Cienie do powiek

Too Faced Gingerbread Spice, Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 30 czerwca 2021 o 23:02
    Mocne 3,5
    Jeśli chodzi o tą paletę jestem totalnie rozdarta... + Opakowanie jak zwykle w Too Faced jest cudowne + Ładnie pachnie (może niekoniecznie piernikiem) przez co uprzyjemnia makijaż + Ciekawy dobór kolorów co daje wiele możliwości + Cienie są dobrze napigmentowane i łatwo przenoszą się na pędzel + W większości nie ma problemu z osypem i blendowaniem + Spiked eggnog (piękny szampan) i Hot toddy (duochrom) wymiatają :D - Duża część palety jest dość ciemna, więc makijaże wychodzą raczej w formie smokey eye. Brakuje mi tu większej ilości cieni przejściowych. - Frostbite me ma dziwną formułę i jest dość kłopotliwy - Z trwałością jest moim zdaniem bardzo słabo. Cienie w ciągu dnia blakną i znikają, zbierają się w załamaniu powieki i po czasie wyglądają jakoś tak szaro tworząc dziury.
  • 12 maja 2019 o 12:24
    Dobra, ale nie mogłam się w niej odnaleźć
    Paletka strasznie mnie kusiła, aż trafiła w moje ręce. Na początku był zachwyt. Podobają mi się kolory, piękne, intensywne, nasycone. Jakość, pigmentacja bardzo dobre, typowe dla Too Faced. Zapach przyjemny, acz niekoniecznie pierniczkowy :) W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Jednak finalnie okazało się, że nie odnajduję się w kolorach. Makijaże, które robiłam do mnie nie przemawiały. Chyba za dużo kolorów na raz chciałam nakładać i efekt nie był spektakularny ;) Przyzwyczaiłam się do palet Anastasii, gdzie wszystkie kolory w palecie do siebie pasują. Trochę mnie to rozleniwiło :) Ale z drugiej strony tu mamy więcej możliwości różnych makeupów. Zależy co kto lubi.
  • 19 lutego 2019 o 2:16
    Cudo
    Cienie są cudowne idealnie się łączą ze sobą i nie tworzą brzydkich plam. Paletka ma urocze opakowanie oraz pięknie pachnie. Szkoda ,że jest to edycja limitowana ponieważ chętnie kupiłabym ją ponownie.
    Zalety:
    • kolory
    • cienie pięknie się łączą
    • nie osypują się
    • można nią zrobić makijaż dzienny jak i wieczorowy
    Wady:
    • edycja limitowana
  • 22 stycznia 2019 o 16:54
    Przyjemna paletka
    Nie ukrywam - kupiłam tą paletke bo lubie markę Too Faced i posiadam juz klasyczną czekoladkę, Bonbons oraz Gold. Opakowanie jest super słodkie, kolory bardzo codzienne, nic dzikiego czego nie można nosić do pracy czy do szkoły. Jakos bardzo fajna, mozna wyczarowac niepowtarzalne makijaże - zwłaszcza duochromami! Paletka idealna dla poczatkujacych jak i bardziej doświadczonych w makijażu.
  • 8 stycznia 2019 o 9:42
    paleta pierniczkowa
    Może to śmiesznie zabrzmi, ale jestem zawiedziona, że paleta nie pachnie pierniczkami. Paleta ma zapach waniliowy, delikatniejszy niż palety czekoladowe. Cała paleta jest w ciepłej tonacji, dominują odcienie złota, różu i pomarańczu, czyli wpisuje się w obecne trendy makijażowe. W palecie mamy w sumie 18 cieni, z czego 9 jest matowych, a 9 połyskujących lub brokatowych. Najciemniejszy kolor - Reindeer Paws jest ciepłym brązem, paleta posiada też matowy beż. Zalety: -dobra pigmentacja -cienie nie robią plam -rozcierają się bez problemu -ładny zapach -matowy beż -piękne opakowanie -dobrze skomponowana kolorystycznie Wady: -cena Jakoś jednak paleta nie powaliła mnie na kolana i nie sądzę, że kupiłabym ją ponownie.