kupię kolejne opakowanie, bo jest tego warta.
    Zalety:
    • Wydajna
    • Nie wysusza
    • Luksusowe opakowanie
    • Piękne odcienie
    • Wykończenie
    ALM007
    20 czerwca 2024 o 16:35
    Chanel Rouge Allure Velvet: Luksus i trwałość w jednym
    Chanel Rouge Allure Velvet to jedna z moich ulubionych pomadek, która doskonale łączy luksus z funkcjonalnością. Po wielu miesiącach użytkowania mogę z pełnym przekonaniem podzielić się swoimi wrażeniami na temat tej szminki. ✅Zalety Chanel Rouge Allure Velvet Konsystencja i wykończenie Jednym z największych atutów tej pomadki jest jej aksamitne wykończenie. Konsystencja jest niezwykle kremowa i gładka, co sprawia, że aplikacja jest bardzo przyjemna. Pomadka nie wysusza ust, co jest częstym problemem w przypadku matowych szminek. Zamiast tego, Rouge Allure Velvet pozostawia usta miękkie i nawilżone przez długi czas. Aksamitne wykończenie dodaje elegancji i subtelności, idealnie wpisując się w klasyczny, ale nowoczesny look. Kolor i pigmentacja Pigmentacja tej pomadki jest wyjątkowa. Kolory są intensywne i wyraziste już przy pierwszym nałożeniu. Odcienie są głębokie i bogate, co sprawia, że usta wyglądają zmysłowo i pełnie. Paleta kolorów oferuje szeroki wybór, od klasycznych czerwieni po bardziej subtelne odcienie nude, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Trwałość Trwałość Chanel Rouge Allure Velvet również zasługuje na pochwałę. Pomadka utrzymuje się na ustach przez wiele godzin bez konieczności częstych poprawek. Nawet po jedzeniu i piciu kolor pozostaje intensywny i równomierny, co jest ogromnym plusem dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Opakowanie Opakowanie szminki Chanel Rouge Allure Velvet jest równie luksusowe, jak sam produkt. Elegancki, czarny futerał z charakterystycznym kliknięciem przy otwieraniu i zamykaniu dodaje produktowi klasy i wyrafinowania. Jest to detal, który zdecydowanie cieszy oko i podkreśla prestiż marki Chanel. ❎Wady Chanel Rouge Allure Velvet Cena Jedyną wadą tej pomadki, którą można wymienić, jest jej cena. Jak na luksusowy produkt przystało, Chanel Rouge Allure Velvet jest dość kosztowna. Jednak biorąc pod uwagę jakość, trwałość i ogólny efekt, jest to wydatek, który warto rozważyć. Podsumowanie Podsumowując, Chanel Rouge Allure Velvet to wyjątkowa pomadka, która łączy w sobie luksus, jakość i doskonałe wykończenie. Jest to produkt, który spełnia wszystkie moje oczekiwania odnośnie szminki – od aksamitnej konsystencji, przez intensywną pigmentację, po długotrwałą trwałość. Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych kosmetyków, który mogę z czystym sumieniem polecić każdemu, kto szuka czegoś wyjątkowego.
    Zalety:
    • Aksamitne, kremowe wykończenie
    • Intensywna pigmentacja
    • Długotrwała trwałość
    • Eleganckie, luksusowe opakowanie
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 4 kwietnia 2023 o 9:58
    Bardzo trwała
    Jest to już druga szminka z tej serii. Niebywałą jej zaletą jest przede wszystkim trwałość. Idealnie utrzymuje się na ustach przez kilka godzin, co wśród szminek jest raczej niespotykane, ponieważ zazwyczaj szybko się ścierają. Poza tym dobrze nawilża usta i ma rewelacyjny kolor.
    • Kolor
    • Nawilżenie
  • 24 lutego 2023 o 18:51
    Rozczarowanie
    Pomadkę dostałam w prezencie od koleżanki, która sama jej używa i jest nią zachwycona. Bardzo się ucieszyłam, bo spodziewałam się po niej naprawdę wiele, a w tej cenie sama raczej bym jej nie kupiła. Ale jak wygląda to w praktyce? Opakowanie jest śliczne, ciężkie, bardzo luksusowe. Sama pomadka ma dość gładką konsystencję, ładnie się rozprowadza, ale zdecydowanie nie jest to mat jakiego oczekiwałam. Trwałość jest kiepska, pomadka znika po jedzeniu czy piciu, co bardzo mnie rozczarowało. Dodatkowo rozmazuje się poza usta. Mam też wrażenie, że je wysusza. W tej cenie nie polecam. Niczym nie różni się od pomadek z drogerii za 20 czy 30 złotych. Niestety cena i marka nie idą tu w parze z jakością.
    Zalety:
    • Piękne, luksusowe opakowanie.
    • Przyjemna, gładka konsystencja.
    • Ładne kolory.
    Wady:
    • Nietrwała.
    • Mało matowe wykończenie.
    • Wysusza usta.
    • Rozlewa się poza usta.
    • Cena kompletnie nieadekwatna do jakości.
  • 27 czerwca 2022 o 16:29
    La Favorite to mój hit!
    To drugi kosmetyk kolorowy spod szyldu Chanel, który znalazł się na mojej toaletce - i o ile podkład Vitalumiere skradł moje serce w stu procentach, to jednak do Rouge Allure mam pewne zastrzeżenie - ale o tym za chwilę. ZALETY: + Piękne, minimalistyczne, ale eleganckie opakowanie - czerń i złoto, do tego logo Chanel na górze opakowania i wytłoczony napis na samym sztyfcie szminki. Zamknięcie jest inne od tego, co dotychczas widziałam - należy nacisnąć tę złotą część z logo, wówczas wysuwa się ona z czarnej skuwki i możemy cieszyć się szminką. + Subtelny, pudrowo - ''pomadkowy'' zapach i brak smaku. + Piękna i zróżnicowana paleta kolorów - wybrałam dla siebie nr 43 La Favorite - przepiękny, nieoczywisty koral, oprócz tego Chanel oferuje czerwienie, róże oraz beże - dla każdego coś dobrego. + Kremowa formuła - w teorii szminka jest matowa, jednak nie jest to mat znany z klasycznych szminek MAC czy wspominanych tutaj często Golden Rose - to mat satynowy, aksamitny. Szminka jest niewyczuwalna na ustach i rozprowadza się bez żadnych problemów, nie migrując w ciągu dnia poza kontur warg. + Dobrze napigmentowana - moja La Favorite pokrywa usta już za jednym pociągnięciem sztyftu. Kolor jest taki sam, jak w opakowaniu. + Nie wysusza - choć wymaga od nosicielki ust nieskazitelnych, to jednak sama w sobie nie wpływa negatywnie na ich stan. + Trwała, biorąc pod uwagę, że nie jest to stricte mat - bez jedzenia/picia trzyma się spokojnie przez 6-7h, po czym stopniowo znika, bez ohydnych białych kresek czy skorupki na ustach. + Pięknie wygląda na ZADBANYCH ustach - uwypukla je w szlachetny sposób, pokrywając je lekką jak piórko warstwą koloru. Mat jest satynowy i elegancki, a efekt jest naprawdę ładny i podkreślający urodę - nie zgodzę się, że ta szminka wygląda tandetnie czy tanio, w życiu! La Favorite, czyli mój koral, będzie pasować do większości typów urody - bo nie ma w nim ani zbyt wiele różu, ani czerwieni, ani pomarańczu. Jest przepiękny, kobiecy i zwracający uwagę innych - mam mnóstwo szminek, ale to właśnie La Favorite kosi komlementy ;). WADY: - Z początku odbija się na szklankach/filiżankach - i to mnie irytuje mocno, nie ukrywam. - Jest droga. Po prostu jest droga - nawet biorąc pod uwagę markę.219 zł w Sephorze to gruba przesada, moim zdaniem - gdyby kosztowała 140-150 zł, to jeszcze byłoby to do przeżycia, a tak, uważam jej cenę za przesadzoną. I normalnie nie rozpatrywałabym ceny produktu selektywnego w tej kategorii, ale tutaj mamy TYLKO szminkę - nie krem czy perfumy. Lancome ma tańsze, a równie fajne szminki, o MACu nie wspominając... Reasumując - mimo, iż zakochałam się do szaleństwa w tym pięknym koralu i uwielbiam swoje usta pokryte woalką Rouge Allure Velvet, to jednak cena regularna powstrzymuje mnie od zakupu kolejnego egzemplarza. Jeśli znajdę je taniej, to na pewno kupię inne kolory, to więcej, niż pewne. Czy polecam? Polecam, jeśli nie przeraża was cena - bo Rouge Allure Velvet naprawdę mają w sobie to ''coś'', co sprawia, że chce się mieć ich więcej i więcej... ;) Daję piątkę z minusem, w szkolnej skali - bo kocham tę szminkę i już!